Frans Weekers (VVD) komt terug in de Tweede Kamer als opvolger van lobbyist De Liefde

Geen categoriefeb 05 2016, 11:00
De afgetreden staatssecretaris komt terug in de Tweede Kamer.
Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) opstapte na een eindeloos slepende kwestie over de uitkering van toeslagen door de Belastingdienst. Er zat een motie van wantrouwen aan te komen tegen de bewindsman, maar hij hield de eer aan zichzelf. Weekers kwam tijdens zijn korte periode als staatssecretaris ook in opspraak om zijn Limburgse banden met de van corruptie verdachte Jos van Rey, en vanwege zijn laksheid jegens de massale fraude die door Bulgaren met uitkeringen werd gepleegd.
Geen enorme hoogvlieger dus. Weekers' opvolger Wiebes doet het gelukkig een stuk beter, en daarmee leek de kous af. Maar nu komt Weekers waarschijnlijk terug in de politiek, als Tweede Kamerlid. Door het vertrek van VVD'er Bart de Liefde, die zijn baan als volksvertegenwoordiger inruilde voor een baan bij taxibedrijf Uber, komt er namelijk een zetel vrij. Volgens omroep WNL heeft het fractiebestuur van de VVD Weekers gevraagd om die zetel in te nemen.
Weekers stond sowieso hoog op de lijst voor een zetel: na het vertrek van Mark Verheijen leek er ook al sprake van dat Weekers weer in de Kamer zou komen. Toen ging het niet door, maar nu lijkt de tijd rijp voor de Limburgse politicus om zijn retour te maken.
De terugkeer van Weekers is tamelijk gênant voor de VVD, al lijkt de partij dat zelf niet door te hebben. Weekers maakte er een potje van als staatssecretaris, en zijn terugkeer rakelt die hele kwestie weer op. Ook trekt het weer de aandacht naar het vertrek van De Liefde, en diens nieuwe baan als lobbyist. Er is zoveel gedoe rond VVD'ers, dat je je bijna gaat afvragen of die partij ook nog normale Kamerleden heeft die wél kennis van zaken hebben.
En dan is er ook nog de bonnetjesaffaire, die nog steeds voortsuddert, en minister Van der Steur die miskleun na miskleun lijkt te maken. Kortom: het gaat niet van een leien dakje voor de VVD. Hopelijk doet Weekers het als Kamerlid beter dan als staatssecretaris, want nóg meer gestuntel en geklungel kan de VVD echt niet verdragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten