Verschrikkelijk: drie Amerikanen ontvoerd in Irak

Geen categoriejan 18 2016, 13:00
Zorgwekkend nieuws uit de Irakese hoofdstad Bagdad: drie Amerikanen zijn daar spoorloos verdwenen. Gevreesd wordt voor het ergste...
Drie families zitten momenteel in de ergste spanning waarin je maar kan bivakkeren als persoon. Terwijl hun desbetreffende familielen namelijk aan het werk waren in Bagdad, zijn zij door nog onbekende personen meegenomen:

In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vorige week drie Amerikanen ontvoerd.

De werkgever van de drie mannen gaf het drietal, na twee dagen niks van hen vernomen te hebben, gisteren op als vermist. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington werkt samen met Iraakse autoriteiten om het drietal op te sporen en te bevrijden. Voor welk bedrijf de mannen werken, is niet bekendgemaakt.

Uiteraard is een ontvoering altijd vreselijk, maar als dat gebeurt in Irak kunnen de gevolgen een stukje angstaanjagender zijn als alle aanwijzingen kloppen...
Irak is namelijk één van de twee landen die gedeeltelijk wordt bezet door de terroristische beweging ISIS. En zoals iedereen wel bekend zou zijn, heeft ISIS er een gewoonte van gemaakt om zieke video's op te nemen met buitenlandse gevangenen, en ze daarna voor het oog van de camera te executeren. Gruwelijk.
Laten we dus alsjeblieft hopen dat de drie ontvoerde Amerikanen dat lot bespaard kan blijven! De Amerikaanse ambassade desgevraagd zegt overigens op de hoogte te zijn van de kidnapping, maar weigert verder commentaar te leveren. Hopelijk kunnen ze spoedig met een goed actieplan komen om de mannen te bevrijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten