PvdA en VVD hartstikke blij met Brits EU-akkoord. Dus?

Geen categoriefeb 20 2016, 20:00
Het is leuk voor beide partijen dat ze er blij mee zijn, maar het is mij een raadsel wat we daar aan hebben.
De eurofielen van VVD en PvdA vinden de Britse deal met de Europese Unie ge-wel-dig.

Marit Maij van de PvdA is wel ''opgelucht dat er met deze deal niet wordt gemorreld aan het principe van gelijk loon voor gelijk werk of aan de bestaande Europese verdragen". Cameron moet volgens haar het akkoord nu thuis gaan verdedigen en ''eerlijk tegen zijn bevolking zijn over de waarde van samenwerking in Europa".

Bij coalitiepartner VVD klinkt alom tevredenheid. ''Het lijkt erop dat Cameron zich door ons verkiezingsprogramma heeft laten inspireren", laat Europa-woordvoerder Anne Mulder zaterdag weten.

Ik weet werkelijk niet wat we hiermee moeten. Het gaat Nederlandse politici helemaal niets aan wat voor deal de Britten hebben gesloten en of het al dan niet een topdeal voor hen is. Dat is aan de Britse kiezers. En die spreken hun mening uit op 23 juni van dit jaar, in het referendum over het EU-lidmaatschap van hun land. Anne Mulder en Marit Maij hebben daar niets mee te maken.
Overigens heeft het er alle schijn van dat de deal die premier Cameron gekregen heeft meer van hetzelfde is. Als dit onwillige Britten ervan moet overtuigen dat ze vooral in de EU moet blijven hebben Cameron en de Brusselse bureaucratie een serieus probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten