Er zijn nu 3 miljoen moslims in Groot-Brittannië, meer dan 50% in sommige buurten in Londen

Geen categoriefeb 02 2016, 13:00
Groot-Brittannië is langzaam maar zeker grondig aan het veranderen.
Volgens nieuwe cijfers uit Groot-Brittannië zijn er tegenwoordig drie miljoen moslims in dat land. De helft van die moslims zijn geboren in het buitenland, wat vaak inhoudt dat ze nog altijd vasthouden aan de cultuur en waarden van hun oude moederland in plaats van dat ze integreren in Groot-Brittannië.
De reden dat het aantal moslims zo snel toeneemt in Groot-Brittannië is tweeledig. Ten eerste krijgen moslimvrouwen veel meer kinderen dan niet-islamitische inwoners van dat land, en ten tweede loopt de immigratie helemaal uit de hand. Daardoor is het aantal moslims in slechts tien jaar tijd bijna verdubbeld.
En dat is niet alles. Uit cijfers van het Office for National Statistics blijkt dat sommige buurten in Londen tegenwoordig voor de helft uit moslims bestaan. Een decennium geleden was dat nog heel anders. Als de huidige trend zich doorzet is de kans groot dat die buurten over tien jaar voor de meerderheid uit moslims bestaan.
Natuurlijk hoeft dat geen enkel probleem te zijn, maar het is wél problematisch als die moslims niet integreren en allemaal bij elkaar gaan wonen, in eigen buurten, waar ze volgens eigen regels leven, en de traditionele Britse manier van leven niet eens zien. Dát is wel bijzonder problematisch.
In totaal zijn er nu 3,114,992 moslims in Groot-Brittannië, 1,554022 daarvan zijn geboren in andere landen. Zij vormen nu 5,4% van de bevolking van Engeland en Wales.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten