Heel mooi: populairste rechtse komiek van Nederland Hans Teeuwen verkoopt alles uit

Logisch, dat is het enige wat ik kan zeggen.

In een compleet door de VARA overgenomen cabaretierslandschap is er in Nederland één lichtpuntje. Eén grappenmaker die niet meedoet aan het vertalen van de SP- en GroenLinks-partijprogramma’s naar het lolbroekiaans, en dat is niemand minder dan Hans Teeuwen. De enige man van statuur die én enigszins grappig is, én niet knijtertje links. Ik bedoel: Mark Rutte doet z’n best, maar uiteindelijk is z’n plek toch op het Binnenhof en niet in Carré.

Dat Hans Teeuwen pas kortgeleden een nieuwe show aankondigde die nú al zo goed als uitverkocht is, mag dan ook geen verrassing zijn:

Het loopt storm bij de kaartverkoop van de nieuwe voorstelling van cabaretier Hans Teeuwen (48). Aan de oorspronkelijk 31 geplande shows zijn inmiddels al zes nieuwe voorstellingen toegevoegd. Dat er rond het middaguur nog kaarten zijn, komt volgens promotor Incrowd Entertainment doordat verschillende websites van theaters plat gingen en omdat er vijf extra voorstelling zijn toegevoegd.

De voorverkoop startte afgelopen maandag pas, en nu al is duidelijk dat ‘Echte Rancune’ – zoals de show zal gaan heten in ieder geval qua ticketverkoop een doorslaan succes zal worden.

Ik kan hieronder nog alinea’s verder uitwijden aan de briljantheid van Hans Teeuwen, de enige cabaretier in Nederland die volledig wars is van politieke correctheid en sociaal-democratisch geneuzel. Maar ik geloof dat ik veel beter de meester zelf aan het woord kan laten:

Nog meer? Hier:

Het nieuwe materiaal laat nog even op zich wachten: in april en mei zullen pas de try-outs plaatsvinden. Pas dáárna gaat ‘Echte Rancune’ pas echt in première. Wij zijn heel benieuwd….


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Houtlijm

  Hans Teeuwen, altijd +10. Kuddo’s en vertel het ze Hans!

 2. Ni28

  Die video van Hans Teeuwen zegt het zoals het is. Elke mening die van de socialistische afwijkt is een steun voor Wilders. Demoniseren van het volk over de rug van Wilders die natuurlijk onze ergste vijand is. Erger kan het niet worden, het is net of je in het verleden zit op de verkeerde kant van de IJzeren gordijn .

 3. V.K.

  -ha ha, het eerste filmpje van Teeuwen wat ik helemaal heb uitgekeken 1minuut 35 sec.

  -Zeer herkenbaar, zal het er verder niet over hebben, want speelt alleen Simon,Beuk en Wouters in de kaart 🙂

 4. sarko

  En de eerste grap ten koste van Geert doet de Greet aanhangers weer de mening betreffende Hans veranderen.
  Hans was goed, kijk uit naar de nieuwe show

  1. Julius

   De mooiste grap staat hier op DDS. De man die zich in geen enkel hokje laat drukken wordt hier vol trots in een rechts hokje gedrukt.

   Geinig…

   1. Rob de Cock

    Rechts en humor is nooit een gelukkige combinatie en zeker niet als het intelligente humor betreft.
    Hans Teeuwen is een briljante clown maar rechts noch links. Wel geestig dat hij hier als rechtse komiek wordt ingelijfd. Laat het hem maar niet horen want dan is de volgende keer Wilders de klos.

    1. cmsuijkerbuijk

     @Rob de Cock
     Klopt helemaal, want de intelligentie van rechts overstijgt de “humor” van links! (Hans Teeuwen is gewoon een linkse conferencier, die per ongeluk wat rechtse grapjes heeft gemaakt)

     1. Rob de Cock

      Waarmee de heer Suijkerbuijk helder verklaart waarom Hans Teeuwen zo leuk is: hij is gewoon links!

     2. cmsuijkerbuijk

      @Rob de Cock
      Integendeel! Het is een kwestie van linkse (wan)smaak. Ik verklaar dus helemaal niks! Het is daarentegen een volkomen onterechte en overhaaste aanname van dhr. De Cock!
      De zogenaamde linkse humor die slechts bestaat uit het makkelijke factfree beledigen en schofferen van mensen kan ik niet als “leuk” beschouwen maar zegt veel over de mensen die dat wél “leuk” vinden!

    2. Beukman

     Ik heb anders vaak om Wiegel kunnen lachen.
     Misschien is het een betere formulering dat goeie humor zich onttrekt aan politieke kleur.

 5. Julius

  Rancune

  1) Bitterheid 2) Bitter gevoel 3) Geheime vijandschap 4) Haatdragendheid 5) Hekel 6) Haat 7) Haatgevoel 8) Maatregel 9) Opgekropt haatgevoel 10) Octium 11) Opgekropte haat 12) Ruzie 13) Tegenzin 14) Verbittering 15) Wraakzucht 16) Wraak 17) Wrok

  ‘Echte Rancune’

  Het zal de herkenbaarheid in de titel van zijn nieuwe show wel zijn, dat men hier zo enthousiast is over Teeuwen.

  Al met al heb ik wel zin in zijn show. Afgelopen zaterdag naar de laatste show van Andre Manuel geweest. Ook erg leuk. Het zou de PVV volgelingen een deugd doen als ze zijn geintjes over Allah hadden gehoord. Maar ach, hij is, naar men zegt, links he?

 6. Julius

  “De zogenaamde linkse humor die slechts bestaat uit het makkelijke factfree beledigen en schofferen van mensen kan ik niet als “leuk” beschouwen maar zegt veel over de mensen die dat wél “leuk” vinden!”

  Ik betwijfel of je Hans Teeuwen wel kent Suijkerbuijk. Hans schoffeert en beledigd alsof het een lieve lust is. Hoe grover, hoe beledegender, hoe harder, hoe provocerender, hoe leuker. Echt waar!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.