Rutte en Samsom komen met groot plan om asielstroom aan banden te leggen

Haal de prijzen maar uit de kast en laat de trompetten schallen, want het kabinet heeft eindelijk een plan om de vluchtelingenstroom in te dammen!

Nou, het zal mij benieuwen of dit wat wordt… Rutte en Samsom hebben namelijk de handen ineengeslagen om de stroom vluchtelingen die naar Europa komt fors in te dammen:

Premier Rutte en PvdA-leider Samsom willen migranten die op Griekse eilanden aankomen, per veerboot terugsturen naar Turkije. Dat zegt Samsom in een interview met de Volkskrant. Rutte heeft ambtenaren uit verscheidene EU-lidstaten bij elkaar gezet om het plan uit te werken.

“De Egeïsche zee is een massagraf geworden. 3700 mensen vonden afgelopen jaar de dood”, zei Samsom in het NOS Radio 1 Journaal. “Miljoenen vluchtelingen wagen hun leven om hier te komen, dat moeten we gewoon stoppen.”

En dus hebben PvdA en VVD de handen ineen geslagen om een nieuw vluchtelingenbeleid af te dwingen. Het is echter geen kwestie van Nederland die de boel dicteert, dus het EU-voorzitterschap is meteen ingezet voor deze zaak. Met landen als Zweden, Oostenrijk en Duitsland is reeds gesproken. Samsom acht de kans dan ook bijzonder groot dat de EU zich uiteindelijk achter het plan zal scharen.

De inkt van het plan is echter nog niet droog, en het is nu dan ook zeker veel te vroeg om te zeggen of er ook in de andere EU-lidstaten genoeg animo is voor het Nederlandse beleid, maar de ideeën van de VVD- en PvdA-voormannen liggen nu al onder vuur. Journalist Joris Luyendijk kent dit soort praktijken namelijk ergens van:

Kamerlid Sharon Gesthuizen (SP) levert echter wat inhoudelijkere kritiek:

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen vindt het goed dat er gezocht wordt naar oplossingen om de smokkelindustrie tegen te gaan, maar heeft ook vragen. “Dit lijkt het failliet te zijn van het VN-vluchtelingenverdrag, omdat je vluchtelingen dwingt om rechtsomkeert te maken. Bovendien accepteren we dat andere Europese landen niet meedoen. Eerder was dat nog een harde eis.”

Gesthuizen vreest bovendien dat de stroom vluchtelingen alleen maar zal toenemen nu Nederland waarschijnlijk ook mee gaat doen met het bombarderen in Syrië.

Eén ding is duidelijk: het plan van Rutte en Samsom trekt veel bekijks, dus het laatste woord is er nog niet over gesproken. Om in de termen van het onderwerp te blijven: we zullen eens gaan zien waar dit schip zal stranden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Bromsnor

  “Gelukszoekers dus eerst per boot terug naar Turkije en daarna met vliegtuig alsnog naar Europa en Nederland? Wat een flutplan. #grenzendicht”
  https://twitter.com/geertwilderspvv/status/692608813778784256

 2. Wim

  We liggen hier in een deuk om de zoveelste leugen.

 3. V.K.

  -Blijkbaar maakt Joris Luyendijk zich zorgen over het feit dat er zoveel Joden de EU verlaten.

 4. Krijgsman

  Rutte en Samsom hebben al eerder bruggen geslagen die eerder voor onmogelijk werden gehouden. Dit kon wel eens een doorbraak in Europa gaan betekenen. Bewonderenswaardig.

  1. poldi

   Krijgsmannetje, krijgsmannetje toch wanneer kom je eens onder jouw zware betonnen plaat vandaan.

 5. V.K.

  -jammer dat Samsom niet werd doorgevraagd, ben namelijk zeer benieuwd wie hij verantwoordelijk stelt voor die 3700 mensen welke de dood vonden op hun reis van Turkije naar Griekenland.

  -Tja, Samsom zit duidelijk met 3700 lijken in z’n maag, benieuwd wie dit straks op z’n bordje krijgt.

 6. Geah

  Dit gaat nu even over de vluchtelingenkinderen,

  Nu we weten dat ook veelvuldig vluchtelingenkinderen met moordwapens (messen) rondlopen ben ik tot de conclusie gekomen dat deze kinderen al bij hun geboorte met haat zijn opgegroeid wat al heeft geleid tot gevaarlijke moordmachines tegen het westen….Zie het lieve blonde 22-jarige meisje die als hulpverleenster die kerels en jongens probeerde te helpen in hun nieuwe situatie…..Als zelfs deze mensen worden afgemaakt als varkens…dan zijn deze mensen tot nog veel meer dingen in staat….

  Europa heeft een kudde valse roofdieren binnen gelaten…die alleen maar op uit zijn om te vreten en te vertrappen….onder hun strijdkreet” De wereld is van ons” als zij ook Europa hebben vertrapt dan trekken zij weer verder naar het volgende gebied waar zij alles uitzuigen totdat ook dat gebied onleefbaar is geworden….Deze harige donkere griezels moeten wij toch niet loslaten op ons volk en dan kom ik weer terug op dat 22-jarige lief blond meisje dat door een harige zwarte griezel met messteken is omgebracht…Waarom??? Omdat dat meisje in hun ogen geen gepaste kleding droeg in het AZC…..Die Somaliër die haar doodde was volgens zijn zeggen zelf op de vlucht voor de dood….

  Dit vermoorde blonde meisje is het gezicht van een moslimvluchteling op een kafir-vrouw…

 7. H.Vaes

  Het komt er op neer dat ze van plan zijn om alle gelukszoekers binnen te laten.
  Het is alleen maar……niet voorkruipen maar achter in de rij aansluiten.
  Kom toch eens met de enige juiste maatregel en dat is zeer strenge controles aan alle grenzen.
  Alle andere verzinsels zijn doekjes voor het bloeden en dienen zeker niet om de stroom te stoppen.

 8. Svetlana

  Rutte en Samsom yijnb net zo walgelijk als Wilders. Ze dragen haat tegen moslims en willen net niet zo ver gaan als Wilders doet maar nemen toch zijn voorbeeld van het voeren van zondebok politiek. Wij hebben meer moslims in dit land nodig want deze religie van vrede en naastenliefde zal alle problemen oplossen.

  Wij hebben namelijk geen moslimprobleem Maar een PVV tokkie probleem en een Pegida probleem. Ik ben er helemaal voor om deze figuren op de bootjes te plaatsen en ze een enkeltje Syrie te geven.

  Ik stel voor om met de reaguurders van dit blog te beginnen.

  1. van Urk

   Svetlana@ Wordt het nou niet eens tijd om een hersengroeimiddel voor jouw grijze massa bij een arts te gaan halen? Snap zo en zo niet dat je dan niet meteen met een vuilniszak over je hoofd richting het IS kalifaat van vrede en naastenliefde gaat.

  2. Anna

   Svetlana. Dan hebben we de islamitische bomgordels om zoveel als mogelijk ongelovigen te doden opgelost. Dan hebben we de doodsbedreigingen en moorden door moslims om onze vrijheid en vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen opgelost. Dan hebben we de eerwraak,aanrandingen,verkrachtingen, onderdrukking, onderwerping, en haat tegen het Westen uitgevoerd door moslims opgelost enz,enz,enz.

  3. Geah

   En jou met een bomgordel de lucht inblazen…Je ouders en je kinderen mogen met jou mee..:D

 9. van Urk

  Maar wat is nou het echte plan? Dit plan kon een kleuter ook wel bedenken. Hebben ze wel afgevraagd of die duizenden vluchtelingen wel bereidwillig zijn om terug te keren naar Turkije? Ik denk al aan de volgende doemscenario,s van dit ingenieuze plan. Flinke opstoten van vluchtelingen in Griekenland die stoicijns de veerboot niet op willen. En ik denk ook niet dat Turkije die vluchtelingen zonder visa allemaal terug wil hebben zolang er geen miljarden op tafel komt anders zorgt de Turkse marine er nog wel voor dat die veerboot geen doorgang krijgt tot aan de Turkse grens.

 10. Wachteres

  Als Samson en Rutte iets voorstellen wat Wilders al veel eerder heeft geponeerd en toen werd afgeketst, dan vindt Simon dat bewonderenswaardig.

  De linkse hypocrisie – hier bij monde van Simon – elders door Rutte en Samson – is toch in geen enkel opzicht meer serieus te nemen.

  Ik las trouwens dat Samson in feite bedoelt dat de oversteek moet stoppen, maar dat we de moslims op een andere manier moeten ophalen.

  http://nieuws.tpo.nl/kort-nieuws/2016/01/28/vluchtelingen-terugsturen-naar-turkije/

  Rutte en Samsom willen legale asielroute Turkije-Europa

  In ruil daarvoor moet een legale asielroute voor 150 tot 250 duizend vluchtelingen per jaar in het leven worden geroepen. ,,Als wij met Turkije afspraken maken over een legale route, is die voor gezinnen uit Syrië, Irak, Afghanistan en Somalië.”

  Natuurlijk, de adder onder het gras is dat de instroom gewoon doorgaat. En dan jaar na jaar na jaar.

  Zo kennen we de bedriegers weer. Je houdt het volk rustig en ondertussen krijg je wel wat je wilt. Alleen duurt het wat langer.

 11. V.K.

  -Uiteraard is er ook niemand van de pers welke aan Samsom of Rutte vraagt of het wel zo verstandig is om hun hele plan te laten afhangen van het dictatoriale regime van Erdogan welke momenteel druk doende is met het uitmoorden van Koerden in eigen land.

  -Ach, dat gejank van Samsom met z’n 3700 lijken in z’n maag.

 12. The Oracle

  Ik lees net de reactie van krijgsman !!!

  Rutte en Samson hebben al eerder bruggen geslagen , die eerder
  voor onmogelijk werden gehouden ?????

  Dat iemand dat na de gigantische puinhopen in dit eens zo mooie landje aan het papier wil toevertrouwen

  nou nadat ik gillend van het lachen , om zo’n
  stompzinnige opmerking weer bij kennis was gekomen,

  draag ik deze dropveter voor, om de prijs voor de meest stompzinnigste
  opmerking sinds 2000 in ontvangst te komen nemen, !

  Het is een koelkast , helaas met een klein deukje, maaar dat heeft deze malloot ook opgelopen bij zijn val in de speeltuin vroeguhhhhhhh
  op een echte ouderwetse betontegel !!

  ongelofelijk !!

  groetjes

  1. Krijgsman

   Het is nogal opgewonden geformuleerd maar ik geloof dat Oracle mijn positieve beoordeling van dit initiatief niet deelt.

   1. The Oracle

    ja, leuj geformuleerd hoor , tuurlijk, maar ik lees ook dikwijls mee hier ,
    als mensen zoals U,
    nou maanden achter elkaar , onzin uit zitten te slaan ,
    dan is het toch niet gek
    dat het bij u helemaal nergens overgaat,
    dus als je nou gewoon de boel op zit te naaien
    daar ben ik voor,
    maar een beetje wereldwijsheid in de opmerkingen
    zou er zomaar bij kunnen want,
    Het slaat zeer regelmatog ,dus zeg maar haast altijd bij U
    in Algemeen beschaafd Rotterdams
    Als een kut op een slagroom gebakkie

    groetjes

    1. Krijgsman

     Mijn hemel, wat een taalfouten, Oracle, en voorts geen enkel inhoudelijk argument.
     Weet je zeker dat je mee kunt doen aan een inhoudelijke discussie?

  2. mijn-idee

   Dat vond ik ook een Leuke opmerking…
   Ik ben benieuwd welke bruggen hij voor ogen heeft….
   (of desnoods maar een, dat zou ook al reuze fijn zijn) als hij het kan oplepelen.

   1. V.K.

    -Samsom en Rutte bruggenbouwers noemen is net zo idioot als O.B. ,Libresse en Tampax vliegtuigbouwers noemen omdat ze hun producten van vleugeltjes hebben voorzien.

 13. Anna

  Vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties is een groot fiasco.Dat verdrag geldt niet voor islamitische landen, Australie en de VS. Deze continenten hebben de asielstroom aan banden gelegd en ze laten geen moslim meer binnen. EU leiders en nationale politici zijn grote onnozelaars. Meteen grenzen sluiten.

 14. Wachteres

  http://www.nu.nl/politiek/4205470/d66-en-sp-hekelen-coalitie-blokkeren-debat-intimidatie-eritreeers-.html

  D66 en SP hekelen coalitie na blokkeren debat over intimidatie Eritreeërs
  Foto: ANP
  Gepubliceerd: 28 januari 2016 14:06 Laatste update: 28 januari 2016 14:07

  Oppositiepartijen D66 en SP hebben er geen goed woord voor over dat coalitiepartijen VVD en PvdA niet willen debatteren over vermeende bedreigingen en intimidatiepraktijken van het Eritrese regime in Nederland.

  De twee coalitiepartijen uitten woensdag tegenover Nieuwsuur hun zorgen over de “lange arm” van de Eritrese dictatuur die tot in Nederland zou reiken.

  Natuurlijk willen zij niet over debatteren over problemen me de islam. VVD en PVDA gaan gewoon door met de instroom. Dictatuur, geweld in veel opzichten, intimidatie? dan knijp je toch gewoon de ogen dicht. Wat deert hen het ‘klootjesvolk’.

  Niet horen, niet zien en zwijgen blijft het Credo van het linkse tuig.

  Als de multiculturele samenleving maar de kans krijgt.

 15. Wachteres

  http://www.metronieuws.nl/columns/2016/01/bloedserieus

  Bloedserieus
  26 januari 2016 om 07:51 door Ebru Umar

  Er zijn ook nog realistische moslima’s. Maar die worden door links niet serieus genomen. Je moet minstens een hoofddoekje dragen.

  1. Krijgsman

   Kan de fantast Wachteres een bron citeren waarin links het dragen van hoofddoekjes bepleit?
   Het is zo’n ontroerende jokkebrok.

   1. Wachteres

    Heb je ook nog eens iets anders te melden, Simon.? Je wordt erg vervelend.

    Om niet te zeggen IRRITANT!

    1. Krijgsman

     Natuurlijk is het irritant als ik je vraag te onderbouwen wat je beweert, wachteres, je weet namelijk zelf heel goed dat het verzonnen is.

     Wie valt er nou graag door de mand?

 16. V.K.

  -De Bruggenbouwers/bedrijfspoedels van de EU Samsom en Rutte zijn een brug te ver gegaan teruggefloten door de EU-baas Juncker.

  http://goo.gl/zKOsBh

  -Zelden zo gelachen socialistische alpha
  aapje Samsom met zet z’n 3700 lijken in z’n maag.

 17. nick

  Politieke keuze om Nederland te islamiseren

  Het ‘asielrecht’ zoals de gevestigde politieke partijen in Den Haag dat nu gebruiken misbruiken om een onbeperkt aantal ‘vluchtelingen’, waarvan de meesten hun papieren hebben weggegooid en door tal van veilige derde landen zijn gereisd, bestaat in werkelijkheid dus helemaal niet.

  Het is dan ook niets anders dan een welbewuste politieke keuze om onze landen te ondermijnen met het toelaten van grote aantallen mensen die overduidelijk niet voor hun leven zijn gevlucht, en die bijna allemaal een religieuze ideologie aanhangen die in vrijwel alle opzichten rechtstreeks tegen onze normen, waarden, cultuur en maatschappelijke orde ingaat. Kortom: Den Haag WIL Nederland islamiseren, ongeacht of dat nu wel of niet afgedwongen wordt door de antidemocraten in Brussel en Berlijn

  Lees dit artikel, ook onze politici graag, die papagaaien alleen of handelen in dubiusze opdracht. Maar laat je dus niet langer voor de gek houden!!

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/Gehanteerd-recht-op-asiel-bestaat-volgens-Geneefse-Conventie-helemaal-niet

 18. Wachteres

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2599274/2016/01/28/19-minderjarige-vluchtelingen-vallen-medewerkers-asielcentrum-aan-met-zelfgemaakte-wapens.dhtml?utm_medium=rss&utm_content=volghetnieuwsvanvandaaguitbelgi%C3%ABenhetbuitenlandopdevoe

  19 minderjarige vluchtelingen vallen medewerkers asielcentrum aan met zelfgemaakte wapens

  Medewerkers van een tehuis in Zweden hebben zich gisteravond moeten barricaderen in een ruimte toen ze werden aangevallen door een groep minderjarige asielzoekers. De politie kon het zorgpersoneel ontzetten.

  De 19 niet-begeleide minderjarigen waren woest omdat de medewerkers van het opvangcentrum in Emmaboda snoep weigerden te kopen op vraag van één van hen.

  Met zelfgemaakte wapens gingen ze tot de aanval over. Het personeel kon zich verschansen waarna de vluchtelingen ruiten insloegen. Dankzij een snelle interventie van agenten kwamen de medewerkers met de schrik vrij.

  1. Krijgsman

   Wachteres fantaseert graag over de aanrandingen van vluchtelingen maar het echte geweld komt gewoon van haar vrienden van extreem-rechts.

   http://nos.nl/artikel/2083454-duitse-opvangcentra-duizend-keer-doelwit-in-2015.html

   1. Wim

    NOS totaal onbetrouwbaar.

   2. Wachteres

    Je vergist je Simon: Ik heb een aantal vrienden in Duitsland, maar ik ga alleen met heel beschaafde mensen om en die zijn zeker niet extreem rechts en ze vallen ook geen AZC’ s lastig.

    http://regio.tpo.nl/2016/01/28/lichtgetinten-gooien-wijn-over-trampassagier-want-je-ziet-er-homoseksueel-uit/

    Lichtgetinten gooien wijn over trampassagier want ‘homo’
    ‘Jij trekt op kleine kinderen, vieze pedofiel!’

    De man zag er volgens hun opvatting als een homo uit.

    1. Krijgsman

     Beste Wachteres, nagenoeg al je bijdragen zijn racistisch en extreem-rechts van toon en inhoud. Het lijkt me goed je daarop te attenderen.
     Maar wat vind je van het omvangrijke geweld tegen vluchtelingen? Daarbij vergeleken zijn de vluchtelingen een toonbeeld van vreedzaamheid.

     1. Wachteres

      Simon je denkt toch niet echt dat ik op jouw aantijgingen in ga?

      Je kletst uit je nek en wat je zegt slaat als een tang op een varken.

     2. van Urk

      Theologie van het geweld: “Als er geen water is om de brand te blussen, mag men benzine gebruiken”.

     3. Krijgsman

      Natuurlijk ga je niet inhoudelijk in op mijn bijdrage, Wachteresje, hoe zou je dat in hemelsnaam voor elkaar moeten krijgen?

     4. cmsuijkerbuijk

      @Krijgsman (alias Lafaard)
      Kom dan eens met harde feiten, in plaats van uit de lucht gegrepen beschuldigingen. Ik denk dat krijgsman dan niét thuis geeft!

     5. V.K.

      -Hoi Suijkebuijk,

      -Volgens mij heeft Simon ook nog wat openstaande vragen van jou te beantwoorden.

      -Overigens vindt Simon, en dat heeft hij meermaals op deze site neergeschreven, dat het geweld van de vluchteling met overerfbare vluchtelingenstatus dan weer heel begrijpelijk, en verteld je graag waar het ”echte” geweld volgens hem vandaan komt.

      -Maar ja, Simon is dan ook antisemiet.

     6. Wachteres

      Simon heeft een tactiek gevonden die hij bij iedereen toepast.

      En dan denkt hij ook nog dat wij daarvan onder de indruk zijn.

      ’t Wordt tijd dat je wat anders verzint, Simon. Gebrek aan fantasie?

     7. V.K.

      -@Wachteres,

      -Simon(en Beukman) is vooral, en dat moet je hem toegeven, zo goed in het framen van mensen dat hij in z’n eigen waarheid is gaan geloven.
      -Je kan deze man er bijvoorbeeld wel honderd keer op attenderen dat hij een antisemiet is, maar dat komt toch niet bij deze man aan omdat dit in tegenspraak met z’n zelfbeeld is, wat dan ook nog eens wordt bevestigd door z’n zorgvuldig uitgekozen intieme vriendenkring welke hem zelden ongelijk geeft.

      -En ach, in de wetenschap dat Simon en Beukman hun antisemitisme gevoelens wel kunnen onderdrukken, maar vroeg of laat komt het geheid weer opborrelen, wat weer leidt tot plaatsvervangende schaamte van de familie, wat toch ook weer niet de bedoeling is.

      maar wel vermakelijk.

      -na, de verjaardag van de oma van Simon……filmpje!!!!!

      https://youtu.be/7M_6mZV73bE

     8. Wachteres

      @V.K. Voor het filmpje geldt: Kinderen en dronkaards spreken de waarheid. 😀

     9. Wachteres

      “Natuurlijk ga je niet inhoudelijk in op mijn bijdrage, Wachteresje, hoe zou je dat in hemelsnaam voor elkaar moeten krijgen”?

      Jouw domme arrogantie zou nog enigszins deerniswekkend zijn als er bij jou nog enige zelfkennis zat.

      Helaas, die is niet mee aanwezig.

   3. V.K.

    -Hoezo Simon, zijn aanrandingen, doodsteken, verkrachtingen,pedofilie,dan geen echt geweld?

    1. van Urk

     Ach ja, Al die criminele handelingen worden net zo goed gepleegd door andere volksgroepen daar hoef je geen moslim voor te zijn. Maar het blijft verwonderd dat een groot deel van Nederland tegenwoordig niet zoveel met religie meer opheeft en dat men blij is dat de kerk totaal geen invloed meer heeft op onze samenleving. Een orthodoxe partij als de SGP zijn we tegenwoordig in het “moderne” Nederland liever kwijt dan rijk. Daarom is het verwonderlijk dat vooral links die altijd tegen de kerk heeft aangeschopt om zijn betuttelende bemoeienis en middeleeuwse “onzin”,bereidwillig is om wel met open armen een nieuw soort religie binnen te halen dat extremer is en nog heel wat in te halen heeft als het om westerse prioriteiten gaat.

    2. toetssteen

     @V.K.
     Nou en een ei is een gruwelijke aanslag hoor! En als het eten niet halal is! Daar kan geen Keniaanse slachtpartij tegenop! En geen strippenkaart naar de dames uit de roze buurt, vréselijk! Da’s een aanslag op de zware testikels! En dan zwijg ik nog maar over de behulpzame vrouwen die niet even ehhh willen. Gewoon doodsteken dat stel. Zullen we nu krijgen zeg! Het herenvolk weigeren!
     Eghhh, ik heb het helemaal gehad met deze lamzakken en degenen die de wandaden ontkennen van deze nepvluchtelingen.

     1. Krijgsman

      We leren meneer Toetssteen steeds beter kennen.

  2. toetssteen

   @Wachteres
   http://www.thelocal.se/20160128/staff-at-asylum-centre-attacked-by-rioting-youth

   Vertaling van Zweedse kranten, maar ja, die Zweedse bronteksten plaatsen is voor sommigen even zinloos als water halen in een vergiet.

 19. mijn-idee

  @ Svetlana terugsturen van vluchtelingen

  Ik stel voor om met de reaguurders van dit blog te beginnen.

  Nou kind, staat je koffertje al klaar dan?
  Jij mag als eerste ( Blond ? ofzo? )

 20. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2016/01/28/vesting-europa-de-tekst-van-de-praagse-declaratie/#more-108356

  “Vesting Europa”: De tekst van de “Praagse Declaratie”

  “Fortress Europe” (“Vesting Europa”), een coalitie van verschillende rechtse, anti-immigratie en anti-islam partijen in Europa, heeft zaterdag 23-01-2016 in de Tsjechische hoofdstad Praag de “Praagse Declaratie” aangenomen en ondertekend. Daarin verklaart zij haar verzet tegen de immigratie en tegen wat zij noemt de “islamisering” van Europa. Lees hieronder de letterlijke tekst van de “Praagse Declaratie”.

  Dit zijn de helden van onze tijd. Laten we hopen dat wij dankzij hen en vele anderen onze vrijheid herwinnen.

  1. van Urk

   Inderdaad Wachteres. Er is niks mis om je eigen soevereiniteit te beschermen wat elk land op de wereld dat graag zou blijven willen . Deze Europeanen willen geen islamisering en vooral geen overbevolking van moslims uit een ander cultuur. Saudi Arabie of Turkije zullen als islamitische landen ook niet accepteren dat hun landen overspoeld zouden gaan worden met ongelovige, christelijke of Joodse Europeaanse vluchtelingen of immigranten die van plan zijn om te blijven.

  2. Krijgsman

   Wachters acht het tuig dat asielzoekerscentra in brand steekt de helden van onze tijd. Pijnlijk.

   1. van Urk

    Het is maar wie er in bepaalde mensen een held in wordt gezien. De een vind dat deze rechtse leiders helden zijn en de andere vind dat de kinderverkrachters en vrouwenmeppers uit het AZC de helden zijn.

    1. Krijgsman

     Ik ben geneiged beiden niet als helden te zien. Ik acht geweldplegers zelden helden, zeker niet als het laf geweld betreft, zoals dat in de traditie van extreem-rechtse roedels gebruikelijk is.

     http://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

     1. V.K.

      -Ga jij nou achteraf zitten janken Simon?

      -Dacht dat jij hier de vragen stelde jankerd?

      -Ik ben geneigd……..te laf om wat klip en klaar af te wijzen, waarom eis je dat wel van andere mensen antisemiet.

      -Die geur van geweld die om jou heen hangt is niet te harden NAZI.

     2. Krijgsman

      Rustig maar, V.K. Neem een glas warme melk een aspirientje. Deze opwinding is niet goed voor lichaam en geest.

     3. V.K.

      -@Simon,

      -Asperientje?

      -De ene dag ,,daar moet een piemel in” en de volgende dag een aspirientje ?
      -Hou je adviezen in het vervolg maar voor je.

     4. Wachteres

      Het enige waartoe Simon nog in staat is, zijn wat snerende opmerkingen.

      En dan beschuldigt hij anderen er van dat ze niet in staat zijn om deel te nemen aan een inhoudelijke discussie.

      Wat een zielig mannetje is hij toch. Niet meer in staat tot enige zelfkennis.

    2. Wachteres

     Dat zijn dezelfden @Van Urk die zich opwinden over de islamitische slachtoffers, die in zee verdrinken omdat ze hun geld uitgeven aan een gammel bootje, en dus willens en wetens zich zelf en hun familie in gevaar brengen, maar als er tientallen of honderden slachtoffers vallen door moslimgeweld, of dat nu via bommen of via seksueel geweld gaat, zich niet druk maken – zoiets gebeurt nu eenmaal. Vaak mag dat zelfs niet aan het licht komen..

     Of het is onze schuld.

 21. toetssteen

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/28/eu-gesteht-60-prozent-der-einwanderer-sind-keine-fluechtlinge/

  Kortom, Timmermans heeft gelijk. En ik mag Timmermans niet, maar dat doet niet af aan de realiteit.

 22. Wachteres

  http://www.refdag.nl/opinie/verbroedering_socialisme_en_islam_tegen_israel_uiterst_gevaarlijk_1_968628

  Verbroedering socialisme en islam tegen Israël uiterst gevaarlijk
  29-01-2016 09:00 | Helmut Hoorn
  Verbroedering socialisme en islam tegen Israël uiterst gevaarlijk – beeld ANP

  “De toenemende verbroedering tussen socialisten en radicaalislamitische groeperingen is zorgwekkend, betoogt Helmut Hoorn.

  Sommige Europese socialisten, te denken valt bijvoorbeeld aan vertegenwoordigers van SP en GroenLinks, hebben een monsterverbond gesloten met de radicale islam. De verschillen tussen beide ideologieën en hun aanhangers zijn groot. Toch is er een verbindende factor die beide groepen in elkaar armen drijft: haat, haat tegen Israël”.

  Kijk eens aan, ik ben niet de enige die voor het linkse gevaar waarschuwt.

  Als de leiders van de SGP en de ChristenUnie dit nu ook nog even willen lezen?

  1. Wim

   Moet zijn haat tegen Joden.

 23. Wachteres

  http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4235283/2016/01/30/Elke-week-zedendelict-bij-een-asielzoekerscentrum.dhtml

  Elke week zedendelict bij een asielzoekerscentrum

  Er is dagelijks een hongerstaking, zelfverminking of zelfmoordpoging in en rond de meer dan 80 opvangcentra voor asielzoekers. En wekelijks is er sprake van seksueel misbruik. Dat blijkt uit cijfers die het AD heeft opgevraagd bij de politie en het COA via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

  De politie komt gemiddeld een keer per week in actie vanwege een seksueel misdrijf in een asielopvang. Van fysiek geweld in een azc werd vorig jaar 1366 keer melding gemaakt, ofwel viermaal per dag. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie stuurt de cijfers vandaag naar de Tweede Kamer. Op dit moment wonen ruim 47.000 asielzoekers in Nederland, verspreid over meer dan tachtig opvanglocaties.

 24. Wachteres

  http://media.tpo.nl/2016/01/29/palestijnse-vliegtuigkaapster-leila-khaled-spreekt-in-utrecht-met-subsidie-van-democratie-en-media/

  En ondertussen blijkt weer dat links Nederland de fundamentalistische islam zeer goed gezind is.

  Palestijnse vliegtuigkaapster Leila Khaled spreekt in Utrecht met subsidie van Democratie en Media: SDM is ‘een speeltuin voor activisten’

  “Wij investeren in een onafhankelijke, kritische media en in een sterke, integere, democratische rechtstaat”.

  Een van de aangekondigde spreeksters (30 januari, “response by Leila Khaled”) is Leila Khaled. Deze Palestijnse cultfiguur was deelneemster aan twee vliegtuigkapingen in 1969 en 1970. Zij is lid van het Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), dat door de Europese Unie nog steeds wordt beschouwd als een terroristische organisatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.