Moeder geeft haar baby borstvoeding in dierentuin. Hoe de orang-oetans dan reageren doet haar verbaasd staan

Geen categoriefeb 10 2016, 13:00
Een moeder die haar baby de borst gaf in een dierentuin in Melbourne is een bijzonder mooie, emotionele ervaring rijker.
Moeder Elizabeth was met haar hele gezin in de dierentuin, inclusief haar drie jaar oude dochter én haar dertien weken oude babyzoontje. Het zoontje, Eli, liet op een gegeven moment merken dat hij honger had. Daarom zocht Elizabeth een stille hoek op waar ze hem kon voeden.
Voor ze het wist had ze opeens toeschouwers: twee orang-oetans.

"Eén orang-oetan keek recht in mijn ogen en kwam naar me toe om te kijken wat er aan de hand was. Eerst was er slechts één, maar daarna kwam er al snel een andere orang-oetan bij. Die andere leek ouder en duwde de eerste orang-oetan aan de kant."

Andere bezoekers zagen wat er gebeurde en waren er ontzettend van onder de indruk. In korte tijd stond er dan ook een heel publiek achter haar: iedereen keek toe hoe ze haar zoontje voedde terwijl geïnteresseerde orang-oetans toekeken. De foto hierboven werd genomen door Elizabeths moeder, die ook mee was.
Ongelooflijk genoeg keek de oudere orang-oetan niet alleen toe; ze leefde ook nog eens mee met Elizabeth. Bij het raam aangekomen knikte ze op een gegeven moment namelijk indringend naar Elizabeth: het was alsof ze haar aanmoedigde. Dat was natuurlijk sowieso bijzonder, maar al helemaal omdat Abby niet in staat was om haar eerste kind met de borst te voeden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten