Steek je weleens zonder op te letten een spoorwegovergang over? Lees dan wat deze machinist schrijft

Het aangrijpende bericht is al meer dan duizend keer gedeeld op Facebook.

Heb jij het ooit gedaan? Terwijl de trein al komt aanrijden, tóch nog even de spoorwegovergang oversteken. Dat zoiets niet zonder gevaren is, weet iedereen. Maar zelfs als de oversteker zélf er zonder kleerscheuren vanaf komt, blijft zo’n gebeurtenis een treinmachinist eeuwig bij.

Dat bewijst dit aangrijpende bericht van treinmachinist Niek Bakker. Hij beschrijft hoe hij bijna een voorbijganger aanreed die onder de spoorbomen doorglipte om zijn trein te halen:

12745414_1080406938676468_6064098620454726430_n

We hebben er weinig aan toe te voegen, want dit bericht spreekt voor zich. Let niet alleen op jezelf, maar denk ook eens aan de treinmachinist. Een bijna-aanrijding kan zo’n man of vrouw een heel leven lang bijblijven. Speel niet met je leven, en ook niet met het leven van een machinist! En bovendien: onder de spoorbomen doorglippen, kan een duur grapje zijn. De boete bedraagt 65 euro voor voetgangers, en 90 euro voor fietsers – niet doen dus!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.