De EU valt langzaam uit elkaar: ook Hongarije gaat binnenkort een referendum houden

viktororban
Foto: Screenshot YouTube

Na het Verenigd Koninkrijk en Nederland mogen ook de inwoners van Hongarije zich binnenkort uitspreken in een EU-gerelateerd referendum.

In juni gaan de Britten naar de stembus om te bepalen of ze nog wel lid willen blijven van de Europese Unie, en twee maanden daarvoor mogen wij hier in Nederland bepalen of we een associatieverdrag met Oekraïne willen sluiten. Maar in 2016 zal er in nóg een EU-land een referendum georganiseerd worden: Hongarije. Premier Viktor Orban kondigde dat vandaag aan:

De Hongaarse regering gaat een referendum houden over de verplichte herverdeling van vluchtelingen in Europa. De volksraadpleging moet gaan over de vraag of de Hongaren moet instemmen met de vluchtelingenquota die de Europese Unie aan haar lidstaten wil opleggen.

Een stemadvies heeft de autocratische leider van het Midden-Europese land ook al paraat:

Daarom wil Orbán nu de mening van de Hongaarse bevolking horen. ‘Degene die ‘Nee’ stemt bij het referendum, stemt ‘Ja’ voor de Hongaarse onafhankelijkheid’, zei de Hongaarse premier tijdens een toelichting in Boedapest.

Al met al is het een teken aan de wand dat binnen één jaar in maar liefst vier Europese lidstaten een referendum wordt georganiseerd, die allemaal gaan over de vraag of Brussel niet veel te veel macht naar zich heeft toegetrokken – we herinneren ons immers ook nog het referendum in Griekenland waar premier Tsipras zijn inwoners de door de Europese instanties opgelegede bezuinigingsmaatregelen liet afstraffen.

De Britten gaan het verst – blijven ze wel of niet in de volkenbond? – maar ook de referenda in Nederland en Hongarije zijn nauwelijks verholen aanvallen op de EU-mentaliteit waarin men steeds meer wil beslissen in de Brussel, en steeds minder beleid laat maken in de verscheidene hoofdsteden van de EU-lidstaten. Nederlanders willen niet dat Brussel zomaar bepaalt met wie er allemaal verdragen moeten worden gesloten, en Orban wil de Hongaren laten verklaren dat de vluchtelingencrisis niet moet worden opgelost door hen probleem gewoon over de balk te kieperen bij de verschillende lidstaten, waaronder ook Hongarije.

Make no mistake: als er in alle drie de aankomende referenda tégen de wens van de EU wordt gestemd, kan het wel eens tijd worden om de necrologie te gaan schrijven van de immer uitdijende en zogenaamde ‘ever-closer union‘. Misschien zelfs wel voor de EU in z’n algemeenheid. Maar goed, op dat punt zijn we nog niet. Eerst maar eens zien wat de referenda in Nederland, het Verenigd Koninkrijk én Hongarije precies gaan opleveren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

43 reacties

 1.   

  Orban is een verstandig man.

  Hij kijkt naar West Europa en ziet de toenemende problemen met de islam in die landen. Hij ziet dat islam en integratie niet samengaan waardoor er een steeds grotere parallel wereld ontstaat waarin moslims volgens hun eigen regels leven.

  Steden met wijken vol werkloze moslims , volgebouwd met moskeeën waar gefrustreerde, onaangepaste moslims hun “nieuwe thuis” hebben gevonden en waar religieus fanatisme, criminelen en een gewelddadige houding ten opzichte van niet-islamitische autoriteiten de norm is en de politie haar gezag heeft verloren.

  En dat wil Orban voorkomen in eigen land. Nu kan het nog.

  Overigens begrijp ik niet waarom de media steeds over z.g “vluchtelingen” praat. De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die op zoek zijn naar veiligheid.

  Tussen de 70 en 80% van de immigranten zijn jonge mannen die naar Noord Europa komen omdat de gratis huizen, ruime uitkeringen, enzovoorts een aanzuigende werking hebben.

  Het zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar economische immigranten die leven op kosten van de belastingbetaler.

  Ze komen uit veilige gebieden in de regio zoals b. v Turkije en trekken door veilige gebieden in Europa richting Noord Europa waar de “honingpot” staat.

  Veel van deze asielzoekers uit de islamitische landen nemen de in hun landen van herkomst gebruikelijke negatieve houding tegenover vrouwen, homo’s, christenen en joden mee naar Europa. De gevolgen daarvan zijn zichtbaar in vooral de grote steden van Europa.

 2.   

  https://www.youtube.com/watch?v=221UWotqwdo

  Allons! Enfants de la Patrie! Le jour de gloire est arrivé.

 3.   

  In één woord: geweldig! Voor het eind van dit jaar is de EUSSR opgeblazen en heeft opgehouden te bestaan. Het maakt niet uit welke economische schade we lijden: daar komen we gegarandeerd weer bovenop. Weg met de ongekozen dictators!

 4.   

  Hongarije houdt, naar mijn beoordeling, geen referendum over de EU. Dat zou ook heel erg onverstandig zijn omdat Hongarije, net als Engeland, bij uittreding uit de EU in zwaar economisch weer komt.
  Ik denk wel de de EU Hongarije zal dwingen niet alleen de lusten maar ook de lasten van de EU te accepteren. Hongarij dwingt de EU op dit punt de lijnen strakker aan te halen.

  1.   

   Jij bent net de dirigent van het orkestje dat speelde terwijl de Titanic zonk. Tegen beter weten in denkend dat het allemaal wel meevalt en goed komt. Doe je zwemvest maar vast om, je hebt het nodig straks…

   1.   

    Mogelijk kan Houtlijm aangeven hoe het komt dat Hongarije geen referendum over de EU organiseert?

    1.   

     Dit referendum gaat niet 1 op 1 over de EU, maar wel indirect. De uitslag zal zeker de opstap zijn voor verdere actie richting uitgang. In het artikel schrijft Tim:

     “Daarom wil Orbán nu de mening van de Hongaarse bevolking horen. ‘Degene die ‘Nee’ stemt bij het referendum, stemt ‘Ja’ voor de Hongaarse onafhankelijkheid’, zei de Hongaarse premier tijdens een toelichting in Boedapest.

     Nog duidelijker?

     1.   

      Houtlijm ontwijkt de vraag maar ik kan dat billijken: het was natuurlijk een retorische vraag: Orban weet heel goed dat in Hongarije, net als in alle andere lidstaten, er een meerderheid bestaat voor de Eu. Hij weet bovendien dat Hongarije als dat kleine landje uit de EU stapt, economisch verloren is.

     2.   

      Die robdecock “weet” toch wel veel; zo weet hij bijvoorbeeld dat er in alle lidstaten een meerderheid bestaat voor de EU.
      Wellicht komt hij binnenkort tot de ontdekking dat zijn wetenschap niets voorstelt. Kwestie van foutief gefilterde informatie of zo?

   2.   

    Het is toch opmerkelijk hoe Simon ‘de stem van de EU’ vertolkt.

    Zou hij ervoor worden betaald of heeft hij moeite met het vormen van zijn eigen mening?

    Toch maar eens iets anders dan de Volkskrant of het NRC lezen. Die zijn echt te eenzijdig. We weten uit de praktijk dat de linkse kranten de opvattingen van de EU weergeven.

    Dat moet ook wel, want anders kun je als journalist je baan wel vergeten en vergeet niet dat de kranten subsidie uit regeringshoek incasseren.

    1.   

     @Resje
     Ik schat mezelf denk ik iets minder eurofiel in dan degene die jij Simon noemt, maar noem toch de gedachte dat hij wordt betaald om “de stem van de EU” te vertolken lichtelijk paranoïde. Wil je er rekening mee houden dat een heleboel mensen gewoon pro EU zijn, en dat het wegzetten van deze mensen als zouden zij moeite hebben met het vormen van hun eigen mening een onheus argument is?

     Ikzelf heb vandaag vrij genomen op een paar klusjes na dan, en neem de tijd om de kranten te lezen. NRC links noemen zoals je doet, is echt onzin. Misschien baseer je je op de gratis editie, die overigens steeds verder wordt uitgekleed? De volledige versie van NRC is nog steeds een liberale krant waarin je tegengestelde meningen aantreft, zowel voor als tegen de EU. Rond het Keulse gedoe liet de krant zich meesleuren in de massale hysterie en ontpopte zich als een rechtse krant, waarmee de journalistieke mores even uit het oog werden verloren.
     Maar gelukkig voldoet de krant over het algemeen aan de eisen van goede journalistiek. Ik lees graag meningen die ik niet deel, zolang ze maar goed onderbouwd zijn. Ik kan je de krant aanraden.

     En de Telegraaf? De betaalde versie is veel minder populistisch-schreeuwerig dan de gratis versie die je op internet kan lezen, heb ik zojuist weer eens geconstateerd. Ik denk dat er met Jansen als nieuwe hoofdredacteur nog wel wat verbetering zal optreden.

     Het valt me op dat je de laatste tijd nogal schermt met het woordje “links”. Wordt het niet eens tijd om jezelf te verklaren? Zoals ik het zie, zijn de begrippen links en rechts hopeloos verouderd, en werken ze alleen maar verwarring in de hand.

     1.   

      @Beukie, ik blijf Simon bij die naam noemen,omdat hij al zeker 5x zijn naam heeft veranderd. Daar doe ik dus niet aan mee.

      Het is ‘common knowledge’ dat de gesubsidieerde kranten de mening van de EU/regeringen moeten weergeven. Natuurlijk mag dat een beetje afwijken, maar het moet niet te gek worden en journalisten die een eigen mening hebben, die afwijkt van politiek correct? Nou dan kun je beter een andere baan zoeken. Een gepensioneerde eigenaar van een krant in Duitsland heeft dat na zijn pensionering erkend. Trouwens met het nieuws op de TV is dat niet anders.

      Ik krijg al die kranten op internet, dus ik ben echt wel op de hoogte van hun opvattingen en ‘s zaterdags koop ik meestal de een of andere krant.
      Dat varieert.

      En ja, ik gebruik links en rechts nog, al ben ik me ervan bewust dat veel rechtse partijen, zoals Paul Weston dat zo mooi zegt, zich laten gebruiken door links [als useful idiots]. Rutte is bijvoorbeeld veel linkser in zijn gedachten dan Rita Verdonk ooit was.

      Links is zonder enige vorm van kritiek pro EU en pro instroom van de islam. Van Links is het zelfs verboden om er kritiek op te hebben. Als er – voor de verkiezingen – kritiek komt, dan is dat van rechtse partijen.

      De VVD en het CDA roeren zich weer eens. De PVV haalt stemmen bij hen weg, dus komen er PVV kreten. Na de verkiezingen hobbelen ze weer braaf mee.

  2.   

   Al dat geroep over het licht gaat uit en economisch zwaar weer. Nergens wordt het onderbouwd, anders dan met bangmakerij! De wereld zal gewoon door blijven draaien en de Europese landen zullen écht wel de Hongaarse producten die ze nu kopen, dán ook wel aan blijven schaffen. Handel blijft tenslotte handel!
   Al dat gezwets zou dus inhouden, dat de in het verleden ontstane landen, door afscheiding van het moederland, op vreedzame of gewelddadige manier, eigenlijk nooit hadden mogen ontstaan, want ook toen, zou het licht uitgegaan moeten zijn.
   Wel, deze landen deden en doen het nu nóg voortreffelijk. Zie de VS, Australië, Nieuw Zeeland, Singapore (Allen van de Britten), Zwitserland, al héél lang van de Duitse Keizer) en noem maar op. Allen buiten de EU, afgescheiden en met een economie die draait als een tierelier, waar wij slechts jaloers op kunnen zijn!
   De EUSSR heeft slechts economische en menselijke malaise gebracht ten faveure van wat grote internationals!
   Bangmakerij. Meer niet!

   1.   

    als de valuta minder is dan de euro , zal dit de import vanuit deze landen bevorderen , en tevens door de voor hen stijgende export , (meer verdienste), de import van hen van westerse goederen doen toenemen , dat noemde wij handel !!.

    dus waarom er een doemscenario gemaakt is en word , van het klappen van de EU begrijp ik niet echt , ieder land met een eigen valuta zal importeren en exporteren !!.

    alleen denk ik dat de multinationals hieraan minder verdienen dan met een gezamenlijke munt eenheid , en ondanks de linkse Internationaal Sociaal Multicultureel denkers en doeners!, pleiten dat zij tegen het kapitaal en de multinationals zijn , dansen zij wel naar de pijpen van hen !.

    ik kan mij nog heugen dat de schoenfabrieken hier uit Brabant verkaste naar Italië, onder de EEG noemer , ieder land had toen gewoon zijn eigen valuta , en de handel in schoenen en onderdelen hiervan ging gewoon door , de schoenen kwamen goedkoop hierheen , en de gestanste lederstukken en leder ging daarheen , dus handel !, met verdienste voor beide samenlevingen .

    vele Italianen vertrokken toen terug naar hun vaderland , zij konden toen daar ook een redelijke boterham verdienen , even zo met de textielbranche , ect, ect .

    uw heeft gelijk met u schrijven “Al dat geroep over het licht gaat uit en economisch zwaar weer. Nergens wordt het onderbouwd, anders dan met bangmakerij!”.

    het licht zal dimmen voor de multinationals , toch niet uitgaan !, en dat is waar men bang voor schijnt te zijn .

   2.   

    Suijkerbuijk zal dan ook wel niet begrijpen waarom de beurzen uiterst negatief reageerden op de mededeling dat de kans op een Brexit door de opstelling van Boris Johnson een tikkeltje was toegenomen.

    1.   

     Beurs = emotie. Die stijgt of daalt al, wanneer er een golfbal door Obama niet geput wordt! En maakt bovendien geen deel uit van de reële economie én er is meer dan aandelen op deze aarde.
     Daarbij gaat het om beursgenoteerde bedrijven die slechts in geld denken. En dat dipje, dat trekt vanzelf weer recht!
     Je laat je behoorlijk bang maken en misleiden!

    2.   

     @De Cock
     Beursmanipulatie om de mening te beïnvloeden. Leuk voor de onervaren bangbroekjes, ongeschikt voor mensen die meer weten van de beurs.
     Voor de rest; wat Suijkerbuijk zegt.

     Bovendien, als Hongarije blijft weigeren, wordt het een prima vakantieland. Is het nu al, maar dat zal toenemen. Dzjing zegt de kassa.

     1.   

      En misschien om er naar te emigreren @Toets.

      http://linkis.com/www.dailymail.co.uk/Qf9MQ

      Ik heb het tuig in Calais rond zien lopen, vlak bij onze auto.

      Die zou ik niet graag in het donker tegenkomen.

     2.   

      http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/2/Duitsland-verwacht-36-miljoen-migranten-in-2020-2766646W/?masterpageid=158493

      Duitse regering verwacht 3,6 miljoen migranten in 2020

      De Duitse regering heeft laten berekenen hoeveel asielzoekers het land de komende jaren mag verwelkomen. De overheid verwacht dat er over vier jaar 3,6 miljoen migranten naar Duitsland zijn gekomen. Tot 2020 voorspellen de autoriteiten dat er jaarlijks meer dan een half miljoen asielzoekers bijkomen.

      Als de Duitse regering dit zegt reken, dan maar rustig op het dubbele aantal. En laten we niet vergeten dat de familie ook nog overkomt.

    3.   

     Ik raad u aan om op BNR radio -globaal politiek gesitueerd op D66- rond 11.50 uur te luisteren naar de economische commentaren van Kees de Kort.
     Dan gaat u ontdekken dat beurshandelaren en economische wetenschappen vrij weinig met elkaar te maken hebben.

     En bij een beweging op de beurs moet je ook tellen dat niet het incident telt, maar de rode draad op de langere termijn.

   3.   

    “De EUSSR heeft slechts economische en menselijke malaise gebracht ten faveure van wat grote internationals!”

    Nee dat is niet waar. Onze levensstandaard is er alleen maar op vooruit gegaan en daarnaast blijven we ouder worden. Een van die gehate EU-subsidiepotjes is namelijk ook wetenschappelijk onderzoek. De EU maakt het mogelijk om veel meer en veel grotere onderzoeken op te zetten van technologisch tot medisch vlak, waar wij allen van profiteren.
    Daarnaast heeft de EU in zekere zin meer macht en inspraak dan individuele landen dat hebben. Dit is relevant op het politieke wereldtoneel, waar grote spelers als de VS, Rusland en China hoofdzakelijk bezig zijn met hun eigen gewin. Kleine landen zijn feitelijk een speelbal van de grote machten. De EU is in staat wat contragewicht in de schaal te gooien en zich in te zetten voor het gewin van EU-burgers. Daarnaast is de EU in staat om grote bedrijven op de vingers te tikken, zoals gebeurd is bij o.a. Google en Microsoft. Nederland alleen zou dat niet kunnen zonder te riskeren dat bedrijven zich terugtrekken uit Nederland. Echter met de EU kun je deze bedrijven wel sturen, want de Europa is nou eenmaal een te grote afzetmarkt om links te laten liggen.

    Met andere woorden, het is te kortzichtig om te roepen: “handel is handel, de aarde draait toch wel”. Dat klopt wel, maar er komt natuurlijk wel ietsiepietsie meer bij kijken dan deze sesamstraatuitleg.

    1.   

     @Wouters
     Voor samenwerking op wélk gebied dan ook, heb je geen politiek wangedrocht als de EU voor nodig. De EU zoals het nu functioneert, wordt door de VS, China en andere opkomende economieën als een lachertje beschouwd. Die zien ook de chaos en onkunde hier en hebben dat liever, dan de voormalige EEG, wat wél voor hogere welvaart heeft verzorgd. Ik bestrijd dat de EU goed voor onze welvaart is. En voor betere en grotere onderzoeken heb je óók geen politieke EU nodig. Kijk naar Israël, klein land, maar loopt op zowat elk terrein voorop. Wij moeten gewoon weer terug naar de EEG, met economische samenwerking tussen Europese Natiestaten en waar de politiek is voorbehouden aan de eigen parlementen!

  3.   

   welk land ook , dat uit de EU stapt of niet toetreden wil , zal op een gezonde manier handel moeten drijven , dus importeren en exporteren !.

   treed een land toe tot de EU exporteren zij alleen maar hun bevolking , en importeren zij subsidie gelden !.

   dat is wat het de rijke EU landen het oplevert , een massa aanslag op de sociale welvaart, en bevolkingstoenamen , en mega bedragen uitkeren aan subsidies.

   brussel zit alleen maar met ons geld te schuiven , van de rijkere landen naar de minder bedeelde landen , met mensen van de minder bedeelde landen naar de rijkere landen , dat is alles wat de EU doet en is , een corrupt zootje onverkoze flapdrollen , die dansen naar de pijpen van de multinationals op aarde .

  4.   

   Simon vergeet te vertellen dat we met de EU in een orkaan terecht komen, waarin we met elkaar verzuipen.

   1.   

    Rob was in de periode voor dat wij lid van de EU werden en de harde Gulden nog hadden in een zeer diepe slaap. Beurzen kelderen wel vaker voor elke scheet op het wereldtoneel en klimt telkens ook weer op. De belofte van de EU voor meer welvaart of veiligheid gaat nog steeds niet op gezien de situatie waarin wij nu verkeren en het valt dan ook niet te bewijzen of te overtuigen aan het volk. Er is geen eenheid en er komt ook geen eenheid daar zijn de landen te veel verschillend voor qua cultuur en ze zijn allemaal te bang om hun eigen soevereiniteit uit handen te geven.

    1.   

     Het is inderdaad niet goed mogelijk met zekerheid de gevolgen te voorspellen van uittreding uit de EU. Het enige wat de kiezer weet is wat hij heeft, niet wat hij zal krijgen. Om die reden acht ik het onwaarschijnlijk dat de Britten uiteindelijk voor een Brexit zullen kiezen.

     1.   

      Lekker belangrijk wat jij acht trol.

      http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html

     2.   

      Kennelijk koestert u een wrok tegen een zekere Wim Hutten en biedt DDS u de gelegenheid deze man via deze site te stalken.
      Jammer dat dit hier mogelijk is.

     3.   

      Had u wat te klagen over deze site Krijgsman/Simon/Jakobus etc?

     4.   

      Ja, ik vind het buitengewoon hinderlijk en onsmakelijk dat ik hier permanent wordt gestalkt door een zwakbegaafde werkloze vrachtwagenchauffeur uit Rockanje die mij aanziet voor een zorgdirecteur waardoor hij seksueel geobsedeerd is. Dit is ziek en triest en ik vind het jammer dat DDS hier geen stokje voor steekt.
      Bel die man, probeer een afspraak met hem te krijgen, waarom moeten we hier allemaal hinder ondervinden van de blauwtjes die jij loopt?

     5.   

      @”Wim Hutten”
      Rob de Cock heeft gelijk. Een enkele keer ben je met je gestalk nog wel eens grappig door je bloemrijke taalgebruik, maar je pogingen om een reactie uit te lokken worden steeds pathetischer en treuriger, en je obsessie gaat steeds verder naar de oppervlakte. Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat je nog inhoudelijk reageerde. Je zou er goed aan doen om gewoon eens te kappen met die onzin.

     6.   

      Ik zou zeggen dien een aanklacht in tegen die volgens jouw zwakbegaafde werkloze vrachtwagenchauffeur uit Rockanje waarvan je, zei het in de Franse vorm, de naam hebt aangenomen met je nieuwe nick Rob de Cock, Wim Hutten AKA Krijgsman/Simon/Jacobus!

      Of dacht jij dat je het alleenrecht had op de keuze van een nick naar keuze?

      En @Beukman, jij kan ook fijn van mij de pot op met dat opkomen voor die verrotte trol Wim Hutten genaamd.

      http://www.grondlijn.nl/

     7.   

      Nee @”Wim”, jij bent hier aanwijsbaar de trol met je inhoudloze gescheld op met name die ene persoon door wie jij geobsedeerd bent.
      Je paranoia is goed gedocumenteerd; ook mij hield je immers voor het brandpunt van je obsessie.
      Dat je nu notabene als nick diens naam hebt aangenomen, laat zien dat je steeds verder wegzakt in je waan. Het geheel begint een hoog George Kaplangehalte te krijgen.
      Niettemin zijn de verschillen tussen jou en Roger Thornhill, de man die voor Kaplan wordt aangezien, groot: waar Roger een dappere en charmante held is, zet jij jezelf steeds meer voor schut als een rancuneuze gestoorde oude zak, die ook nog eens vrijwillig de identiteit aanneemt van de persoon waarvan hij er maar niet in slaagt om deze te ontmaskeren.
      Kappen dus met die onzin. Je kinderen zouden zich schamen om jou zo bezig te zien.

     8.   

      We zijn het eens Beukman, Wim Hutten is de trol, en val nou maar lekker fijn dood met je vriendje samen…..

     9.   

      Het verstandigste lijkt me dat DDS een eind maakt aan dit zieke gedrag.

     10.   

      Ik heb eerder het idee dat men zich zit te bescheuren om dat gejank van je Wim Hutten, de ene dag heet je Krijgsman en wordt je de mantel uitgeveegd door van de Galien en de volgende dag heet je de Cock, stuur even een e-mail naar van der Galien zou ik zeggen misschien verhoort hij je gebed wel.

      Nou de groetsels maar weer hè Wim, doe je de groetjes aan je vriendje Beukman?

 5.   

  http://nl.gatestoneinstitute.org/7499/duitsland-migratiecrisis

  Duitslands Migratiecrisis: Januari 2016
  “Migranten hebben geen respect voor onze grondwettelijke orde”

  door Soeren Kern

  Ondanks de sneeuw, het ijs en temperaturen onder het vriespunt in een groot deel van Europa, zijn er in januari 2016 totaal 91,671 migranten Duitsland binnengekomen.

  De Duitse belastingbetaler zou uiteindelijk misschien wel 450 miljard euro ($500 miljard) moeten betalen voor het onderhouden van de miljoen migranten die in 2015 naar Duitsland zijn gekomen. Als er in 2016 nog een miljoen migranten bij komen zou dit bedrag kunnen verdubbelen en uitkomen op bijna een triljoen euro.

  Een 19-jarige Afghaanse migrant heeft vier meisjes tussen de 11 en 13 jaar seksueel mishandeld in een zwembad in Dresden. De migrant werd gearresteerd, maar werd later weer vrijgelaten.

  Drie tienermigranten uit Noord-Afrika probeerden twee transseksuelen in Dortmund dood te stenigen nadat deze gezien waren in vrouwenkleding. De slachtoffers werden gered door de politie.

  Bild deed verslag over politici in Kiel, die de politie de opdracht hebben gegeven om misdaden van migranten door de vingers te zien.

  “De onderwerpen die wij bespreken worden bepaald door de overheid. … We moeten verslag doen op een manier die goed is voor Europa en voor het algemeen belang, zoals mevrouw Merkel het wil. … vandaag de dag is het voor ons niet toegestaan om iets negatiefs te melden over vluchtelingen. Dit is overheidsjournalistiek.” – Wolfgang Herles, gepensioneerd publieke mediapersoonlijkheid.

  De Europese Commissie liet haar stem horen voor “het verwerpen van valse associaties tussen een bepaald soort crimineel gedrag, zoals de toetakeling van de vrouwen in Keulen op Oudejaarsavond, en de massa-immigratie.”

 6.   

  https://www.youtube.com/watch?v=5OKUmjQZTzA

  A lesson on immigration from an American Indian | David Yeagley

  Zeer wijze woorden van een Amerikaanse indiaan. Echt de moeite waard om te horen

 7.   

  http://www.npo.nl/nieuwsuur/24-02-2016/VPWON_1248388
  Gisteren een interview met Nigel Farage, waarin hij totaal niet onder de indruk is van de bedekte pogingen van Twan Huijs om de ideëen van Farage negatief te doen lijken.
  Het duurt ca. 9 minuten, maar geen moment verveling, en zeer de moeite waard. Van 12:15 tot 21:00

  Hopelijk lukt het om de Britten weer zelfstandig te krijgen. En daarna aan te tonen dat zonder de Brusselse geldverslindende dictatuur, het licht absoluut niet uitgaat,net als in Noorwegen en Zwitserland. Hopelijk stemt U allen NEEN op woensdag 6 april. Als u voor uzelf al niet de moeite wilt nemen, doe het dan voor uw kinderen !

 8.   

  Tsjechië overweegt hetzelfde en Polen heeft ook aardig de buik vol van dat bedorven Brussels lof.
  Wat Griekenland niet kon bewerkstelligen heeft Merkel waarschijnlijk wel voor elkaar gekregen met haar “Wir schaffen das.”

 9.   

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/eu-kreunt-onder-grenssluitingen~a4251269/

  EU ‘in een van de gevaarlijkste periodes uit de geschiedenis’ door vluchtelingencrisis

  De hardere opstelling van Oostenrijk zet Europa’s verdeeldheid in de vluchtelingencrisis op scherp. Dat raakt het voortbestaan van de Schengenzone – en vergroot de kans op een Brexit.

  Van groot belang in de Europese plannen is of Turkije de afspraken nakomt over het tegenhouden van vluchtelingen. Tot nog toe is dat niet het geval.

  Uit de leugenachtige, dictatoriale, want communistische EU; liever gisteren dan morgen.

  Duitsland zal over en paar jaar meer dan een triljoen euro aan geld voor de instroom moeten betalen.

  Hoezo, we hebben het economisch beter in de EU? De vluchtelingen, bedoelen de slinksjes waarschijnlijk.

 10.   

  https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2016/moslems-vertreiben-christen-aus-berliner-asylunterkuenften/

  Moslems vertreiben Christen aus Berliner Asylunterkünften

  BERLIN. In Berlin reißt die Gewalt von Moslems gegen Christen in Asylbewerberheimen nicht ab. Sechs christliche Iraner sind in der vergangenen Woche aus Angst vor Gewalt aus einer Großunterkunft auf dem Flughafen Tempelhof geflohen, berichtet die Bild-Zeitung.

  En de EU en de linkse mafketels maar blijven geloven dat wij figuren die onze maatschappij en onze cultuur haten bij honderdduizenden kunnen blijven opnemen.

  Links KNETTERGEK en LEVENSGEVAARLIJK voor onze maatschappij.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!