Over en voorbij: faillissement V&D kost tienduizend mensen hun baan

Geen categoriejan 01 2016, 17:00
Oudjaarsdag was een belabberde dag voor 10.000 werknemers van de V&D. Zij kregen namelijk te horen dat de warenhuisketen failliet is gegaan.
Het faillissement werd gisteravond aangevraagd, slechts een paar uur voor 2016 begon.
CNV-bestuurder Martijn den Heijer laat terecht weten dat dit vreselijk is voor de betrokken werknemers:

"Het is bijzonder triest dat het personeel van V&D uitgerekend op een dag waarop we elkaar een goed nieuw jaar toewensen, geconfronteerd wordt met het bericht van het faillissement van hun werkgever. Wij zullen zo snel mogelijk in gesprek gaan met de curatoren en bewindvoerders om zo veel mogelijk werkgelegenheid te behouden."

Dit is natuurlijk inderdaad een buitengewoon belabberde manier om aan het nieuwe jaar te beginnen. Toch is er mogelijk hoop. Volgens de curatoren kan er namelijk een doorstart worden gemaakt. Zij laten weten:

"De reden voor de aanvraag van de omzetting van surséance naar faillissement is vooral van technisch-juridische aard. Een succesvolle doorstart van V&D en La Place, of delen daarvan, is hierdoor kansrijker."

Volgens ingewijden is het Amerikaans Sun Capital -- een investeerder -- één van de belangrijkste gegadigden zijn om die doorstart op te zetten. Helaas betekent dit wel dat enkele warenhuizen gesloten worden. Bij een doorstart zal men waarschijnlijk alleen doorgaan met de 25 winstgevende winkels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten