Peilingen: Wilders spuit een bus verzetsspray leeg op de Tweede Kamer en wint nóg meer zetels

Temidden van verzetsspray, Donald Trump-steun en het wegvallen van VNL blijft de PVV uitstekende zaken doen.

In de jongste peiling van Maurice de Hond mag het voor de zoveelste week op rij geen verrassing zijn dat het wederom Geert Wilders en zijn PVV zijn die de lakens uitdelen. De anti-immigratiepartij blijft record na record verpulveren en staat inmiddels op 42 zetels. Dat is er eentje meer dan vorige week, en daarmee een nieuw peilingsrecord voor de club.

Dat de PVV een zetel wint lag wel voor de hand. Geert Wilders vaart vrolijk mee op de golf van steun die de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump momenteel krijgt, en weet daarnaast ook zelf genoeg headlines te genereren. Niet met muren die worden bekostigd door Mexico of aankondigingen dat hij mensen zou kunnen doodschieten, maar wel met zijn actie om zogenaamde ‘verzetsspray’ uit te delen in het anders nogal suffe Spijkenisse. Een derde overwinning voor de PVV heeft Wilders niet eens iets voor hoeven doen: electorale concurrent VNL verliest hun enige zetel in de peilingen vanwege het ontslag van lijsttrekker Bram Moszkowicz.

Dat allemaal is genoeg om de eigen positie te behouden én zelfs uit te bouwen:

peiling2412016

Niet alleen de PVV heeft een goede week, maar ook GroenLinks. De milieuridders onder leiding van Jesse Klaver stijgen naar 16 zetels; een voor die partij ongekend hoog aantal. Het is inmiddels bijna twee keer zoveel als het gepeilde aantal zetels van de PvdA: zij blijven staan op 9.

Met nog iets meer dan een jaar te gaan tot de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen weet politiek Den Haag dus goed wat de electorale krachtverhoudingen zijn. Wilders in de peilingen – en daarna bij de stembus – verslaan zal ongetwijfeld een prioriteit worden aankomend jaar..


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Lieftinck

  Als een boerenlul als ik al weet dat je Moszkowicz geen partijleider moet maken zegt wat over het strategisch intellect van de leiders van VNL. Ik denk dat deze partij veel meer kans zou hebben gemaakt als de criticus van het eerste uur op het multi culti beleid, die ook nog eens serieus werd genomen door het establishment, David Pinto, tot leider gemaakt zou zijn.
  Ik ben eerder lid geweest van de LPF en was ook een stemmer op Rita Verdonk’s TROTS. Deze partijen, vooral de laatste, sloten meer aan op mijn visie op de maatschappij dan de PVV. Verdonk was de eerste die uit de Euro wilde stappen, al had de door vele verguisde Mat Herben het al meer dan 10 jaar geleden over een exit strategie m.b.t. de Euro.
  Thans kan ik steeds meer begrijpen waarom de PVV geen ledenpartij wil worden. De leden van de LPF vochten elkaar de tent uit. Blijkbaar trekken dit soort partijen veel mensen aan met geldingsdrang.
  Wat ik hoop is dat door de groei van de PVV de grote partijen eindelijk wat kritischer worden t.o.v. de EU en de Euro en dat de mening van het volk gaat prevaleren i.p.v. die van Obama of de NGO’s of de elite, niet toevallig belangrijke leden binnen de grote partijen.
  Ik hoop ook dat de PVV in staat is mee te regeren, maar dan zullen ze ook maatregelen moeten durven te nemen die kiezers wegjagen, ik weet niet of ze dat kunnen. Het zou mooi zijn als met behulp van de PVV de immigratiegolf gestopt zou kunnen worden, de Islam terug in zijn hok zou gaan (de-islamisering) en Nederland uiteindelijk bevrijd wordt van de Euro en de EU. Maar dat is wel een hele waslijst.

  1. Wim

   Maar wat een zooitje bij dat VNL in het AD.

 2. Wim

  En dan te weten dat de ergste ellende( financiële, onderdrukking en criminele) van de instroom en de Islamisering nog moet komen. Wilders is het enige alternatief tegen het om zeep helpen van Nederland. Hoelang blijft dit land nog in greep van de linkse met hun fascistisch gedrag die hun eigen landgenoten met leugens en blindheid om zeep helpen. Kijk eens naar die GL Damens bij de actie van Wilders gisteren, is dat niet zielig en toonbeeld van vergiftigend links. Maar ook gevaarlijk,geef die dames een wapen en ze zouden zomaar kunnen schieten.

  1. zomaar

   over dames gesproken vroeger noemde wij dat buitenlandse hoeren , en in mijn ogen zijn zij dat nog !!.

   hier is maar een toepassing voor , in de blote kont , voorover in een schandblok vast ketenen , bij elke asielzoekers centra.

   met een bordje in het Arabische erbij te gebruiken na believen , al zal dat bordje niet echt nodig zijn denk ik .

   feminist , wil zeggen tegen vrouwen onderdrukking , hoe willen deze linkse geile teven , met hun natte broek verklaren dat zij pro buitenlandse aanranders zijn ?.

   en toch uit naam van de feministen spreken en handelen .

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Feminisme

   1. Mar

    Op Twitter gaat een video rond van een man met een kindje op zijn arm, die de demonstranten in Spijkenisse het een en ander toeroept. Familie van u, @zomaar?

    De boodschap aan alle (islamitische) mannen is: Van vrouwen blijf je af, wat ze ook dragen en wat ze ook doen. Geen vrouw vraagt erom verkracht te worden. Geen vrouw verdient het om verkracht te worden.

    U en die man in dat filmpje vertellen iets anders. Domme linkse vrouwen die tegen Wilders protesteren vragen om een piemel en die kunnen ze krijgen ook.
    Arme Wilders, hij probeert het allemaal netjes te houden en dan verpesten sympathisanten het beeld.

    1. zomaar

     ach Nar@ , sorry type foutje moet Mar@ zijn !.

     hier een link https://ejbron.wordpress.com/2016/01/24/video-britain-first-op-christenpatrouille-in-radicaalislamitische-hotspot-bury-park-in-het-engelse-luton-23-01-2016/

     midden in een christelijke samenleving , uit oorsprong in ieder was dit christelijk , nu vergeven aan dat herenvolk van jou !.

     afin in een islamitische buurt in een christelijk land , (christelijke samenleving), gaan christenen met een houten kruis de straat op , om hun mening en hun geloof kenbaar te maken .

     binnen afzienbare tijd worden zij belaagt (fysiek) , en uitgescholden door Jou herenvolk vol van islamieten in een ooit christelijke gemeenschap .

     dus wat zit jij nu tegen mij aan te zeiken ?, over mijn taal gebruik .

    2. zomaar

     afim MAR@ , iets uit mijn schrijven schijnt joe te zijn ontgaan , en daarom verdraai je mijn woorden .

     omdat dat jou Multi denken , het best uitkomt .

     ik heb niet geschreven dat de vrouw er om vraagt verkracht te worden !!, ik heb geschreven dat mijn inzien deze 10 TIEN vrouwen erom vragen , tja en als zij daarom vragen , dan macht dat van mij .

     wie ben ik om hen daarvan tegen te houden ?, en wie bent u, door hier te stellen dat zij daar niet om vroegen ?.

     1. Mar

      @zomaar

      Geen vrouw vraagt om verkracht te worden!
      Geen vrouw verdient het om verkracht te worden!

      Zo simpel is het en niet anders.

      U ziet dat blijkbaar dan toch anders. Het kan voorkomen dat er toch ………………

 3. Bromsnor

  Een mooi resultaat van Geert Wilders. Zeker gezien de enorme demonisering door de media en het politiek establishment van de PVV.

  Hieruit blijkt ook dat steeds minder mensen zich laten voorschrijven door de media wat ze moeten vinden van de PVV. Mensen kijken meer op sociale media en bepalen zelf hun eigen mening.

  Met andere woorden ondanks het feit dat de media nog steeds belangrijke (vooral linkse) opinievormers zijn verliezen ze wel steeds meer invloed om de mensen hun mening op te dringen.

 4. Krijgsman

  Ik herhaal mijn stelling dat Wilders ook de vijfde verkiezing op rij gaat verliezen. de reden is dat Er waren meer verkiezingen dan alleen Tweede Kamerverkiezingen na 2012, beste Ali Yas. Die verloor hij allemaal en dat is de trend die me tot de voorspelling brengt dat hij de volgende verkiezingen ook gaat verliezen.
  De reden is dat een belangrijk thema in de volgende verkiezingen het vluchtelingenvraagstuk zal zijn. Daar kan de PvdA de positie van een ruimhartig vluchtelingenbeleid nemen (nog steeds de mening van een meerderheid van de bevolking) en de VVD van een restrictief vluchtelingenbeleid. Daarin zal de kiezer niet voor de PVV kiezen omdat hij ziet dat de PVV zijn standpunten niet kan realiseren en de VVD wel. Het wordt dus opnieuw een race tussen VVD en PvdA waarin de PVV aan het kortste eindje gaat trekken.

  1. Terzo

   Ben je niet wat in de war Hutten dat je je tot Ali Yas richt, die komt in dit topic nog in het geheel niet voor.
   Je seniliteit is aan het verergeren zo te zien.

  2. poldi

   Ja @Krijgsman, de druiven smaken je zo te lezen heel zuur.
   En de druiven zullen je in de nabije toekomst nog veel zuurder gaan smaken.

   1. Wim

    Krijgsman is in de war met Daar kan de PvdA de positie van een ruimhartig vluchtelingenbeleid nemen (nog steeds de mening van een meerderheid van de bevolking) en de VVD van een restrictief vluchtelingenbeleid.

    http://www.z24.nl/economie/opvang-asielzoekers-nederlanders-negatiever-wilders-stijgt-in-peilingen-590664

   2. Krijgsman

    We kunnen het niet zeker weten poldi, voorspellen blijft moeilijk, vooral als het de toekomst betreft.
    De kwaliteitstoets op voorspellingen over zaken die in de toekomst liggen kan dus alleen de kwaliteit van de redenering betreffen. Op dat punt blijf je vooralsnog met de mond vol tanden.

    1. Terzo

     En jij trekt natuurlijk volle zalen met de flagrante leugens die je her en der verspreidt Hutten?

     1. Krijgsman

      De oude heer Terzo (wél met naam en toenaam bekend op het internet) blijft hartnekkig denken dat ik Hutten heet en meent daarmee een sterk punt in de discussie te maken.

      Een tragische man met constant slechte luim.

     2. Terzo

      Hutten blijft hardnekkig ontkennen, net zoals je hardnekkig blijft ontkennen dat de islam een ramp is, een pathetische leugenaar noemt men zo’n iemand.

      Geeft niets hoor Wim, ik blijf je gewoon noemen zoals je werkelijk heet. Ondanks je aandoenlijke tegenspartelen.

     3. Krijgsman

      Ik vind het prima dat je mij Hutten blijft noemen, beste Terzo, ik wil niemand het recht ontnemen zichzelf volledig voor lul te zetten.

      Ik wens je verder alle sterkte toe.

    2. van Urk

     Maar ja, hoe dichter de “belachelijke” waarschuwingen van Wilders destijds nu eindelijk op de netvlies van de burger begint in te werken vanwege al die toestanden om ons heen, hoe serieuzer de kans nu is, dat de PVV met de volgende verkiezingen het wel zomaar kan winnen. Krijgsman kan wel geloven dat een ruime meerderheid van het volk voor een ruimhartig vluchtelingbeleid pleit, maar dat zal anders worden als ook hun portemonnee flink zal worden geraakt of dat zij zelf met een onaangename confrontatie met nieuwkomers geconfronteerd worden waarin hun droomwereld van liefdadigheid en bekommering op deze minderheden volledig in duigen zal gaan spatten. En uit deze onvrede zeggen ook deze mensen hun vertrouwen op in een zogenaamde “politiek correcte” partij en verkiezen zij een partij die alleen maar in populisme blijft groeien.

  3. Anna

   Krijgsman. We leven in andere tijden. Dat zal overgrote deel van de bevolking inzien.

  4. zomaar

   en krijgsman gaan jij en je consorten de stem uitslagen tellen ?.

   gezien de vooraf gaande peilingen , waar de PVV een respectabel aantal virtuele zetels bemachtigt , en dan bij de werkelijke verkiezingsuitslag , met veel minder uit de bus komt , (waartegen juist de verliezers bij de virtuele uitslagen , naar beneden klederen ).

   ben ik ervan overtuigd dat door het linkse gilden binnen onze samenleving fraude gepleegd word , met de uitslag (lees telling).

  5. nick

   Hartnekkig blijven vasthouden aan een waan. Zielig noem ik dat.
   Nee, je denkfout is dat er een meerderheid is voor een ruimhartig vluchtelingenbeleid. De zg ‘vluchteling ‘ komt te dicht bij en niet in postieve zin. En dat gaat door, het stopt echt niet vanzelf.
   Er is al lang geen meerderheid meer daarvoor en de normale mensen zijn het politiek correcte gezwets beu! Ze ontdekken dat ze bedrogen zijn en worden door die politici waar ze vertrouwen in hadden, dat is geschonden en daarom keren ze zich af. Menselijk en logisch. Gebruik je hersencel eens een keer.

  6. zomaar

   citaat “De reden is dat een belangrijk thema in de volgende verkiezingen het vluchtelingenvraagstuk zal zijn. Daar kan de PvdA de positie van een ruimhartig vluchtelingenbeleid nemen (nog steeds de mening van een meerderheid van de bevolking) en de VVD van een restrictief vluchtelingenbeleid. Daarin zal de kiezer niet voor de PVV kiezen omdat hij ziet dat de PVV zijn standpunten niet kan realiseren en de VVD wel. Het wordt dus opnieuw een race tussen VVD en PvdA waarin de PVV aan het kortste eindje gaat trekken.

   krijgsman , wij hebben gezien hoe groot de aanhang is , “van het huidige vluchtelingen beleid , tien stoephoeren die erom smeken aangerand en verkracht te worden , door de moslims !!, honderden Nederlanders die rondom Wilders drommen , en zijn boodschap serieus nemen .

   dus zal het wel loslopen (MITS ER NIET GEFRAUDEERD WORD OF GAAT WORDEN , MET HET TELLEN VAN DE VERKEIZINGS UITSLAGEN !!).met de verkiezingen de PVV dan op 60 Ä 70 zetels , zuiver een blijk van ongenoegen vanuit de Nederlandse bevolking , tegen het linkse wanbeleid van de afgelopen decennium !.

   droom verder , toch blijf samen met jou linkse kompanen thuis tijdens de tellingen van de verkiezingsuitslagen , dan zal de fraude wel meevallen .

  7. zomaar

   tja krijgsman zo trekt Internationaal Sociaal , volle zalen tijdens de verkiezingen , (lees voor hier de linkse of links georiënteerde partijen ).

   citaat uit http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Overzicht-politie-aanrandingen-vonden-door-heel-Duitsland-plaats-2750453W/?masterpageid=158493

   “Aangiften per deelstaat

   Noordrijn-Westfalen: 1076
   Hamburg: 195
   Federale aangiften (op acht stations bewaakt door de federale politie): 43
   Hessen: 31
   Beieren: 27
   Badem-Württemberg: 25
   Bremen: 11
   Berlijn: 6
   “.

   en zie wat een verrijking , deze jongen gelukszoekers ons brengen .

   1. emptyk

    @zomaar
    verkiezingsfraude…………..mallerd

 5. poldi

  Alweer een groep “LAAGGESCHOOLDEN” en “TOKKIES” die op de PVV wil stemmen.
  Dat ziet er dan heel somber uit als zo’n groot deel v/h volk op de PVV stemt.
  Of zijn ze toch niet zo dom en laten zij zich niet hersenspoelen door de linkse media ?

 6. Limburgse Kuifje

  Goh, daar hebben we Tim weer met zijn idiote verhaal. Dus Wilders zou nu ineens meevaren op de golf van Donald Trump? Ha ha, het is eerder Trump die meevaart met Wilders. Maar Tim heeft wel meer moeite met het niet juist kunnen duiden en omkeren van de realiteit.

  Ik heb me de afgelopen week meerdere keren zitten ergeren aan zijn gedrag bij het programma Armoede in Nederland. Hij heeft het maar steeds over ‘de verkeerde keuze maken’. Beste Tim, die mensen die in Nederland in de armoede zijn terechtgekomen, waren vroeger mensen zoals jij en ik, met een baan en of gezin en huisje boompje beestje. Het noodlot kan zo toeslaan door wat voor omstandigheden dan ook en dan kun je de sjaak zijn. Dit heb je zelf kunnen zien en nog sluit je je ogen hiervoor. Gelijk aan die idioot die zich ambtenaar noemt en zogenaamd zijn hele leven heeft gewerkt. 30 Jaar en dan zoiets roepen, hoe gek ben je dan?

  Maar goed nog eventjes en Wilders heeft er 76 zetels bij elkaar gesprokkeld en hervormt Nederland. De champagne leg ik alvast in de koeling, dan is die zeker goed gekoeld en zal heerlijk smaken.

 7. poldi

  Aan alle “HOOGOPGELEIDEN:
  Op wie moet ik stemmen als je
  -tegen de als een kankervirus voorschrijdende islamisering bent,
  -tegen de massale asieleisers instroom bent,
  -tegen het ondemocratisch wangedrocht EU bent,
  -tegen de zorgafbraak bent,
  -tegen de indirecte overdracht van onze pensioenfondsen aan de EU bent,
  -tegen de netto afdrachten en naheffingen aan de EU bent,
  -tegen het associatieverdrag met het door en door corrupte Oekraine bent,
  -je dochter met kind al 8 jaar staat ingeschreven voor een sociale huurwoning
  -een “asielgezin” binnen 1 jaar een woning krijgt toegewezen.
  Want ik ben zeer “LAAGGESCHOOLD” en als “tokkie” woon ik in een huurhuis van 870 euro per maand.

  1. Wim

   Ik ben met je eens maar a.u.b. gebruik het woord kanker niet.

   1. poldi

    @Wim je hebt gelijk, sorry.

  2. Krijgsman

   Je past naadloos in het PVV-profiel.

 8. Wim

  Conclusie ,hele hoop geen tokkie en intelligente stemmers die eerst strategisch stemden op VVD en PVDA en alle kanten genaaid zijn door deze partijen zijn in één keer heel dom en tokkie geworden en stemmen nu op Wilders. Het zou je maar verteld worden door linkse drogredenaars.

  1. van Urk

   ” Onwetendheid maakt dat de mensen zich aansluiten bij een partij en verlegenheid belet hen er weer uit te stappen”.

 9. H.Vaes

  En de boer…..hij ploegde voort….. en elke keer was hij weer een voor genaderd bij zijn doel nl. ….het hele land omploegen. En dan inzaaien met gewassen die WEL bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

 10. poldi

  Met dit aantal zetels en waarschijnlijk meer gezien de te verwachten instroom van waarschijnlijk 93.000 overwegend moslim asieleisers met daarna de familieherenigingen en nog meer PVV-zetels verhogende ontwikkelingen zal het heel moeilijk worden om tijdens een kabinetformatie de PVV uit te sluiten.
  Of het wordt een heel langdurige formatie met een kabinet bestaande uit zo’n 8 partijen met volkomen tegengestelde belangen. Dat kabinet zal dat niet lang volhouden en wie profiteert daar dan van ? Juist, de PVV.

 11. Wachteres

  http://newsmonkey.be/article/62964

  IS zegt dat het Spanje zal heroveren tegen 2020 en kondigt aanslagen tegen toeristen aan

  “In een nieuwe video kondigt Islamitische Staat een offensief van aanslagen aan tegen Spanje. En het herhaalde z’n ambitie om Spanje tegen 2020 in te lijven in het kalifaat. “De verloren gelopen dochter zal terugkeren bij haar vader”: zo spreekt Islamitische Staat over Al Andalus, zoals het Spanje noemt. Er zijn een aantal redenen waarom we die dreiging toch ernstig moeten nemen.

  We will recover our land from the invaders” stelt IS in de nieuwe video”.

  In Catalonië wonen ongeveer 450.000 moslims. 20 procent van die moslimbevolking vertoont “tekenen van radicalisering”, een cijfer dat veel hoger ligt dan in de rest van Europa. De CIA beschouwt Barcelona als het hart van het salafisme in Europa”.

  Catalonië is links en de moslims waren/zijn daar dus van harte welkom.

  Andalusië is oorspronkelijk islamitisch gebied, dat wil zeggen, ze hadden het veroverd.

  Al jaren dreigt de islam dat men het gebied terug wil.

 12. V.K.

  -Het lijkt me beter voor de PvdA om haar pijlen ipv PVV eens op GL en D66te richten.

 13. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Overzicht-politie-aanrandingen-vonden-door-heel-Duitsland-plaats-2750453W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-01-24|Overzicht_politie:_door_heel_Duitsland_aanrandingen_tijdens_jaarwisseling&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_24jan&cmpid=NLC|els_24jan|2016-01-24

  Overzicht politie: aanrandingen vonden door heel Duitsland plaats

  Een uitgelekt rapport van de federale Duitse politie toont aan dat aanrandingen met de jaarwisseling vrijwel overal in het land hebben plaatsgevonden. Bovendien wist de Duitse minister van Binnenlandse Zaken al langer dat de Duitse politie te kampen had met een schrijnend tekort aan personeel.

  Ook daarom: Stem PVV!

 14. Wachteres

  http://www.geennieuws.com/2016/01/eu-document-toont-aan-3-miljoen-handophouders-naar-europa-in-2016/

  EU document toont aan : 3 miljoen handophouders naar Europa in 2016

  Of de toeristenindustrie dit als een economische opleving ziet , kunnen wij u niet vertellen, maar via een ‘gelekt’ bericht afkomstig van de Europese commissie dat wij hier publiceren komen er naar verwachting in 2016 DRIE MILJOEN handophouders naar de EU, waardoor het stil zal worden in de straten van veel plaatsen in het Midden Oosten en praktisch iedereen daar wel een familielid zal hebben die twittert dat ‘overkomst dringend is gewenst.’

  En vooral hierom: stem PVV!

 15. Pimsch

  Ernstig is dat GroenLinks zoveel zetels krijgt. Kan die partij op haar beurt niet gedemoniseerd worden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.