Politie Zweden mag geen signalement meer geven van criminelen – dat is "racistisch"

Geen categoriejan 14 2016, 21:11
Het summum van politieke correctheid wordt steeds meer een karikatuur van zichzelf.
De werkelijkheid is soms nog veel gekker dan satire. Dat bewijst een nieuwe richtlijn van de politie in Zweden. De wetsdienaars in het Scandinavische land mogen namelijk geen signalement meer geven van criminelen, of melding maken van de nationaliteit. Dat zou namelijk "racistisch" zijn, zo meent de politieleiding.
Zweden is al langer het schoolvoorbeeld van doorgeslagen politieke correctheid, maar met deze maatregel heeft het linkse land zichzelf overtroffen. Wolf Gyllander, de persvoorlichter van de politie die verantwoordelijk is voor het nieuwe beleid, legt het uit:

"We willen voorkomen dat etnische groepen als crimineel worden aangemerkt. De politie krijgt soms kritiek met betrekking tot verstrekte informatie over mensen hun huidskleur. Het wordt gezien als racistisch. Omdat de politie niet racistisch is, en ook niet zo wil worden gezien, is de nieuwe richtlijn ingevoerd."

Iedereen die weleens Opsporing Verzocht heeft gezien, snapt wel waar deze maatregel vandaan komt. Een groot deel van de criminelen is inderdaad van buitenlandse origine. Helaas is dat de realiteit, maar er verandert niets aan die realiteit als de huidskleur van criminelen voortaan wordt verzwegen. De Zweede maatregel is een typische linkse reflex: we steken onze kop in het zand, en doen net alsof er niets aan de hand is. In plaats daarvan zou de politie de problemen juist moeten aanpakken.
Het is triest dat zelfs de politie in Zweden totaal doordrongen is van de bizarre politiek-correcte ideologie. Kennelijk is de werkelijkheid "racistisch", en moet deze dan maar worden verdoezeld. De politie zou zich bezig moeten houden met het boven tafel brengen van de waarheid, niet het verbergen ervan!
Ook op andere terreinen zijn de Zweden overigens totaal doorgeslagen in hun politieke correctheid. Zo meent de minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström dat terroristen niet mogen worden neergeschoten als zij een aanslag plegen, en veroordeelt zij Israël omdat dat land ferm optreedt tegen fanaten die onschuldige burgers neersteken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten