Donald Trump weigert zich uit te spreken tegen de Ku Klux Klan

Geen categoriefeb 28 2016, 21:00
Als we deze man moeten gaan beschouwen als de voorman van het Amerikaanse conservatisme kunnen we de hele conservatieve beweging wel opdoeken.
In een interview op CNN weigerde Donald Trump, de favoriet voor de Republikeinse presidentsnominatie, om zich uit te spreken tegen David Duke, de voormalige leider van de Ku Klux Klan.
De KKK is niet alleen bekend in Amerika, maar ook daarbuiten. Zelfs in Nederland weet iedereen wat de KKK gelooft en waar die groep voor staat. Het zijn nazi's die mensen van andere rassen als inferieur beschouwen, Hitler een geweldige held vinden, en die wensen dat ze de holocaust nog eens helemaal over kunnen doen. In het verleden werden ze bekend omdat ze Afro-Amerikanen lynchten en brandende kruizen in de tuin van de zwarte medemens zetten.
Je zou denken dat een man die president van Amerika wil worden de kans zou aangrijpen om zich van hen te distantiëren, zeker als de voormalige leider van de KKK hem publiekelijk steunt en mensen zelfs vertelt dat het "verraad" is om niet op Trump te stemmen.
Maar nee, niets is minder waar. In plaats daarvan doet Donald Trump net alsof hij niet weet wie David Duke (de ex-leider) is. Sterker nog, hij pretendeert dat hij nooit van de KKK heeft gehoord!
Als Republikeinse kiezers deze man nu niet laten vallen kunnen ze de conservatieve beweging in Amerika net zo goed officieel afschaffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten