Peilingen: PVV blijft maar records aan diggelen slaan, en staat nu op 41 (!) zetels

De eerste peiling van het jaar 2016 brengt goed nieuws voor Geert Wilders. Bijzonder goed nieuws, zelfs.

Eind 2015 vroegen velen zich openlijk af of de rek eruit was voor de PVV. Al weken stond de anti-immigratiepartij van de markante Limburgse politicus min of meer stil in de peilingen. Had de PVV hun top bereikt?

Die vraag wordt deze week beantwoord. En het antwoord is een overduidelijk: nee. In december stonden Wilders en zijn kornuiten nog op 39 zetels. Deze week krijgen ze er twee bij, en staan nu op maar liefst 41:

peilinge1012016

Die stijging van de PVV is vrijwel geheel te wijten aan het blijven dooretteren van de vluchtelingencrisis. Met al het onaangename nieuws uit Keulen én het besef dat dit politieke issue voorlopig nog niet opgelost is, worden vele Nederlanders cynisch en veranderen ze hun stemvoorkeur naar de PVV. Maurice de Hond concloudeert aan de hand van zijn peiling dan ook:

Een belangrijke vraag is natuurlijk of als er echt verkiezingen zijn voor de Tweede Kamer of de PVV dan inderdaad ruim boven de 30 zetels zou kunnen uitkomen.

Vanzelfsprekend kan er nog veel gebeuren, maar als de vluchtelingencrisis bij de volgende verkiezingen ook nog een dominante rol speelt, dan zal de PVV zeker hoog eindigen.

Bovendien is 41 een gevoelig getal. Het is namelijk het aantal zetels dat de VVD boekte in 2012 bij de laatste Kamerverkiezingen. In de aanloop daar naar toe had VVD-leider Rutte zijn PVV-collega Wilders medegedeeld dat hij ‘dat partijtje van hem’ ging ‘decimeren’. Aanvankelijk leek dat ook te beuren, want bij die verkiezingen groeide de VVD van 31 naar 41 zetels en daalde de PVV van 24 naar 15.

Maar vier jaar later lijken de rollen omgedraaid. Nu staan de VVD op 18 zetels in de peilingen, en de PVV op 41.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Lieftinck

  Als die Duitsers niet als een zombie bij elke peiling op de SPD of het CDU zouden zeggen te stemmen, maar op AFD, ondanks dat deze partij tot op het bot gedemoniseerd wordt door de lugenpresse en door de media voorgeselecteerde deskundigen, dan zou het al lang afgelopen zijn met Merkels immigratie beleid. Want Merkel is namelijk heel gevoelig voor opiniepeilingen. Eerder meldde ze nog dat het integratiebeleid mislukt was omdat dit goed voor de peilingen waren. Ze had ook een kneiterhard immigratiebeleid in haar verkiezingsprogramma staan. Ze weet het dus wel!

  Maar nee hoor, ondanks alle problemen: CDOEHOE, SPDEEHEEE. De Duitse kiezer die gepeild wordt is oliedom of in coma.

  Want Merkel doet wel alsof zij Gutmensch is, in werkelijkheid wil ze mat haar vluchtelingenbeleid Schengen redden en indirect de EU. Een strategie die mislukt is want er gaan steeds meer grenzen dicht. Als de Duitsers via peilingen zeggen zich af te keren van Merkel gaat ze heus wel om.

  En m.b.t. Rutte, die volgt automatisch wat Duitsland doet. Rutte is namelijk een laffe premier die vooral geen golven wil maken en pas in actie komt als het moet. Zijn leegte camoufleert hij met stoere taal waar geen gevolg aan gegeven wordt in daden. Het lijkt er op dat de kiezer dit eindelijk door begint te krijgen.

  1. Anna

   Lieftinck. We hebben allemaal kunnen aanschouwen dat de VVD een meeloper is met de eisen van de VS, Frans Timmermans )socialist) en Angela Merkel, de dominees dochter.

 2. Anna

  PVV de enige partij die zeer goede oplossingen heeft voor EU, islam en massa-immigratie “sluit de grenzen”. Alle economische moslimmannen meteen terug naar regio’s en eigen landen. Stop de massa-immigratie.
  Alle andere partijen halen de hele islamitische wereld naar Europa/Nederland.Mensen met een totaal andere levenswijze in denken en doen. Verachten vooral vrouwen, homo’s,Joden, christenen, en alle andersdenkenden. In Keulen hebben al bijna 400 vrouwen zich bij de politie gemeld vanwege aanranding en verkrachting door moslimmannen.
  Europa wordt onleefbaar voor vrouwen, homo’s, joden, christenen en alle andersdenkenden met zoveel wrede,intolerante islam.
  Er is maar één partij die hieraan wat zal veranderen en dat is de PVV.
  Laat islam aanhangers leven en wonen in islamitische landen met eigen cultuur en ideologie.

 3. halo1

  Het is mooi … maar nog steeds veel te weinig… alleen met een absolute meerderheid bereik je echt wat.. en dan nog (wegens sabotage) de media en justitie aanpakken… met Polen als voorbeeld.. helaas..anders blijft het hommeles.. deze Keulen-rel verflauwt weer…

  1. Terzo

   Dat het te weinig is ben ik met je eens, maar het staat als een paal boven water dat we nog niet aan het einde zijn van de massale islam ellende, er staat ons nog veel meer te wachten!

 4. Bromsnor

  Een schitterend resultaat. Vooral gezien de dagelijkse demonisering door de media van Geert Wilders en de pro-immigrant berichtgeving door de media.

  Steeds meer mensen gaan langzaam beseffen hoe de politieke elite het land verkwanseld door de volksverhuizing die nu gaande is toe te staan en wat daarvan de gevolgen zijn op de lange termijn voor de samenleving.

  Zoals Malika Sorel-Sutter zegt in Trouw:

  ‘De elites brengen ons in gevaar’

  “De elites hebben dit land in gevaar gebracht. Door te veel immigranten toe te laten met een erg afwijkende cultuur, en door vervolgens niets van die mensen te vragen”.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4206682/2015/12/13/De-elites-brengen-ons-in-gevaar.dhtml

  1. nick

   Ik haal dit stukje uiut dat interview even aan @Bromsnor.

   “De afwijzing van westerse normen is algemeen, terreur is daar een gewelddadige vorm van. Deze terroristen zijn niet opgegroeid met respect voor het individu, met de vrijheid om te geloven wat je wilt, of om niet te geloven. De islamitische cultuur is een door en door mannelijke cultuur. Empathie, een erg christelijke waarde, vatten veel moslims op als een teken van zwakte, als iets vrouwelijks, een bewijs dat het Westen inferieur is.

   Een ander bestanddeel van de voedingsbodem is dat de islam een andere waarde aan het leven toekent, het leven na de dood is belangrijker. Het leven is vooral van belang voor de dag des oordeels, als duidelijk wordt wie naar de hemel gaat en wie naar de hel. Terroristen worden niet gedreven door doodsdrift zoals je wel hoort, maar juist door een drang om te leven; het is alleen een ander soort leven.”

   Lees het hele artikel indien je nog twijfels hebt over de elite/politiek en Islam.

 5. Krijgsman

  De peilingen maken duidelijk dat veel mensen zich, opgefokt door media en populisten, zorgen maken over de vluchtelingenproblematiek en dat uiten door in peilingen aan te geven de rattenvanger Wilders wel aantrekkelijk te vinden. Het betreft echter een minderheid die bovendien in het stemhokje tot bezinning komt dan wel helemaal niet komt opdagen.

  De oplossing van de vluchtelingenproblemen zal niet van Wilders komen, al zou het alleen maar zijn omdat hij hoogstwaarschijnlijk ook de volgende verkiezingen zal verliezen.

  1. Terzo

   ” opgefokt door media en populisten ”

   De huistrol meent dat de gebeurtenissen van de afgelopen dagen een zaak is van populisten en media die burgers opfokken, voor het gemak gaat de trol maar voorbij aan de massale feiten….

   1. Krijgsman

    Ja, de berichtgeving over Keulen beschouw ik over het algemeen niet als evenwichtig. Er is een neurotische ondertoon in te bespeuren die oplossingen verder weg brengt.

    1. Wim

     Krijsman laat liever zijn voordeur open zodat de verkrachters , criminelen en mee eters zijn huis bezetten waar ook nog eens zijn vrouw en dochters verkracht worden. Een oplossing zou zijn om ieder geval de voordeur dicht te doen en de rolluiken naar beneden en wat spullen voor je eigen verdediging te kopen. Maar dat vindt krijgsman geen oplossing. wat zou zijn oplossing zijn , cursus hoe met vrouwen om te gaan thee, welkomstliedje, schaatsen, knutselen, of zou krijsman denken jammer voor mijn vrouw en dochters als ze maar met de hadden van mij afblijven. Of zou krijgsman het gezegde niet kennen, nood breekt wetten.
     Of zou krijgsman denken ik kom in de Gutmens hemel.
     De grote vraag blijft wat is de oplossing van Krijgsman met zijn linkse clubje.

     1. Krijgsman

      Er worden me hier absurde opvattingen in de mond gelegd die ik niet heb. Tegen dit soort hysterische stropoppen ga ik me niet verweren.

    2. Terzo

     Dit antwoord had ik wel verwacht, maar je bent nu eenmaal een ruggengraatloze moslimkruiper.

     Gelukkig wordt de meerderheid enigszins wakker.

     1. Wim

      Natuurlijk is krijgsman op zijn linker teentje getrapt .Maar stemmers op Wilders ratten noemen vindt hij wel normaal.
      Het blijft dus gissen wat de oplossing van krijgsman zou zijn,als die er al is natuurlijk.

    3. Pjotter

     Zoals eerder aan je medegedeeld, volkomen geschift.

 6. Wachteres

  http://www.dumpert.nl/mediabase/6709926/a26379ed/weg_met_die_vlag_.html

  Wilders komt voor ons land en volk op. Angela wil zelfs geen Duitse vlag meer zien.

  En dan mag je het niet hebben over landverraders! Wat zijn dit dan?

  Nog een paar keer moslimgeweld [en natuurlijk gaat dit gebeuren] en alle smoesjes, het wegmoffelen van feiten en dus het beschermen van dit misdadig tuig zal niet meer werken!

  Het volk zal de waarheid onder ogen gaan zien of men wil of niet.

  Als de EU niet wordt weggevaagd zullen we gedwongen worden te roepen wat de ECHTE Vader des Vaderlands, Willem van Oranje, destijds riep:

  “Mon Dieu, ayez pitié de moi et de ton pauvre peuple”….

  “Mijn God erbarm u over mij en over dit arme volk”.

  Deze Prins van Oranje is vermoord omdat hij opkwam voor zijn land en volk.

  Wij worden door onze ‘elite’ alleen maar verkocht en verraden en onze beschaving zal door hen ten onder gaan..

  Nederlanders, Europeanen, het wordt tijd dat we opkomen voor onze cultuur en onze vrijheid!

 7. Wim

  Gevolg is wel dat de linkse Elitaire meute met behulp van de media steeds meer leugens gaan verspreiden. Hun reacties zullen steeds doller, doorzichter en gevaarlijker worden waarbij een moord op een politicus niet uitgesloten kan worden. Nog meer zullen incidenten verdoezeld worden, nog meer gaat hun haat tegen de realisten die zien dat het fout gaat opgejaagd worden. Je ziet al hoe beukman en krijgsman hier reageren, die hebben al het punt bereikt van dolle waanzin in hun ongelijk. Nog meer zullen door de belasting betaler betaalde krachten op de NPO hun anti tegen deze realisten getoond worden. Kijk naar die clubjes die steeds zitten bij Pauw en DWDD ,maar niet in de gaten hebben dat ze al door vele met walging worden bekeken.

 8. Ni28

  Het kwalijke aan onze politieke leiders is dat zij het culturele vraagstuk niets een noemen. En cultuur is de basis van een samenleving. Als je die in de uitverkoop zet zoals nu gebeurd, is het einde van onze beschaving ingeklonken. Zeker als je massaal een islamitische cultuur binnenhaalt die geen andere cultuur verdraagt. Onze politici kijken alleen naar economische belang van vervanging van ouderen door jongeren. Zij vergeten daarbij het inhoud te controleren. Bovendien is het helemaal fout om zo te denken. Een cultuur maakt de economie en niet de aantal mensen.

 9. DeKadt

  Echt verassend is het niet. Het grote gelijk van de PVV is tegelijkertijd het grote ongelijk van de rest. Sinds 2005 waarschuwt Geert Wilders voor islamisering. Het was de reden van de breuk met de VVD en de oprichting van de PVV. Islamisering wordt nog steeds ontkent in de media en mainstream politiek. Bijna alle leiders, bestuurders, politici, politie en nog meer, ontkennen glashard dat islam gevaarlijk is. Dat islam de voedingsbodem is voor het terrorisme, dat de islamitische leer de grondslag is voor de discriminatie en onderdrukking van vrouwenrechten. Al is de olifant nog zo groot, men ziet ‘m niet.

  Iedereen blijft maar wegkijken. Islamitische mannen zijn anders bedraad dan westerse mannen. Zo simpel is het. Waar je ook komt zie je hetzelfde beeld: islamitische mannen behandelen vrouwen grosso modo slecht tot barbaars. En westerse vrouwen gaan dat nu ook ondervinden. Dat komt door islam. Door de cultuur die islam eeuwenlang heeft gevormd. Een cultuur van eer, segregatie en versteend machogedrag. Een cultuur waarin vrouwen tweederangs zijn. Maar de westerse elites en media willen het niet weten. Men wil geen confrontatie met de islamitische wereld.

  Dat men in de islamitische wereld spuugt op de westerse, dat mag allemaal. Beledigen, vermoorden, kwetsen, verkrachten, martelen, vernietigen, verbranden, het mag allemaal van de westerse elites. Moslims zijn slachtoffer tenslotte. Ze zijn zielig. Ze moeten geholpen worden. Ze zijn gefrustreerd. Ze zijn van alles, maar daders zijn ze niet. Zeker collectief niet. Het moet daarom nog erger worden in Europa. Nog meer aanslagen, nog meer terrorisme, nog meer aanrandingen, nog meer ‘incidenten’. Nog meer slachtoffers.

  En natuurlijk is ‘extreem rechts’ het grote gevaar. Niet de islam. Niet moslims. Nee, iedereen die de invloed van islam wil terugdringen is ‘extreem rechts’. De PVV schrijft haar victorie in het bloed van de burgers. Maar dat is niet haar schuld. Verre van. Dat is de schuld van de multiculturalisten. De Eurofielen. De ideologische fantasten. De selectieve en doofstomme media. De Wegkijkers.

  1. halo1

   Nee hoor..””extreem-rechts”” is maar een frame.. als reactie op extreem-zwakbegaafd-links-naief…een mens met gezond verstand moet wel…..ik voel me steeds meer thuis bij deze Geuzennaam-kreet…

 10. Kees

  Krijgsman lijkt me zo’n type die in 45 met de armen uiteen herzlich wilkommem staat te roepen, om 5 jaar later te zeggen dat hij altijd in het verzet zat.

 11. Wim

  In december stonden Wilders en zijn kornuiten nog op 39 zetels. Deze week krijgen ze er twee bij, en staan nu op maar liefst 41:

  Wat bedoel jij met kornuiten Tim. Wil je daar iets me uit drukken?

 12. Wachteres

  https://twitter.com/tinekebennema/status/685538849506869248

  “Hierbij spreek ik mijn diepgevoelde solidariteit uit met de Arabische, Noord- Afrikaanse en moslim man. #Keulen Wat een generalisaties”.

  Tinkeke Bennema: Een van de onnozele [is dat wel zo?] en daarom gevaarlijke gekken van onze samenleving.

  Journaliste en schrijfster en ze heeft geschiedenis gestudeerd. Wel in Amsterdam, dat zegt veel, zo niet alles. Blijkbaar is ze niet op de hoogte van het gebeuren in de EU.

  Zweden, verkrachtingsland nummer één in de westerse wereld: één Afrikaans land staat nog boven Zweden. Bijna honderd procent moslimmannen.

  GB: Meer dan tien jaar zijn daar veel meer dan duizend meisjes verkracht door moslimmannen. Van links tuig mocht dit niet aan het licht komen. Later bleek dat die verkrachtingen door het hele land plaatsvinden.

  Volgens statistische gegevens van de Noorse politie werden 100% van de in Oslo sinds 2005 genoteerde verkrachtingen door niet-westerse immigranten gepleegd. Regelmatige publicaties in de krant Dagbladet toonden aan, dat deze misdaden allemaal door Koerden, Pakistani en Afrikanen, vooral door de in Noorwegen talrijk aanwezige Somalische vluchtelingen, werden gepleegd. In het jaar 2009 is volgens een bericht van de televisiezender NRK 1 het aantal seksuele overvallen ten opzichte van het jaar daarvoor zelfs verdubbeld!

  In Nederland zitten de ‘blijf van mijn lijf’ huizen vol met moslimvrouwen.

  [Islamitische meisjes worden door vaders en broers misbruikt]

  Uit krantenberichten is gebleken dat vrouwen/meisjes in veel opvangcentra verkracht worden en zelfs onder bedreiging gedwongen worden tot prostitutie.

  Wordt het geen tijd voor dit stuk onbenul dat ze zich gaat afvragen of verkrachtingen en geweld ten opzichte van vrouwen misschien deel uit maken van de islam?

  En zou het niet logischer zijn dat ze daar haar grote bezorgdheid over uitspreekt, in plaats dat zij islamitische mannen die grotendeels – vooral de vluchtelingen die nu uit wel zeer primitieve landen komen – opgevoed worden met minachting voor vrouwen?

  De linkse stommiteit is grenzeloos en niet te bevatten.

  1. Wachteres

   Een na laatste alinea: In plaats dat zij islamitische mannen ……. een veer in de kont steekt?

   Waarom zouden wij speciaal voor moslimmannen moeten opkomen, als blijkt dat vrouwen daar wel erg vaak in allerlei opzichten onderdrukt worden?

  2. Beukman

   Ik hou het nu even bij Noorwegen, want ik heb het druk.
   Net als een ander verhaaltje uit jouw repertoire en dat al jarenlang circuleert, als zouden binnenkort de laatste 819 joden uit Noorwegen emigreren naar I srael, is ook het verkrachtingsverhaaltje over Noorwegen een leugen – of een hoax, in nettere bewoordingen. Zie je dan nog steeds niet dat je je gek laat maken door ongure types die hun dagen vullen met het de wereld inslingeren van kwaadaardige lasterpraatjes?

   http://www.loonwatch.com/2011/12/gil-ronens-fabricated-statistics-about-oslo-rapists-being-all-muslim/

   “The Oslo Police District has given a report of rapes in Oslo in 2010. The report shows that for all types of rape, except assault rape, European perpetrators are in the majority, and they are mostly Norwegian. Assault rapes covers only five identified unique person. These have all a foreign origin. The number is however, so low that it does not provide a basis for drawing conclusions with regard to country of origin. Two of them were very young (under 18) and two had severe psychiatric diagnoses and cannot be regarded as representative of their ethnic culture. It is highlighted in the report that generalizations like “Oslo’s rapists are foreigners”, which have been seen in media, are wrong. The report gives no statistics regarding religion of rapists.”

   1. Krijgsman

    Ik heb me jaren geleden al eens ingespannen om de verkrachtingshoaxes in Zweden en Noorwegen door te prikken. Dat is na enig gegoogel niet zo moeilijk overigens.
    Die verhalen werden met name door E.J. Bron, die zich weer baseerde op een reeks leugenachtige islamofobe sites, de wereld ingeslingerd. Ze hadden zelfs geen kern van waarheid.

    Het maakt voor mensen als Wachteres helemaal niets uit: als de feiten niet kloppen met de islamofobe theorie is dat slechts vervelend voor de feiten. Tegen dit soort leugens is geen kruid gewassen.

    De nazi’s wisten ook wel de de protocollen van de Wijzen van Zion een hoax waren en ze wisten ook wel dat het satanisch nuttigen van christenkinderen door Joden nimmer plaatsvond maar ze wisten ook dat Het Volk dit soort verhalen slikt als zoete koek. Dit verschijnsel herhaalt zich nu weer maar nu met de versterking van het internet waar dit soort verhalen gewoon eindeloos doorgaan, daar is geen feitelijke check tegenop gewassen.

    Wachteres zal je nu ook niet geloven, beste Beukman. De cognitieve dissonantie die dat zou opleveren zou te groot zijn. Ze zal dus rustig doorgaan dit blog te vergiftigen met de leugens van E.J. Bron, Xander Nieuws, Joost Niemöller en The Gates of Vienna.

    1. Beukman

     Je zal wel gelijk hebben; er is sprake van een georganiseerde hersenspoeling waar zelfs Daesh niet aan kan tippen.
     Overigens kan je met Google vrij nauwkeurig achterhalen wanneer een bepaalde hoax de wereld in werd geslingerd, en door wie. In de gauwigheid was het mijn indruk dat ook Bron en Xander de meeste van hun verhaaltjes van elders hebben.

     1. Krijgsman

      Ja, E.J. Bron schrijft niets zelf. Hij struint het internet af op islamofobe verhalen en als hij vertaalt ze als hij vreest dat ze anders te weinig impact hebben. Een triest heerschap.

     2. Beukman

      Daarbij misbruikt de sinistere Bron een goedgelovige dame als Wachteres voor zijn vertaalklussen. Heel triest.

     3. Wachteres

      Ik moet je teleurstellen, Beukie, ik zoek mijn vertaalkussen meestal zelf uit.

      Soms krijg ik een verzoek van E.J, maar dan kan ik altijd “Nee’ zeggen.

      De verantwoordelijkheid ligt dus volledig bij mijzelf.

      En wat die waanzinnige Simon zegt, daar ga ik helemaal niet op in.

      Voor hem is mijn respect nul komma nul. Een arrogante D66-er, die net als zijn zijn leider, alleen maar groeit als hij andersdenkenden naar beneden kan halen.

   2. Wachteres

    Kletskoek, Beukie, ik heb zelf destijds het rapport van de politie gelezen en hun verklaring staat ook op internet [you tube]

    Het verhaal van Zweden is natuurlijk ook een leugen? En wat er in GB is gebeurd?

    De grootste gruwel uit de geschiedenis, vooral omdat het niet naar buiten mocht komen en meisjes daardoor jaren zijn verkracht: de moslims mochten eens gekwetst worden. Daar is trouwens ook een onderzoeksrapport van. Zou ik maar niet lezen als ik je was. Dan valt je linkse droom uit elkaar. Het tuig in Rotherham dat verantwoordelijk was voor de doofpot weigerde af te treden. Geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel of een geweten meer, helaas.

    Maar ach, wat zal links het uitmaken dat autochtone meisjes worden verkracht. Ze zullen zich wel niet netjes gekleed heen, zoals ons aller Zwetslana het formuleerde.

    http://gazetgezondverstand.blogspot.nl/2015/08/waarom-ik-walg-van-gutmenschen.html

    1. Wachteres

     http://www.rotherham.gov.uk/downloads/file/1407/independent_inquiry_cse_in_rotherham

     Zie jij niet dat je je voor de gek laat houden door alle linkse leugens en dat niet alleen: Ze proberen ook nog de ellende zoveel mogelijk te verzwijgen.

     We zullen wel zien wie gelijk heeft. Lang zal het niet meer duren.

     En weet je wat? Voor mijn kinderen en kleinkinderen zou ik willen dat de linkse leugenpers het gelijk aan zijn kant had. Helaas …

     1. Beukman

      Vreemd ‘resje. M’n antwoord op dit rapport verdwijnt. Lijkt een code-foutje op de site.

    2. Beukman

     “vertaalkusje” wat een schattige typo. 🙂

     Tja ‘resje, de link die ik gaf over die verkrachtingen in Noorwegen laat aan duidelijkheid niets te wensen over, dacht ik zo. Over Zweden en GB hebben we het een andere keer wel, we dwalen al genoeg af. Toch wil ik je de volgende link alvast geven, ik moet hem zelf nog goed bestuderen. Lijkt me heel interessant. Mis vooral de laatste alinea niet, over de situatie in de VS.

     https://goo.gl/bzh4nx

     Trouwens, kende je die mop al over die 819 joden die van Noorwegen naar Israel gingen?
     Die gingen niet.

     1. Wachteres

      “vertaalkusje”, die zal ik onthouden! 😉

      De mop is typisch links, niet erg leuk. Doet me bijna denken aan een mop die de nazi’s over de Joden in de Tweede Wereldoorlog zouden hebben kunnen maken.

      Je wilt toch niet beweren dat er geen Joden vanwege de moslimdreiging uit de EU zijn vertrokken? Eén is al teveel. Wilders zei terecht tegen Bolkestein, toen hij zei dat de Joden het beste maar zouden kunnen vertrekken, omdat ze bedreigd werden, dat er dan anderen moesten weggaan.

      Of maken de linksen zich daar ook niet druk om, net zo min als over de moslimverkrachtingen ?

      Ik heb een link gestuurd over een onafhankelijk onderzoek in GB naar de Rotherham verkrachtingen.

      Ook had ik een link van een Engels zakenblad over de verkrachtingen in GB. Maar helaas; dan klikt het stuk door en komt niet op de site.

      Dat overkomt me weleens vaker. Ik weet niet waar het aan ligt.

      Hopelijk komt dit wel door.

     2. Beukman

      @ W’esje
      Dat verhaal over die laatste 819 joden die op het punt staan uit Noorwegen te vertrekken, zingt nu al meer dan drie jaar rond. Al die tijd staan ze met ingepakte koffers te wachten tot ze eindelijk weg mogen!
      Alleen…. het is een van de vele hoaxes, die rechtse blogs kritiekloos van elkaar overpennen. Hieronder een link naar the Jewish Journal, dat gehakt maakt van deze hoax. Overigens wordt niet ontkend dat er antisemitisme leeft onder de moslims aldaar, en ook ik ontken dit niet. Waarbij opgemerkt dat ook vóór de komst van moslims Noorwegen al een slechte naam had. Pas in 1853 of zo werd een wet opgeheven die het joden verbood om zich te vestigen (sindsdien hebben er nooit meer dan 2000 joden in Noorwegen gewoond, vraag je eens af waarom maar zo weinig), en in de oorlog zijn ze ook niet erg fijn behandeld.

      Hier de link. De auteur is een jood, dus te vertrouwen.

      http://goo.gl/8HcrmS

     3. Wachteres

      http://nieuws.tpo.nl/2016/01/10/duitse-minister-van-justitie-aanrandingen-oudejaarsavond-georganiseerde-actie/

      Beukie, ik krijg wel vaker gelijk en er zijn ook linkse Joden.

      Mijn vraag was of er Joden uit de EU gevlucht waren?

     4. Krijgsman

      Dezer dagen verscheen op DDS het alarmerende bericht dat vorig jaar 85 joden ons land hebben verlaten.

      Nou dan!

     5. Beukman

      @W’resje
      Feit is dat die 819 joden hem niet zijn gepeerd, en dat het verhaal dat ze op het punt staan om hem wél te peren al jaren rondzingt.

      En ja, er zullen vast joden zijn vertrokken uit Europa. Of dat de schuld is van die dekselse moslims? Vast, maar dan ten dele. In Oost-Europa heerst nog steeds een virulent antisemitisme, een land als Noorwegen was al bovengemiddeld antisemitisch voor de eerste moslims verschenen, maar bovenal weten joden verrekte goed dat zij bij crises weer het kind van de rekening zullen zijn.
      Joden vertrouwen moslims niet. Joden vertrouwen autochtone Europeanen niet. Joden vertrouwen niemand. En ze hebben gelijk, want ze kennen hun geschiedenis.

     6. toetssteen

      @Beukmans
      O, je wilt de echte statistieken? Kan ik voor zorgen hoor, maar waar ik het kan vertalen, tja, mag jij het in de vertaalmachine gooien:

      https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_1309.pdf

      Wat vreselijke man! Het zijn echte statistieken bevestigd door de politie!

      Nou hoppa, kop in het zand en mauwen: ik wil een vertaling!

     7. Beukman

      Steen steunt:
      “Wat vreselijke man!”

      Je bent zelf een vreselijke man, Steentje. Ik ga geen Asimil-cursus Noors volgen om jouw linkjes te begrijpen.

     8. toetssteen

      Je hebt vertaal machines xenofoob! Ow nee, dat ben ik. Ik zal geen label aan je hangen Peter likker maar ik denk dat je zelf wel weet wat ik bedoel.
      Ik heb het helemaal gehad met die zo zielug zeikerds!

      Waarom ga je neuroten over 819 joden? Is dat lol oid?
      Beukman, ik las ze kreupel op Breedveld. Je wilt lief worden gevonden als ik maar mee buig gelijk wilgen in de wind. En je ziet niet in dat juist dat is wat religie wenst?
      Je bent helemaal van het pad en idem je schaduw ‘krijgsman’.
      Het gaat over de economie en niet dat kleinzeikerig gezeur over religie! Fiets toch op om eea toch weer te chargeren zoals het jou wel goed uitkomt.
      Ik weet dat je tot in het oneindige (Einstein) door zult blijven draven. So be it.

 13. Anna

  Kiezers worden dan toch echt wijzer en stemmen op PVV. Aanvaller Parijs was asielzoeker in Duitsland. Testosteronbommen en terroristen kunnen zo vrij en blij heel Europa binnen met dank aan de onnozelaars van politici.

 14. nick

  Hoogmoed komt voor de val! Dat blijkt en de waarheid komt altijd boven!

  De groei is er nog lang niet uit en gelukkig maar want het roer moet totaal om en de keuze is daarom niet echt moeilijk want er is maar een partij die dat wil en die de harde waarheid niet uit de weg gaat. Er is maar een partij die niet liegt en opkomt voor ons land en volk.

  Dus op naar de 76 zetels, dat lijkt onmogelijk maar als er maar genoeg mensen wakker worden en de leugens zat zijn dan is alles mogelijk. En hoe groter de PVV hoe lastiger het wordt voor de hypocrite, arrogante rest, die een partij uitsluiten waar een heel groot deel van de bevolking achter staat.
  Roepen dat we een democratie zijn en dan een dergelijke houding, pas echt niet en daarom, juist ook daarom, zal men zich van deze huichelaars afkeren.

  En het is niet alleen Wilders, kijk om je heen, overal in Europa willen de bevolkingen het roer om, af van de EU zoals ze nu functioneert en af van de ongebreidelde en levensgevaarlijke instoom van een cultuur die de onze bedreigd en wil vernietigen.

  Schaar je aan de goede kant van de geschiedenis, je bent het verplicht aan je (groot) ouders die gevochten hebben voor onze vrijheid en aan je (toekomstige) kinderen en kleinkinderen!

 15. Kees

  ik bedoek uiteraard 1940….

 16. Anna

  Wachteres: Die Groen-links muts Tineke Bennema moet eens een goed gesprek hebben met Hafid Bouazza die zegt ” aanrandingen in Keulen hebben alles met de islam te maken”, “we zijn zo tolerant dat het kruiperig wordt”. Dat ” kruiperige zien we vooral bij lieden zoals Groen-Links onnozelaar Bennema. Die deze moslimmannen verdedigt in plaats van de bijna 500 vrouwen die zijn aangerand of verkracht door mannen die aanhanger zijn van de islam. Bouazza ” Dit heeft alles met de islam te maken,dit is niet alleen een godsdienst,maar ook een cultuur ,een mentaliteit en een geheel van opvattingen en gedragingen”.
  Mark Rutte roept permanent “het is niet de islam”. Logisch dat die partij van de 41 zetels degradeert naar 18. Roeptoetert hij bij Buitenhof dat Wilders is “weggelopen”. Wilders wilde de vreselijke, schandelijke bezuinigingen op onze verzorgingsstaat, ouderen en verzorgingstehuizen niet samen met CDA en VVD nemen. Dat wil laffe Rutte niet zeggen. Wilders wil de grenzen sluiten.Rutte (VVD) laat ze voor economische moslimmannen wagenwijd open staan.

 17. V.K.

  -Opvallend dat GL zoveel zetels in de peilingen heeft, na ja het blijft lachen met dit soort partijen welke het al jarenlang zo weten te spelen dat racistisch geweld uit de Noord-Afrikaanse samenleving Wilders in de kaart speelt.

  -Ha ha, 15 zetels, scoren door je vrouwelijke politici met een hoofdoek op te laten fotografen .

  1. V.K.

   -Ja, het blijft knap van GL, de combinatie van een goed in het pak zittende niets zeggende krullebol met reebruine ogen van een jaartje of 30 met op de achtergond vieze vette uitgezakte shag-rokende , lijkbleke tantes met hoofdoek en T-shirt met de opdruk “IK ben een Marokkaan” is goed voor 15 zetels.

   -Onderschat hem niet, Jesse & z’n GL-Harem.

   1. V.K.

    -Ja, de partij welke het welke het tot ware kunst heeft verheven, het jarenlang afdekken, achterhouden, bagataliseren of belonen van Noord-Afrikaans rascistisch straat geweld, staat op 15 zetels .

  2. Krijgsman

   De verhouding tussen mensen in Nederland die links of rechts stemmen is al een eeuw nagenoeg ongewijzigd. Het verloop zit binnen de blokken. Er is dus overloop van de PvdA naar GL. Bikj verkiezingen blijken kiezers te stemmen op de grootste partij van het linkse of rechtse blok. Als, zoals zeer wel denkbaar is, de verkiezingen gaan om Rutte versus Asscher worden die twee partijen groot en hebben ze baat bij zo’n tweestrijd.

   Darin kan de VVD wat verliezen aan de PVV en de PvdA wat aan GL en SP maar bij de laatste verkiezingen bleken die lekken niet doorslaggevend.

   1. Terzo

    Er is nogal wat ten kwade verandert de laatste tijd, iets wat jij voor het gemak maar even vergeet, dat asiel ongedierte, weet je nog?

    1. Krijgsman

     Zeker, maar de verwachting dat dit leidt tot een beter verkiezingsresultaat voor de PVV ljkt me onwaarschijnlijk. De kiezer stemt, als puntje bij paaltje komt, namelijk op politici die hij feitelijk in staat acht problemen op te lossen. Wilders kan dat niet en levert niet. Hij deed even kort mee in het landsbestuur en rende weg toen het lastig werd, weet je nog?

     1. Terzo

      Nee dat weet ik niet, Wilders stond niet achter de asociale bezuinigingen en had daar geen zin in, overigens was het aantoonbaar het CDA die verantwoordelijk was en niet Wilders, weet jij nog?

      Jij denkt wanneer je een leugen maar dikwijls genoeg herhaalt het vanzelf de waarheid wordt.

     2. Krijgsman

      Dat zeg je goed, Terzo, Wilders had midden in de grootste economische crisis van de afgelopen eeuw geen zin in bezuinigingen. Daar word je namelijk niet populair van, zoals VVD en PvdA wisten en hebben ervaren.

      Ik prijs God dat Wilders is weggevlucht en professionele partijen ons land door de economische crisis loodsten. Het resultaat mag er zijn: we staan er economisch weer goed voor en de noodzakelkjke hervormingen werden kordaat doorgevoerd.

      De vlucht van Wilders heeft nog een prettig bijresultaat: niemand in Den Haag piekert er nog over om met deze onbetrouwbare populist te willen samenwerken. Dat weet de kiezer ook, dus een stem op de PVV is een verloren stem.

     3. Terzo

      Rutte vandaag in Buitenhof sluit de PVV helemaal niet uit om mee te regeren, dat hij dit gezegd zou hebben volgens de interviewers was hij selectief vergeten, dus ik zou er maar niet zo zeker van zijn Krijgsman dat de heer Wilders nooit gaat regeren.

     4. nick

      @Terzo, idd daarom moeten we die leugen ook blijven ontkrachten. Links is echt passé Dat zie je niet alleen hier, maar overal in Europa.
      En wij hebben Wilders en de PVV die iets willen doen aan deze ramp.

 18. Svetlana

  Wilders is een gevaar voor het bestaan van dit planeet en de mensheid en uiteindelijk zullen mensen dit door hebben. Hij vertegenwoordigd de fascistische, zionistische agenda om een nieuwe wereld orde op te bouwen wat nog veel gevaarlijker en bruter is dan de ideologie waar ISIS voor staat. ISIS zal weinig tot geen consequenties hebben want deze dwaallichten waaien vanzelf wel voorbij als ze zich tegen hun zionistische heersers gaan keren. De zionisten zullen echter blijven en zullen een nieuwe manier bedenken om de wereld verder te destabiliseren. Wilders is hun directe boodschapper. Ik geloof zelf niet in wat voor religie dan ook maar dat is niet nodig om te herkennen dat wij richting een grootschalig en allesoverheersende nieuwe wereld orde gaan.

 19. RvRavenstijn

  Tot nu toe valt de ellende in Nederland nog mee, maar ook hier zullen we Duitse en Franse toestanden krijgen !!

  Dat wat er gebeurt in vele Europese landen, wordt nog steeds door velen
  ( ja, ja er lopen er nog veel buiten een inrichting ) ontkend !!

  Pas dan worden de wegkijkers, reli/rooie kliek en struisvogels misschien langzaam wakker !!

  Reeds nu ben ik al blij met 41 zetels voor de PVV, liever zie ik een prognose waar niemand meer omheen kan !!

 20. Wim

  Die krijgsman is alleen maar bezig met Wilders die wel oplossingen aandraagt. Krijsman beperkt zich eigen tot onzin en schelden op Wilders zonder oplossingen aan te dragen. Een stampvoetend links jongetje die zijn jaren verwende zinnetje in rook ziet opgaan. Die Svetlana is rijp voor de dwangbuis ,die kraamt een onzin uit die zelfs bij krijgsman de oren moet doen zakken.

 21. Terzo

  Wilders sluit Rutte uit als regeringspartner
  DEN HAAG –

  PVV-leider Geert Wilders zou niet met de VVD willen regeren zolang premier Mark Rutte daar nog aan het roer staat. Dat laat Wilders zondag weten na het programma Buitenhof, waar Rutte werd bevraagd over het uitsluiten van de PVV als mogelijke coalitiepartner na de verkiezingen.

  Rutte herhaalde dat hij het een voorwaarde vindt dat Wilders eerst zijn ´minder-minder-uitspraak´ over Marokkanen terugneemt. Die opmerking vindt de VVD-leider ,,zo verschrikkelijk en beneden alle niveau´´ dat hij niet met de PVV in zee zou willen gaan.

  Maar ook als dat wel zou gebeuren, staat Rutte niet te springen. Dat komt ook omdat de PVV volgens hem vrij links is, vooral in het sociaal-economisch beleid, en daarmee ver afstaat van de liberalen.

  ,,Zolang de VVD Rutte niet terugtrekt zal de PVV niet met de VVD regeren´´, twitterde Wilders daarop. Hij is serieus. ,,Ik tweet nooit wat ik niet meen´´, laat hij weten.

  Hij weet zich gesterkt door de peilingen van Maurice de Hond zondag. Daarin staat de PVV op 41 zetels en de VVD op 18.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24976425/__Wilders_sluit_Rutte_uit_als_regeringspartner__.html

  Tja, het zijn andere tijden voor de VVD.

  1. Krijgsman

   Zojuist vestigde Terzo nog zijn hoop op Rutte om Wilders een bijrolletje in de regering te gunnen.
   Thans zet de clown zichzelf buitenspel. Mogelijk denkt hij in z’n eentje eenregering te kunnen vormen.

   Het blijft lachen met die populisten.

   1. Terzo

    Ach, jouw voorspelde verkiezingen in 2017, elke week èèn zetel erbij en hij kan alleen gaan regeren, gezien de huidige gebeurtenissen in Europa is dit zeer wel mogelijk.

    1. Krijgsman

     Dat klopt alleen, beste Terzo, als die zetel die er elke week in de peilingen bijkomt zich ooik toont in de verkiezingsuitslag. Dat gebeurde nog nooit, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

     1. Terzo

      Blijf jij nu maar denken dat je moslim gabbers gaan integreren, dan richten wij ons nog even op het kabinet Wilders I.

      Je gaat er maar steeds aan voorbij in wat voor een deplorabele staat jouw geliefde EU is en wat er onderhuids broedt.

     2. Krijgsman

      Er broeit onderhuids van alles, beste Terzo, en dat doet het al eeuwen. Het belangrijkste is het onderhuidse verlangen van mensen naar veiligheid, stabiliteit, rust en een menswaardig bestaan. Dat kan Wilders niet bieden en daarom mag hij niet meedoen. Dat is het resultaat van datgene wat onderhuids broeit.

  2. observer

   Er is ook niks mis met socialisme voor mensen die daar recht op hebben, zoals werkende Nederlanders die onverhoopt hun baan verliezen. Het socialisme van tegenwoordig is echter vooral gericht op mensen die van buiten komen en die lekker te pamperen met uitkeringen, toeslagen en subsidies terwijl de echte Nederlanders kunnen verrekken zodra zij aanspraak moeten maken op een uitkering. Ooh, uw heeft nog spaargeld? Dat moet eerst op voordat u recht heeft op een uitkering. Ondanks dat je al jaren premies en belastingen hebt betaald. Wilders is daarin gewoon duidelijk en eerlijk wat mij betreft. Geen uitkeringen en toeslagen voor nieuwkomers die nog geen cent hebben bijgedragen. Lijkt mij een eerlijker en reëler standpunt dan de VVD die het liefs het sociale stelsel gewoon helemaal de nek om zou draaien.

  3. Wachteres

   “Rutte herhaalde dat hij het een voorwaarde vindt dat Wilders eerst zijn ´minder-minder-uitspraak´ over Marokkanen terugneemt. Die opmerking vindt de VVD-leider ,,zo verschrikkelijk en beneden alle niveau´´ dat hij niet met de PVV in zee zou willen gaan”.

   Ja dat komt omdat Rutte in feite ‘meer, meer, meer’ wil. Hij zegt wel dat hij ‘minder’ wil, maar dat meent hij niet. Rutte doet namelijk precies wat de EU en Angela hem voorschrijven, maar natuurlijk kan hij dat niet aan zijn kiezers verkopen.

 22. The Fox

  Het zijn maar peilingen is de automatische reactie. Echter er zijn andere observaties:

  Toch zien we plotseling Rutte bij Buitenhof waar 3 employees voorgekauwde vragen mogen stellen, zodat Rutte toch nog iets als een flets rechts antwoord kan geven.

  Bij Harrie Mens werd schaamteloos gemeld dat NWO-NCW bezig is met een lobby bij de Raad van State om het aantal politieke partijen te beperken zonder wijziging van de grondwet. En de pijlen zijn niet gericht op het SGP.

  GeenPeil wordt plotseling serieus genomen omdat een nee als een vernedering zal worden gezien. Dit kabinet zal zich er overigens niets van aantrekken.

  De veenbrand, welke begon bij Fortuyn, lijkt weer bovengronds te gaan en de Ruttes van deze wereld zijn te verstrikt in politieke posities om het vertrouwen snel terug te winnen. Het is een einde van een tijdperk en dat gaat altijd met veel kabaal.

 23. Wim

  Ook nu is Wilders weer zijn tijd ver vooruit en denkt voortuit. Rutte wordt geloosd bij de VVD dat weet iedereen. En wie wil die leugenaar nog in Nederland. Goede van zet Geert. Rutte begint nu alweer wartaal en valse beloftes uit te kramen. En waarom moet Geert minder minder terugnemen. ook hier had Wilders weer gelijk.

 24. Aa

  Wat wij in Nederland moeten doen is er voor uit komen dat we PVV mensen zijn!

  Ophouden met je te laten intimideren door andersdenkenden.
  Zij zijn fout, wij hebben gelijk.

  De bewijzen liggen voor het oprapen. Wat anderen zeggen of beweren zijn meestal leugens, dommigheid of wegkijken.

  Vooral de Nederlandse vrouw moet maar eens heel goed nadenken over wat voor toekomst zij wil voor zichzelf, haar kind,haar kleinkinderen.
  Vrouwen let op uw zaak. Op de doorsnee Nederlandse man hoeft u niet te rekenen, die stappen laf opzij. Net als al die andere mannen in Duitsland, Frankrijk, Zweden.

 25. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=2rE3xZ6tBi8

  Niets aan de hand mensen, gewoon een paar dronken moslims, volgens links althans.

 26. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/column/nederlandse-linkse-feministes-na-keulen-domme-dozen-zijn-het/

  Nederlandse linkse feministes na ‘Keulen’: domme dozen zijn het
  ‘Beseffen de dames wel wat ze met hun jij-bak feitelijk zeggen?’

  In Duitsland zijn de media nog steeds op zoek naar de feiten. Er wordt bericht over nieuwe aangiftes en er worden nog steeds nieuwe plaatsen bekendgemaakt waar ook vrouwen zijn aangerand in de oudejaarsnacht. En er wordt driftig geanalyseerd welke rol de angst voor reacties van rechts hebben gespeeld bij het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat er over de volle omvang van de vrouwenaanrandingen is bericht.

  Maar in Nederland houden de media niet van feiten, geef hen maar politiek correcte meningen. In Met het Oog op Morgen kon betaalde mensenrechtenactivist Boris Dittrich (D66) vanuit Berlijn dan ook unverfroren beweren dat hij o zo blij was dat Nederland ‘zo volwassen’ om ging met de zaak Keulen.

  Het artikel laat zien hoe/dat dom links zich laat beïnvloeden.

  Niet alleen de linkse feministen zijn domme dozen. Soortgelijke argumenten hoor ik ook van linksen op internet.

  1. Krijgsman

   Men is nog steeds driftig op zoek naar de feiten. Dat blijkt nog een heuse zoektocht te zijn want echt hard willen die feiten maar niet worden.
   Gelukkig is het verbeeldingsvermogen in islamofobe kringen groot. Wachteres toonde al eerder aan dat je helemaal geen feiten nodig hebt om heerlijk te griezelen en je buitensporig op te winden.

  2. Mar

   Is het toegestaan om enige twijfel te krijgen bij aangiftes, gedaan ruim een week na het gebeuren (mag ik het zo noemen?) in Keulen en andere steden?

   Is het toegestaan om enige twijfel te hebben bij de tsunami van berichten in de media en op internet? Bij mij leeft de indruk dat niemand, noch links noch rechts, daadwerkelijk wil weten wat er zich nu precies heeft afgespeeld in die nacht. Men heeft het drukker met de ander verwijten te maken en verantwoordelijk te stellen.

 27. Geah

  Straks zit iedere partij te slijmen bij Wilders om maar mee te mogen regeren…Hahaha….want als heel Nederland (op de moslims na) op Wilders stemt dan kunnen de andere partijen niet meer om hem heen…

 28. puttertje

  De PVV is een grote bedriegersbende. Het zet mensen tegen elkaar op.
  Iedereen is tegen wat er gebeurt in bv. Parijs of Keulen. Dat is wat ‘het volk’vindt.
  Over oplossingen verschillen de meningen. Mensen als Wilders die alle moslims over een kam scheren maken zich schuldig aan ophitsing. Mijn buurman’s zoon van 18 is geen verkrachter. En zeggen dat de islam verboden of tegengewerkt moet worden werkt averechts. Meer moslims zullen radicaliseren , je raakt van de wal in de sloot.
  Dat zijn geen oplossingen. Wilders draagt niets bij aan de oplossing. De islam zal blijven , ook in Nederland. Alleen bij deportatie en razzia’s zul je ze er uit kunnen werken . Of vermoorden natuurlijk. Sommige mensen hier zouden dat niet erg vinden. Di9e mensen zijn de echte landverraders. Kijk naar onze grondwet. Of staat Dolfje daar ook boven.

  1. Krijgsman

   Geheel juist, Puttertje, mijn complimenten voor deze bijdrage!

  2. Wachteres

   @Puttertje, de oplossing van de EU en van links is, dat de grenzen open moeten blijven en dat er zoveel mogelijk islam naar binnen moet stromen.

   Een multiculturele samenleving, weet je wel?

   Helaas zijn ze te laf om dat openlijk te zeggen, maar gelukkig krijgt het volk door wat hun bedoelingen zijn.

   Beter nu een revolutie dan over tien jaar, als Europa vol zit met islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.