Islamitische bekeerling was van plan om 1.000 mensen te doden in naam van ISIS

Geen categoriefeb 03 2016, 14:00
Als een flink aantal mensen zich naar het christendom zouden bekeren en vervolgens van plan zouden zijn om talloze onschuldige burgers te doden in naam van hun nieuwe religie zouden de media er bovenop duiken en het christendom als geheel veroordelen. Vreemd genoeg gebeurt dat echter niet met de islam.
Dat schrijft Robert Spencer op zijn blog JihadWatch, en hij heeft een goed punt.
Zie hier het verhaal van Justin Sullivan, een Amerikaan die zich tot de islam bekeerde en in juni voor jaar opgepakt werd omdat hij plannen had om maar liefst 1.000 mensen te doden in naam van ISIS, de islamitische terreurorganisatie die hele delen van Syrië en Irak bezet en verantwoordelijk is voor de dood van enorme aantallen niet-moslims én zelfs niet niet-radicale moslims.

A North Carolina man killed his neighbor and stole the man’s money so he could buy an assault rifle to carry out an Islamic State-inspired shooting at a concert or club, according to an indictment unsealed Monday.

The federal indictment also accuses Justin Nojan Sullivan of offering an undercover FBI employee money to kill his parents, who he believed would interfere with his plans for an attack.

De 19-jarige verdachte was van plan om zijn aanslag in de dagen erna te plegen "in een concerthal, een bar, of een dansclub, waar hij geloofde dat hij zo'n duizend mensen zou kunnen vermoorden," aldus de aanklacht. Ook stellen de aanklagers dat de jongen ISIS actief wilde steunen en sociale media gebruikte om zijn ouders vermoord te krijgen.
En nu de vraag hoe hij zover kwam. Het antwoord is schokkend, maar tegenwoordig toch ook helaas behoorlijk 'normaal.' Hij bekeerde zich enkele jaren geleden namelijk tot de islam. En dan niet tot een verlichte versie, maar tot een extreme versie. In de zomer van 2014 was hij zo ver geradicaliseerd dat hij regelmatig video's bekeek van ISIS waarin onschuldige mensen op de meest vreselijke manieren de dood ingejaagd werden.
In juni van 2015 was Justin helemaal doorgedraaid. Uiteindelijk was het zijn vader die hem aangaf; die belde met het alarmnummer omdat Justin alle religieuze zaken in hun huis kapotmaakte. Na zijn arrestatie bleek al snel dat Justin zwaar geradicaliseerd was, contacten had met andere extremisten, en van plan was om een aanslag te plegen voor ISIS.
En dat brengt ons terug bij de opmerking waarmee ik dit verhaal begon: hoe kan het dat de media hier weinig tot niets over schrijven en het verband niet leggen tussen Justins religieuze denkbeelden en zijn vreselijke plannen om een massamoord te plegen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten