VVD-kamerfractie tegen Dijkhoff: "asielzoekers moeten wél zelf meebetalen aan opvang!"

Geen categoriejan 22 2016, 14:00
In veel andere Europese landen moeten asielzoekers zelf meebetalen voor hun opvang, maar als het aan staatssecretaris Dijkhoff ligt, gebeurt dat niet in Nederland.
In Denemarken en nu ook in Duitsland krijgen asielzoekers een rekening gepresenteerd. Volgens Dijkhoff heeft dat in Nederland geen zin – "wij versoberen al op een andere manier", aldus de staatssecretaris. De maatregel heeft volgens de bewindsman vooral symbolische waarde, maar lost in de praktijk niet veel op. De vluchtelingenstroom wordt er volgens Dijkhoff niet bepaald door beïnvloed, en het brengt ook niet veel geld op.
De Telegraaf schrijft:

Volgens de staatssecretaris versobert Nederland op andere manieren. Hij wijst erop dat asielzoekers hier meewerken in de opvang. “Ze doen bijvoorbeeld de schoonmaak.”

De Tweede Kamerfractie van Dijkhoffs eigen VVD is het oneens met de staatssecretaris. Kamerlid Malik Azmani wil vermogende asielzoekers een bijdrage laten leveren. Hij erkent dat het ook in dat geval deels een symbolische maatregel is, en dat er ook andere maatregelen nodig zijn om de instroom te beperken.
Azmani heeft gelijk: er zijn andere maatregelen nodig om de instroom te beperken. Helaas komt hij niet met de echte oplossing, namelijk het beveiligen van de Europese grenzen, en het verzorgen van opvang van vluchtelingen in de eigen regio. De huidige instroom van asielzoekers, van wie veel niet eens Syrisch zijn, moet stoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten