Peiling: PVV blijft onverstoorbaar aan kop staan, terwijl Nederland betreurt dat Bosma geen Kamervoorzitter werd

De politieke stemming in Nederland is er één van woede en rouw. Boos op het kabinet, en teleurgesteld dat Martin Bosma achter het net viste in zijn doelstelling om voorzitter van de Tweede Kamer te worden.

Nu het politieke bedrijf in Den Haag na de kerstvakantie weer op gang komt staat het kabinet er monter in, zoals altijd. Met nog een jaar te gaan voor de verkiezingen staan de economische seinen op groen en wordt dus verwacht dat de VVD (en allicht ook de PvdA) bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen voor de derde achtereenvolgende keer een mooie score mag gaan noteren.

Wie het daar niet mee eens is, is de PVV. De PVV ziet juist een existentieel gevaar voor Nederland in de vorm van de vluchtelingencrisis, waardoor vanaf vorig jaar ineens honderdduizenden asielzoekers ons land overspoelden.

Ondanks het eeuwige aanstekelijke optimisme van Rutte & co., lijkt Nederland toch te gaan voor de pessimistische lezing van de PVV. In de peilingen van Maurice de Hond van deze week treden geen veranderingen op. En dat betekent dat de PVV voorlopig nog even blijft staan op het recordaantal van 41 zetels:

pvvpeilingOndertussen geeft Nederland de mannen en vrouwen van blonde leider Wilders op nog een ander punt gelijk: niet Khadija Arib (PvdA), maar Martin Bosma had voorzitter van de Tweede Kamer moeten worden. Wanneer kiezers gepeild worden, komt Bosma als winnaar uit de bus met 32%. Arib volgt op geruime afstand 23%, en Madeleine van Toorenburg van het CDA noteert 15%:

kamverzvoorozitterBosma noteert met name hoge scores bij de PVV (duh), de VVD, het CDA en 50PLUS. Het compenseert hem voor de zeer lage scores die PvdA-kiezers en GroenLinks-kiezers hem geven. Die laatste groepen gaan all-out voor Arib.

Hoe dan ook is Nederland er klaar voor: laat die verkiezingsstrijd maar komen. De PVV heeft in afwachting daarvan alvast inmiddels een flinke voorsprong genomen. De enige vraag die politiek geïnteresseerden nu dan ook hebben is: gaat de PVV het waarmaken, of pieken ze te vroeg?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Wim

  Misschien moet de piek nog komen en is de PVV pas halfweg. Want de echte ellende moet nog komen met de bezuinigingen om tienduizenden van voorzieningen te voorzien en daarbij veel criminaliteit. Ook gaat natuurlijk de linkse propaganda nu vol los met de NPO en de VARA dwazen en de linkse kranten. Maar dat is zo doorzichtig geworden. Ook de VVD met dat mens Jorritsma dat het in Keulen niet zo erg was. Schandalig en misselijk de reactie van dat mens over honderden getraumatiseerde vrouwen.

 2. Wim

  Waarom steeds blonde leider Tim. Zeg dan ook getinte Arib, of kale Samson of schele Rutte. Wat wil je daar toch mee. Probeer een zakelijk als journalist te schrijven zonder steeds op iemands uiterlijk terug te vallen omdat deze niet in jouw kraampje past.

  1. mijn-idee

   Nou Wim, je bent me een slag voor.
   De kinderachtigheid van deze donkerblonde “journalist” kent geen grenzen…
   Ben benieuwd of ie het binnenkort ook aandurft met bijv. die vette van economische zaken…. of die manke van sociale zaken… zal er es op gaan letten

 3. Jan

  Om een goede uitslag te krijgen had de de Hond ook moeten laten kiezen tussen alleen Arib en Bosma. Zo werkt de kamervoorzitter verkiezing immers in het echt ook. Dan had ik nog wel eens willen zien wie het hoogste zou scoren. Gezien alle reacties in de media, vind ik Arib nog verassend hoog scoren. Zeker als je bedenkt dst de PVV bij de Hond altijd oververtegenwoordigd is.

 4. Lex

  Heel veel PVVers wisten het gewoon al dat Matin Bosma geen enkele kans maakt tegen het politiek correcte zootje in Den Haag.

  Nee nu hebben we een gebrekkig Nederlandse/Marokkaanse kamer voorzitter die ook nog eens gebrekkig steenkool Engels spreekt Frans dat kunnen de meeste Marokkanen wel spreken omdat Marokko een Franse kolonie is geweest en Frans verplicht was.

  Een gemis voor nederland dat Martin Bosma het niet is geworden. Ach het is maar voor 9 maanden.

  Rutte heeft een zware klus de trein tot de eerstvolgende station “de verkiezingen” op de rails te houden. Er kunnen nog veel obstakels op de rails vallen.

  Waar velen nog snel op hopen is een ontsporing, een ontsporing van dit kabinet.

  Dan kunnen we maart eindelijk kabinet Wilders1 kiezen.

  1. Niek Verheyen

   Inderdaad Lex, afgelopen donderdag regelmatig tussendoor naar debatten in 2e kamer gekeken, maar dat mens heeft geregeld momenten dat zinnen gewoon niet te verstaan zijn. Dat zal voor 2e kamer leden onherroepelijk ook vaker het geval zijn, dat wordt nog wat!

   En dan hebben we het nog niet eens over situaties wanneer Geert Wilders haar in het nauw zal gaan brengen. En dat zal gaan gebeuren want er zullen momenten zijn dat zij met haar vooringenomenheid richting PVV onherroepelijk fouten gaat maken.

 5. josef kuijpers

  Ik hoop dat de kwaliteiten van Tim als web-designer en grafisch vormgever meer indruk maken dan zijn vaardigheden als journalist! Maar niettemin ik hoop oprecht voor Tim, dat Wilders té vroeg piekt.
  Dat is namelijk heel slecht voor Timmetje, want dan wordt Timmetje bestuurd door een stelletje socialistische onbenullen zoals Asscher, Roemer en -nog erger- Klaver. Bovendien dient Tim dan een substantieel deel van zijn inkomen delen met Achmed, die altijd zieliger gevonden wordt dan Timmetje. Heb je trouwens al begrepen dat die Polen zo’n websitje voor een paar rot-centen doen Timmetje, tja lullig he, maar euh leve Europa, hè Tim?

 6. nick

  “Het aller- allerminste dat Kadisja Arib had kunnen doen en nog steeds kan doen: luid en duidelijk verklaren dat ze afstand neemt van de Marokkaanse nationaliteit, haar Marokkaanse paspoort vernietigt, dat ze volledig afstand neemt van de islam-ideologie en alle Marokkanen in Nederland oproept hetzellfde te doen en in Nederland te assimileren.”

  Precies hetzelfde geld voor burgemeester Aboe Taleb! Waarom doen deze mensen dat niet?
  Alleen al daarom vertrouw ik ze niet! Indien je hier in Nederland een bestuurlijke functie hebt en wenst moet je afstand nemen van je oorspronkelijke nationaliteit. Dat lijkt me niet meer dan normaal en logisch! Dit noemem wij van twe walletjes willen eten en dat doen ze dus ook!

  En nu niet roepen dat dat niet kan, want dat kan dus wel!

  “Volgens artikel 19, eerste lid, van de code de la nationalité marocaine uit 1958 kunnen meerderjarige Marokkanen die vrijwillig een buitenlandse nationaliteit verworven hebben, via een beschikking toestemming krijgen voor het opgeven van hun Marokkaanse nationaliteit. De artikelen 25 tot en met 29 beschrijven de te volgen procedure.”

  Het blijven dus profiteurs van onze samenleving, die marrokanen en dat zit mij niet lekker en ik ben niet de enige!

  http://joostniemoller.nl/2016/01/arib-kan-wel-afstand-doen-van-marokkaanse-nationaliteit/

 7. Noordermiede

  Twee jaar terug kwam de ijzeren voorraad van de PVV nog overeen met 12 TK zetels. De steun voor de sociaal-conservatieve politiek van het trio Wilders-Bosma-Agema groeit, groeit, groeit dus ook op een structureel niveau en volgens het doorlopende onderzoek van Ipsos is het aantal mensen met een exclusieve voorkeur voor deze partij op dit moment goed voor 18 TK zetels. Dat is net zoveel als de drie traditionele EU regentenpartijen VVD, PvdA en CDA met hun vaste aanhang samen halen.

  De gegevens illustreren de afgenomen bindingskracht van deze oude partijen, die in de vorige eeuw onze parlementaire democratie droegen. Zij laten ook zien dat de positie die de PVV in het politieke debat inneemt, electoraal wordt ondersteund. De PVV bindt ruim één miljoen kiezers die geen stem op een andere partij overwegen. Zij stemmen PVV of niet.

  1. toetssteen

   @Noordermiede
   Ja, de achterban van de PVV is nogal conservatief en dat maakt de aantijging als zijnde sla erop volk zo uitermate bizar. Ook bij de diverse demo’s waar het beschaafde volk nog de straat op durft op durft wordt het over genomen door AFA/ANTIFA, lees socialistisch sla erop.
   Wat doet oom agent. Mja. Ze rekenen een oude man in die die AFA fotografe gesommeerd had te stoppen met figuurlijk koppen te snellen om de aan de desbetreffende werkgevers door te seinen. Ja ze staat met drie druppels bloed waar ze danig in moest vegen om het nog wat te lijken op het twitternet.
   Waarom moest dat mens zonodig mensen blamen and shamen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.