Gekke Volkert wordt gevolgd door een psycholoog. Waarom dat zowel zinnig als onzinnig is

Ja hoor, daar is hij weer: gestoorde Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn. Inclusief weinig verrassende scoop: hij heeft dus een psycholoog…

Verrassing, verrassing! Dierenactivist en moordenaar van Pim Fortuyn loopt dus bij een psycholoog:

De moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf, wordt verplicht begeleid door een psycholoog. De behandeling volgt op de inmiddels afgesloten begeleiding door een psychiater.

Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten, meldt minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) dinsdag.

In principe ben ik er niet tegen om Volkert zoveel mogelijk van zijn vrijheid te ontnemen zolang dat nog kan. Hij is nog altijd vroegtijdig vrijgelaten, en schending van voorwaarden betekent dat hij terug de bak in hoeft. Is het geoorloofd in die periode hem hinderlijk volgen met een psycholoog waarbij hij gedwongen wordt z’n ziel en zaligheid bloot te geven? Wat mij betreft wel! Volkert mag immers in z’n handjes knijpen dat hij twaalf jaar na het vermoorden van Pim Fortuyn al weer buiten de gevangenispoorten stond. Dat zou nu namelijk niet meer kunnen.

Inmiddels is namelijk ook de wet aangescherpt, en zou hij voor eenzelfde daad nu verricht direct levenslang krijgen. Volkert stalken met een psycholoog is dus nog wel het minste waarmee we hem na z’n ultrarelaxte gevangenisstraf het bloed onder de nagels te kunnen halen.

Maar of het verder enige therapeutische zin heeft? Ik betwijfel het. Wie de uitzending van KRO Reporter van afgelopen september heeft gezien, weet wat ik bedoel. Deze man is een gewetenloze profiteur en schurk: Volkert heeft maling aan alles en iedereen. Geen psycholoog die daar iets aan kan veranderen. Wie denkt dat je van Volkert een modelburger kan maken, is serieus ontzettend naïef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Kees

  Onze Nederlandse Anders B.

  1. toetssteen

   @Kees
   Ik mis blijkbaar de rest van de slachtoffers.

 2. Beukman

  Misschien moet DDS Volkert eens uitnodigen als gastcolumnist.

 3. Krijgsman

  De behoefte een crimineel die zijn straf heeft uitgezeten te stalken en op te jagen zegt slechts iets over degenem die zich er aan schuldig maken. En wat het zegt is niet fijn.

 4. V.K.

  -Volkert heeft na z’n vrijlating zelf, na overleg met het o.m. de publiciteit opgezocht en er niet voor gekozen om verder anoniem door het leven te gaan.

  1. Krijgsman

   Hij heeft noodgedwongen de publiciteit gezocht om stalking te voorkomen. Een trieste ontwikkeling dat criminelen die hun straf uitzaten dit moeten doen om aan de terreur van de pers te ontkomen.

   1. V.K.

    -Niks niet noodgedwongen, bewust.

    -Net zo als hij er bewust voor gekozen heeft om de hem opgelegde gebedsverbod, enkelband etc aan te vechten.
    -Ha ha, die hele fotoreportage van hem in de telegraaf was een grote setup, dus hoezo terreur van de pers ontkomen.

 5. Svetlana

  Volkert verdient een standbeeld!

 6. Impon de Rabilia

  Gezien het feit dat volgens het autopsierapport Fortuyn behalve in de rug, ook tweemaal met “niet uittredende fragmentatiemunitie”* in het voorhoofd is geschoten, lijkt het mij wenselijk om voor wat Volkert van der Graaf betreft te spreken/schrijven over de “vermoedelijke moordenaar” van Pim Fortuyn. *) ik citeer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.