Peiling: het referendum nadert, maar de PVV geeft geen krimp en blijft fier bovenaan staan

Inmiddels nadert het referendum over de associatieovereenkomst met Oekraïne met rasse schreden. De PVV is in een prima uitgangspositie om het te winnen.

Wordt 2016 het jaar van de PVV? Het zou zo maar eens kunnen. De peilingen geven in ieder geval aan dat de anti-immigratiepartij hot is, en wel eens heel erg veel zetels kan gaan veroveren bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Ook deze week geven miljoenen Nederlanders weer aan op Geert Wilders’ eurosceptische partij te willen stemmen. In totaal is zijn meute goed voor maar liefst 42 zetels:

peiling0702

Net als de PVV doet ook GroenLinks het goed (in de Kamer hebben de milieumaniakken 4 zetels, maar in de peiling 16) en ook 50PLUS en de Partij voor de Dieren zien hun zetelaantal verdubbelen van 2 naar 4. Een bescheiden winst is er voor het CDA (6 zetels omhoog), maar minder goed doen de coalitiepartijen en ‘gedoger’ D66 het. Samen hebben ze nu 91 zetels in de Tweede Kamer, maar in de peilingen zijn ze nog maar goed voor 42 zetels – minder dan de helft.

Het zal voor deze politieke brekebenen dus nog een hele klus worden om het referendum te winnen. De PVV – die de politieke wind mee heeft – staat er namelijk vele malen florissanter voor. Het enige dat Wilders nu nog moet doen, is deze ‘winning mood’ nog een maand of twee volhouden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. zomaar

  Tim dat moet jou toch wel zeer doen !, dat de PVV fier overeind blijft in de peilingen .

  maar ach joch , straks bij de echte (links democratische) verkiezingen , kan er weer naar hartenlust met de werkelijke uitslagen gefraudeerd worden !, om die partijen aan het bewind te helpen die onze samenleving ten gronden dragen .

  zo is het altijd nog gegaan , vrijheid en links fascisme gaat niet samen !!, dat zien wij over de gehele wereld !.

  1. emptyk

   @zomaar
   verkiezingsfraude………kunnen jullie door een waterkraan
   gekkie

   1. zomaar

    ja , jij ook ?.

 2. Ni28

  Er hoeft geen verkiezingsfraude gepleegd te worden en dat gebeurt hier nog steeds niet. Maar manipuleren met stemmen na de verkiezingen is wat anders. Niemand gaat b.v. met de PVV dus ook als winnaar heb je er niets aan. En dan wordt net zo lang geteld desnoods door 5 partijen bij elkaar te zetten om iets bij elkaar te knutselen zodat in de regering ook verliezers komen te zitten waar niemand voor gestemd heeft. Dat is mijnprobleem met verkiezingen, waarom kies je eigenlijk? En na laatste ervaring valt er ook weinig te kiezen want collaborerende oppositie daar hebt je niets aan.

  1. Anna

   PVV zal als ze niet gaat regeren in de oppositie een partij worden met heel veel macht. Hoe meer zetels hoe beter. Dat gaat gelden in de regering of in de oppositie.

 3. Anna

  Kiezers worden wijzer ze gaan inzien dat heel Europa door de islam en immigratie zal worden vernietigd. Dat onze goed opgebouwde verzorgingsstaten ten gronde worden gericht. Welke normale mens laat dat gebeuren. Dan moet je toch echt wel afhankelijk zijn van de islam en immigratie en gratis geld.
  Als de vrouwen volgen door gezinshereniging zal heel Nederland/Europa in het zwart zien. Veel vrouwen lopen in de zwarte burka.

 4. zomaar

  NI28 , hoef niet maar toch , in hoeverre wil je zien dat er gefraudeerd wordt , tijdens het stemmen , (voorbeeld meer dan een man/vrouw in het stemhokje ).

  of voor de stemlokalen , waar mensen buitenposten om de stemmer te (dreigen), manipuleren om op de partij waar zij voorstander van zijn te gaan stemmen , zoniet word komt de afrekening .

  en dit is nooit binnen de politiek onder de aandacht gebracht , zelfs de regionale politieke partijen hebben heir over gezwegen , (en dit is gebeurd in vele steden binnen ons land , tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, en landelijke verkiezingen ) .

  mijn inzien is ook dit fraude !!, zeker omdat de partijen die na (met) clustering , (om anderen uit te sluiten), een regering vormde , en er het zwijgen toe deden , ondanks dat dit soort van fraude in het nieuws was gekomen .

  helaas is jou probleem de linkse democratie , links zegt democratisch te zijn , toch gaat na elke verkiezing lobbyen onder de rest partijen om de winnaar uit te schakelen van regeren, al moeten zij hiervoor vijf of zes , zeven niets zegende partijen samenklonteren .

  hun linkse wil is wet .

 5. Loekie

  Er is maar weinig mis met de associatieovereenkomst tussen Oekraïne en Europa, naar mijn mening. Maar hebben wij hier ons hierover kunnen uitspreken als Europese burger?. Niet dus.

  Daarom ga ik maar wat graag deze regering voor het blok zetten. (stem tegen, terwijl ik voor ben) Er wordt voor ons burgers gedacht, wat wij in meerderheid vinden is van ondergeschikt belang….

  Er wordt voor ons burgers gedacht. In helder Nederlands, heet dit schijndemocratie..

  1. The Oracle

   beste Loekie ,
   er is volgens mij weinig mis met het associatieverdrag tussen Ukraine en de EU , niet europa ????????????????????????
   U heeft het gelezen ?
   zal wel niet , dus gelooft U , weer de krompraters in Brussel ??
   het is een handelsverdrag !!!
   lees dan alleen maar artikel 10 , !!!!
   Daar staat dus , in dat handelsverdrag ?????? , wat dus gewoon stompzinnig al doorgedrukt is,
   JA DE EU WEET WAT GOED VOOR U IS ,
   dat Uw en mijn kinderen dus met al het gestook van de USA vrienden in
   Kiev dus straks bij de grensincidenten dan wel een oorlog , dank zij dit handelscintract ???? , mee mogen gaan vechten tegen de Russen !!!
   aangezien de Russen , samenwerken met de chinezen , hebben die dus een leger op de been van 4.800.0000 / 4.8 miljoen zwaar bewapende en goed georganiseerde soldaten !
   Dus DIT GEWELDIGE HANDELSVERDRAG heeft oorlogs kleine lettertjes !
   Heeft iemand in de regering U hier al gewaarschuwd ??
   Dacht het niet he ,
   dus weer zet Pinokkio gewoon zijn handtekening bij het kruisje ,
   zoals balkenende na ons nee 62.9 tijdens de leugen van Lissabon
   Geen euro meer naar griekenland ??
   Ons geld komt met rente terug
   U weet het allemaal toch nog wel ?,
   Nou dit contract is de aanloop naar de “LAATSTE WERELDOORLOG ”
   Die dus dankzij Uw geweldige USA vrienden bij U op de stoep zal worden uitgevochten
   en die oorlog kunnen wij dus nooit winnen ,
   maar dan is wel heeeeeel Europa vernietigd , en onze USA vrienden zullen glimlachend toekijken !!!
   dus gaat u nu misschien nog steeds ja stemmen ??
   lees artikel 10 , en waarschuw iedereen in uw omgeving !
   groeten
   The oracle

   1. emptyk

    @oracle,

    ik ben niet echt een voorstander van dit verdrag en heb dus maar eens (op uw aanraden) artikel 10 gelezen……….ehhhh ik kon niets vinden over meevechten.

 6. toetssteen

  Ik zou niet willen stellen dat de PVV anti immigratie is, sterker, waarom zou de PVV tegen Indiase ingenieurs zijn of Zuid Koreaanse ICT’ers? Het punt zit hem in het feit dat het voor geen enkele maatschappij verstandig is om de poorten open te zetten voor mensen waar men in geen honderd jaar iets aan zal hebben. Ze kunnen het tempo der ontwikkelingen immers niet bijbenen, zomin hun kinderen/kleinkinderen. En in hun zal de boosheid gaan groeien omdat zij vinden dat het aan de ander ligt.
  Emigreren heeft altijd betekend: aanpassen en meegaan. Ja, blijf gerust couscous eten, uw leuke volksfeesten houden, enzovoort.

  @Emptyk
  Je hebt artikel 10-1/3 in het geheel niet gelezen of je kunt niet lezen. Op mijn andere systeem heb ik een dummy versie, weliswaar in het Engels, maar deze drie springen er echt goed uit. Het begint echter al bij 7.
  En dan zijn we er nog niet, want ook financieel zitten de andere landen aan vast. Griekenland was/is een ramp, nou bind je broekspijpen maar dicht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.