Samsung heeft even wind tegen

Geen categoriejan 21 2016, 15:52
Soms zit het mee en soms zit het tegen. 2015 was al een lastig jaar voor Samsung. De verkoopcijfers van de toptelefoons S6 en Note 5 vielen nogal tegen. Mede daardoor daalde de beurswaarde van de Koreaanse elektronicagigant met zeven miljard euro en moeten we het ergste vrezen voor het succes van de nieuwe Samsung Galaxy S7. Ook dit jaar begint niet lekker voor Samsung dat op één dag twee gevoelige tikken moest incasseren.
Voor de rechter gesleept door de Consumentenbond
Allereerst kreeg Samsung een proces aan de broek van de Consumentenbond. De Nederlandse behartiger van consumentenbelangen is niet te spreken over de ondersteuning die Samsung biedt. Of, zoals de Consumentenbond het zelf verwoordt: ‘een gebrekkig software-updatebeleid’. Kopers zouden onvoldoende geïnformeerd worden over hoe lang ze softeware-updates ontvangen.
Garantie tot aan de deur
Het probleem schuilt er met name in dat Samsung (en ook andere Androidaanbieders) updates garanderen tot twee jaar na een lancering van een toestel. Vooral diegene die een ouder toestel kopen zitten al gauw met een telefoon met verouderde firmware. 82% van de door de Consumentenbond onderzochte Samsungtoestellen had een verouderde versie van Android. Ook zou Samsung onvoldoende informatie verstrekken over kritieke veiligheidslekken.
Toestellen verboden in de Verenigde Staten
Een ander tikje op de neus voor Samsung is het verbod op de verkoop van een enkele toestellen in Amerika. Dit komt voort uit de langslepende patentenoorlog met Apple. Een rechter heeft bepaald dat Samsung niet langer de Galaxy Nexus en de Galaxy S3 mag verkopen. Het betreft toestellen van 2012 of eerder, die niet of nauwelijks meer verkocht worden. De vraag is hoe veel last Samsung hier van zal ondervinden. We kunnen hier dus eigenlijk wel spreken van een pyrrusoverwinning voor Apple. Maar Samsung zal ongetwijfeld wel eens betere dagen hebben gehad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten