Scooter- en brommerdiefstal blijft stijgen

Geen categoriefeb 16 2016, 16:49
Diefstal van scooters en brommers neemt toe. Het jaar 2014 liet al een stijgende lijn zien, waarbij er in het eerste kwartaal 20 procent meer brommers werden gestolen dan in de dezelfde periode van het jaar daarvoor. In de eerste helft van 2015 werden er in totaal 6881 brommers gestolen, dat is maar liefst 20% meer dan in 2014. Helaas worden de gestolen brommers vaak niet meer teruggevonden.
Wat kun je doen om diefstal van je scooter of brommer te voorkomen?
Welke merken zijn populair onder dieven?
Dieven hebben het vooral gemunt op brommers van het merk Piaggio. Dit merk brommers is het meest populair onder brommerdieven. Vooral inregio Amsterdam worden veel brommers gestolen. In het eerste half jaar van 2015 werden er in Amsterdam 1362 brommers ontvreemd. Ook brommers van Tomos en Peugeot worden vaak vervreemd.
Wat kun je doen om diefstal van je scooter of brommer te voorkomen?
Als verzekerde kun je diverse maatregelen treffen om de diefstal van een scooter of brommer te voorkomen. Het is belangrijk om je brommer te voorzien van een alarm of een Art-slot, minimaal klasse 3. Waar je ook parkeert met je brommer, haal altijd de sleutels uit het slot. Parkeer je scooter of brommer op een verlichte parkeerplaats, daarmee verklein je de kans op diefstal. Ook bestaat de mogelijkheid om het kenteken in je scooter of brommer te laten graveren.
Neem je brommerverzekering onder de loep
Heb je je brommerverzekering weleens onder de loep genomen? Overweeg bijvoorbeeld om diefstaldekking toe te voegen aan verzekering van je scooter of brommer. Uiteraard gaat het erom dat je een verzekering afsluit die goed bij je wensen aansluit. Vooraf diverse verzekeraars met elkaar vergelijken, helpt bij het maken van een goede beslissing.
Verzeker je scooter of brommer bij HEMA
Ben je op zoek naar een brommerverzekering? HEMA helpt je graag bij de keuze van een goede brommerverzekering, die aansluit bij jouw situatie. Neem eens een kijkje op VerzekerdbijHEMA.nl.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten