Job Cohen vindt immigranten belangrijker dan Nederlanders

Geen categoriefeb 28 2016, 15:00
Oud-lijsttrekker van de PvdA, Job Cohen, neemt het Rutte kwalijk dat hij er niet genoeg aan doet om draagvlak te creëren onder kiezers voor de opvang van 'vluchtelingen' uit het Midden-Oosten.
Zoals De Telegraaf uitlegt:

De voormalig staatssecretaris van Justitie meent dat de minister-president verkeerde verwachtingen wekt door te zeggen dat de vluchtelingenstroom volgende maand moet zijn teruggedrongen.

Cohen denkt dat Rutte zijn woorden niet kan waarmaken. „En dat daarmee dus, als je het niet redt, mensen af gaan haken.” Hij vindt dat Nederland de kalmte nu moet bewaren en heeft waardering voor de manier waarop de Duitse bondskanselier Merkel migranten van harte welkom heette. „Uw lezers zullen wel boos op me zijn als ze dit lezen.”

Vervolgens laat hij ook snel even weten dat "we" -- opmerkelijk dat hij het over "we" heeft: vluchtelingen worden immers nooit opgevangen in buurten en dorpen waar politici wonen -- nu "door moeten bijten."
Laat me het kort houden zodat Job het ook kan begrijpen: nee Job, we willen niet "doorbijten" en dat gaan we ook niet doen. Weet je waarom niet? Omdat onze regering ons land, ons volk, en onze belangen moet dienen. Als we dat kunnen doen en ondertussen ook nog mensen uit andere landen en regio's kunnen helpen is dat fantastisch, maar als dat niet zo is moeten we voor onszelf kiezen.
In dit geval geldt dat we niet tienduizenden of zelfs honderdduizenden immigranten uit het Midden-Oosten en Afrika kunnen opvangen zonder dat onze cultuur daar fundamenteel door verandert. Dan moet de regering dus niet voor immigranten kiezen, maar voor ons. En dat houdt in dat er paal en perk gesteld moet worden aan het aantal asielzoekers. Een paar duizend hooguit, daarna gaat de grens op slot. Als andere landen zichzelf wel willen opofferen om vluchtelingen op vangen, leuk voor ze (nou ja: eigenlijk niet), maar wij doen daar niet aan mee.
Daar komt nog eens bij dat het helemaal niet noodzakelijk is om vluchtelingen op zo'n grote schaal op te vangen. Als Cohen zich werkelijk zoveel zorgen maakt over Arabieren en Noord-Afrikanen zou hij er bij Rutte op aandringen dat hij deel uitmaakt van een coalitie die ISIS vernietigt en vervolgens een bufferzone creëert in Irak en Syrië zodat burgers gewoon veilig zijn in hun eigen huis, dorp of stad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten