Holocaustontkenner David Irving niet welkom in hotel Den Haag na overleg met gemeente en CIDI

Geen categoriefeb 24 2016, 14:00
Het hotel laat weten zelf te hebben besloten om Irving te weigeren.
De veroordeelde Holocaustontkenner David Irving spreekt morgen in Den Haag. Waar zijn lezing zal plaatsvinden is niet bekend, maar in ieder geval níét in het Mercure Hotel in Den Haag. Irving had daar een suite gereserveerd om zijn lezing te geven, maar toen dat bekend werd bij het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI), besloot het hotel om de reservering te annuleren.
Het hotel bevestigt dat Irving is geweigerd na overleg met het CIDI en de gemeente. In een reactie aan TPO zegt een woordvoerder:

“Wij wisten aanvankelijk niet wie hij was. Toen we dat hoorden en na overleg hebben we zelf besloten de reservering te annuleren. Wij hebben een goede relatie met de gemeente en we willen geen negatieve publiciteit.”

De gemeente Den Haag is content met de weigering van Irving. Juridisch is het lastig om de komst van de Holocaustontkenner te verbieden, maar het Mercure Hotel zelf is natuurlijk vrij om de pseudo-historicus niet toe te laten. Vandaar ook de oproep die het CIDI afgelopen zaterdag deed aan Haagse zaalverhuurders om geen podium te bieden aan de veroordeelde Holocaustontkenner.
Irving zelf beweert dat hij niet zal spreken over de Holocaust in zijn lezing. Dat lijkt onwaarschijnlijk gezien de titel van zijn betoog: "Hitler, Himmler and the homosexuals." De Brit beweert zelf dat hij geen hekel heeft aan Joden, maar is in meerdere landen veroordeeld voor zijn ontkenning van de Holocaust.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten