"Alles is mogelijk": veteraan met geamputeerd been beklimt Mount Everest

Geen categoriefeb 10 2016, 12:00
Charlie heeft twee keer geprobeerd om de hoogste berg ter wereld te beklimmen: Mount Everest.
Beide keren liep het echter niet goed af. Hoewel de Afghanistanveteraan, wiens onderbeen geamputeerd werd wegens ernstige verwondingen, een absolute doorzetter is legde hij het tweemaal af tegen de grootste en machtigste tegenstander in de wereld: moeder natuur.
Ondanks deze tegenslagen geeft Charlie de moed absoluut niet op. Sterker nog, hij is juist meer gepassioneerd dan ooit! De reden? Hij wil Everest niet alleen voor zichzelf beklimmen, maar ook voor talloze anderen: mensen die inspiratie en motivatie nodig hebben hun omstandigheden zo negatief lijken te zijn.

"Ik heb echt een passie gevonden waarmee ik kan bewijzen dat alles mogelijk is, wat je ook is overkomen in je leven."

Hij gaat verder:

"Ik hoop dat ik anderen inspireer en dat ze gemotiveerd worden om honderd procent voor hun eigen doelen te gaan, wat die ook mogen zijn."

Charlie's verhaal is ongelooflijk. Op 20 januari, 2011 was hij in Afghanistan bezig om een gevonden mijn te laten ontploffen. Wat hij niet wist was dat terroristen een andere mijn verstopt hadden onder de mijn die Charlie en z'n vrienden wilden vernietigen.

"Ik herinner me dat ik op de mijn stapte, ik herinner me de enorme knal in mijn oren, en dat ik vervolgens verscheurd wakker werd. Ik weet niet waarom, maar op wonderbaarlijke wijze explodeerde de bom niet helemaal. Als dat wel zo was had ik niet één maar drie amputaties moeten ondergaan en was ik nu hartstikke dood geweest."

Het is ontzettend moeilijk -- zowel psychisch als lichamelijk -- om volledig te herstellen van een amputatie, maar Charlie deed dat. En hij ging nóg verder: hij ging er namelijk niet alleen voor om weer gewoon 'boodschappen' te kunnen doen, nee, hij wil zelfs de bijna onmenselijke prestatie neerzetten om, zonder been, de hoogste berg ter wereld te beklimmen!
Charlie gaat het in mei voor de derde keer proberen, en zoals we allemaal weten is driemaal scheepsrecht. We hebben dus goede moed dat het dit keer wél lukt.
Het laatste woord is natuurlijk aan de held zelf:

"Als ik zelfs maar één persoon kan bereiken -- direct of indirect -- doordat ze mij persoonlijk kennen of over me lezen, en als ze dan opstaan, hun huis verlaten en iets bijzonders doen in hun leven... Als ik het verschil kan maken voor één persoon, dan is alle ellende die ik doorstaan heb het waard geweest."

Nou, daar hoeft hij zich geen zorgen over te maken. Hij heeft ons al ongelooflijk geïnspireerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten