Dieven met een hart? Blinde man is wanhopig als zijn hond wordt gestolen, maar dit had hij niet verwacht

Geen categoriefeb 26 2016, 12:00
Hij was een gevangene in zijn eigen huis zonder zijn hond, maar nu kan hij weer lachen.
Een geleidehond die werd gestolen van een blinde man is als bij toverslag teruggekeerd bij zijn eigenaar. Er zat een briefje bij: "Alsjeblieft, vergeef ons." Hoe dit kan? Er zit een bijzonder verhaal achter.
De 7-jaar oude zwarte labrador werd vorige week gestolen van zijn eigenaar, die woont en werkt in Beijing. Maandagmorgen liep de goedmoedige hond trouw naast zijn blinde baasje, die op weg was naar zijn werk. Ooggetuigen vertelden hoe er plotseling een busje stopte, en zagen hoe meerdere mannen de hond naar binnen sleurden.
In China zijn er helaas meerdere professionele bendes actief die honden ontvoeren. Deze arme dieren eindigen vervolgens in de pan van een lokaal restaurant, of worden als voedsel verkocht op de markt. Volgens de politie was ook Qiao Qiao (want zo heet deze hond) slachtoffer geworden van zo'n bende.
Het zou je maar overkomen... De blinde eigenaar van Qiao Qiao was wanhopig. Zonder zijn zwarte labrador kan hij nauwelijks de straat op. Hij was een gevangene in zijn eigen huis geworden. Hij nam contact op met de politie, die direct melding maakte van de diefstal op sociale media.
Of de dieven hadden gehoord van de wanhopige oproep van de man, of bang waren voor de politie, zullen we nooit weten. Maar het lijkt erop dat deze geharde hondenrovers mededogen hadden voor de blinde eigenaar van Qiao Qiao. Anderhalve dag later hoorde hij zijn hond namelijk blaffen op de gang, en inderdaad: zijn trouwe kameraad was teruggekeerd!
Qiao Qiao had een brief bij zich, waarin de dieven om vergeving vragen. De dolgelukkige eigenaar hoopt dat deze gebeurtenis aanleiding is voor de roversbende om hun misdadige praktijken definitief te staken:

"Ik hoop dat ze stoppen met het stelen van honden, of het nu geleidehonden of andere honden zijn. Een hond is voor hen gewon maar een hond. Maar voor de eigenaar is hij als een vriend, of zelfs een familielid."

Iedereen die van honden houdt, kan het alleen maar van harte met deze man eens zijn. Een hond is voor zijn baasje de trouwste vriend. Gekidnapt worden om vervolgens in een stoofpot te verdwijnen, is wel het allerlaatste dat je een hond ooit zou toewensen. Hopelijk komen deze criminelen definitief tot inkeer, zodat hondenbaasjes in China niet langer hoeven te vrezen voor het leven van hun trouwe kameraad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten