AD publiceert prachtig interview met VNL-coryfee Louis Bontes

Geen categoriefeb 06 2016, 13:00
Een mooi interview met een sympathieke politicus.
Eerlijk is eerlijk: bij De Dagelijkse Standaard lopen we vaak genoeg in te hakken op de media, die niet altijd een eerlijk beeld geven van rechtse politiek, of rechtse partijen. De reden daarachter is natuurlijk simpel: de meeste journalisten zijn zelfs behoorlijk links, en alhoewel ze hun best doen om neutraal over te komen is het toch lastig volledig onbevooroordeeld te werk te gaan.
Misschien juist daarom te meer is het interview met Louis Bontes dat het Algemeen Dagblad vandaag publiceerde zo'n mooi vraagstuk geworden. Zonder hem te veroordelen geeft Bontes aan wat hem drijft, wat hem dwars zit, waar hij vandaan komt en uiteraard ook waar hij naartoe wil.
Het liefst zou ik hier het hele interview integraal copypasten, maar dan hangen de bazen van het AD vandaag nog woedend aan de telefoon bij Michael, dus dat doen we maar niet. Twee fragmenten dan maar.
Wist u dat Bontes wel eens een crimineel heeft neergeschoten?

"Ik moest een gozer arresteren die helemaal was doorgedraaid. Pillen, denk ik. Beer van een vent. Ik ging met m'n hond naar die flat, op de vierde verdieping. Stond die gozer ineens met een slagersmes te zwaaien. Hij nam m'n hond te grazen en toen kwam-ie op mij af. Je had toen nog geen pepperspray, hè? In een impuls heb ik geschoten. Twee keer, in z'n borst.

Hij heeft het overleefd, maar hij is wel blijvend invalide geraakt."

En hoe zijn de banden nu tussen Bontes en zijn oude partij de PVV? Dat dat moest komen tot een breuk heeft de oud-politieman wel een hoop zeer gedaan:

"[De PVV] is nog gammeler dan het bootje van een asielzoeker. Geert wil volgens mij ook helemaal niet meer regeren. Hij heeft inmiddels te veel dingen geroepen waar geen enkele partij in meegaat. En dat weet hij. Hij wil ze vanuit de oppositie in de tang houden, meer zit er niet meer in.

Ik vind het nog steeds erg hoe het met mij en de PVV is afgelopen. Dat is een litteken. Maar goed: nu hebben we VNL. Als het ons straks lukt om verkozen te worden, dan is het toch nog een mooie politieke carrière geworden."

Veel aaibaarder én meer integer dan Louis Bontes krijg je ze niet. Misschien wel één van de meest ondergewaardeerde politici van Nederland, als je het mij vraagt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten