Nieuwe aanvaring in Tweede Kamer. Geert Wilders tegen VVD’er Ton Elias: “Slakken gegeten?!”

Geert Wilders zit niet in het parlement om vrienden te maken. Dat bewees de PVV-leider vandaag maar weer eens.

PVV-leider Geert Wilders is totaal niet te spreken over het functioneren van de Tweede Kamer. Niet alleen noemde hij de volksvertegenwoordiging al een ‘nepparlement,’ maar nu neemt de zwaarbewaakte politicus op Twitter ook VVD-Kamerlid Ton Elias onder vuur. Wegens afwezigheid van vaste Kamervoorzitter Arib zat de liberaal de vergadering voor. En dat zinde Wilders eigenlijk helemaal niet. Op Twitter liet de PVV’er zijn ongenoegen duidelijk blijken:

De VVD’er ging op z’n dooie gemakje door alle moties heen. Dat trage tempo werkte ongelooflijk op de zenuwen van de PVV-leider, die er boos een tweet aan wijdde. Al snel kreeg Wilders bijval van nota bene een D66’er:

Het antwoord dat Wilders echter kreeg van SP-Kamerlid Arnold Merkies is overigens stiekem wel goud waard:

Waarschijnlijk mist Wilders gewoon Martin Bosma, evenals Arib en Elias lid van het Presidium van de Tweede Kamer, en alom gerespecteerd als een uitstekende voorzitter die ondanks z’n partijkleuren boven alle partijen kan uitstijgen. Bij de verkiezing voor de Kamervoorzitter vorige maand kreeg hij echter een zeer laag aantal stemmen, waarschijnlijk vanwege die zelfde PVV-partijkleuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Wim

  SP is een niet meer serieus te nemen.

 2. Wim

  Maar leuke humor toch van Geert. Zelf bedacht en niet van een voorgekauwd briefje opgelezen

  1. Krijgsman

   Vrij naar Gerard Reve:

   Het ware geloof

   Als Grote Geert een scheet heeft gelaten, zeggen ze:
   ‘Sjonge, jonge, wat ruikt het hier lekker,
   net of iemand lever met uien staat te bakken.’
   Dat soort PVV-aanhangers, daar ben ik niet dol op.”

   1. Wim

    Daar hoef jij ook niet dol op te zijn. Wist je trouwens dat een mens 15 scheten per dag moet laten. Dus eigenlijk zou niemand meer gek op elkaar kunnen zijn. Maar goed waarschijnlijk ben jij daar al tegenaan gelopen.

 3. toetssteen

  Weyenberg heeft in elk geval gevoel voor humor, mag dat wel.

 4. Ni28

  Humor is voor sommigen onbegrijpelijk en voor sommigen onuitstaanbaar. Saaie mensen.

 5. Wachteres

  Frank zoekt slakken op laag water ….. 😀

  1. toetssteen

   @Wachters
   Zoetwaterslakken. Nuttig voor de vijver.

 6. Lex

  Tja Bosma was de perfecte kandidaat.

  We weten inmiddels dat de PVV niets word gegund. Bosma had Kamervoorzitter kunnen worden als hij openbaar afstand had genomen van de Minder Minder uitspraak van Geert Wilders “Dus chantage” .

  De PVV word al jaren aan alle kanten tegengewerkt. Alleen omdat de PVV een andere mening en kijk heeft over/op het vluchtelingenbeleid , asielbeleid en natuurlijk niets van de islam moet hebben.

  Tja ik moet hem gelijk geven de islam zorgt voor dood en verderf bij elke kop die ze afhakken roepen ze allah akbar bijna dagelijks worden we met neus op de feiten gedrukt.

  Ik vind Geert Widers er de laatste tijd ook slecht uitzien. Die vlekjes op zijn gezicht daar maak ik me ook zorgen om.

  Die man moet eens wat vaker aan zichzelf en zijn gezondheid gaan denken. De hele kermis om hem heen dat vreet aan hem inmiddels twee processen tegen hem.

  Maar Geert Wilders is strijdvaardig.

 7. Anna

  Goed en leuk gevonden van Wilders. Als Ton Elias voorzit sluit ik af. Dat duurt mij te lang. SP”er Arnold Merkies had beter kunnen twitteren: De hele SP senaat is van mening dat de terroristen hun paspoorten moeten behouden en SP vind dat alle uitkeringstrekkers in Marokko hun grote uitkeringen moeten behouden.

 8. JanKorneeldeWit

  De dikke kwabberige kikkerkop van die Elias doet mij inmiddels vermoeden dat er behalve dozijntjes wijngaardkruipertzzz ook nog heel wat meer lekkers in verdwijnt….ach ja dat moet kunnen, vieze misselijke VVD elite…..en ik denk dat de stinky’s die meneer verspreidt ook een eerste prijs verdienen….dit soort vet is het meest overbodige, maar ook het moeilijkst kwijt te raken. Ja, dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk!!

  1. Lex

   Ik ben blij dat hij is overgelopen van de PVV naar de VVD. De VVD past ook beter bij zijn postuur.

   De PVV kan hem missen als kiespijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.