Stephen Fry maakte een grap over vrouwen die slecht viel. Wat er toen gebeurde zorgde ervoor dat hij zijn account verwijderde

Geen categoriefeb 17 2016, 8:00
De hilarische Brit Stephen Fry heeft zijn Twitter-account verwijderd.
De reden? Hij maakte een grap over een dame -- hij noemde haar een bag lady, oftewel een 'zakkendame.' Andere Twitteraars vonden dat 'seksistisch' en vielen hem fanatiek aan. Fry had daar genoeg van besloot om het gewoon voor gezien te houden.
Fry was onlangs de presentator van de BAFTA-awards. Toen kostuumontwerpster Jenny Beavan haar award kwam ophalen voor beste kostuums maakte hij een grap over de kleren die ze op dat moment droeg door haar een bag lady te noemen.
Vervolgens gingen politiekcorrecte Twitteraars helemaal los:
https://twitter.com/michaelhogan/status/698988710025633793?ref_src=twsrc%5Etfw
Screen Shot 2016-02-17 at 10.06.10
Screen Shot 2016-02-17 at 10.06.30
Opvallend genoeg zijn enkele van de boze tweets alweer verwijderd door de twitteraars in kwestie. Het zou me niets verbazen als fans van Fry hun naderhand aanspraken op hun gezeur -- en wellicht niet altijd op de meest vriendelijke manier.
Hoe dan ook, nadat hij door Jan en alleman bekritiseerd werd liet Fry weten:

"So just a word to the tragic figures who think calling Jenny Bevan a bag lady was an insult. She's a dear friend and she got it. Derry."

Oftewel:

"Een opmerking voor de zielige figuren die denken dat ik Jenny Bevan beledigde door haar een bag lady te noemen. Ze is een goede vriendin en begreep de grap. Oeffff."

Helaas weerhield dat de zelfbenoemde politiekcorrecte Twitter-politie er niet van om Fry lastig te vallen. Hij antwoordde zijn critici nog een keer:

"Will all you sanctimonious f***ers f*** the f*** off Jenny Beavan is a friend and joshing is legitimate. Christ I want to leave the planet."

Geen vertaling nodig, me dunkt.
Vervolgens zette hij een foto van zichzelf met Bevan online met de tekst: "Jenny Baglady Beavan and Stephen Outrageous Misogynist Swine Fry at the #EEBAFTAs after party." Oftewel "Jenny Baglady Beavan en Stephen Vreselijk Seksistisch Zwijn Fry bij de #EEBAFAs afterparty."
Ongelooflijk genoeg was dat nog niet voldoende voor de trollen die hem de oorlog verklaard hadden. Het resultaat? Maandagochtend besloot Fry om zijn account te verwijderen.
Het goede nieuws voor Fry-fans? Het is niet de eerste keer dat hij zijn account 'opgezegd' heeft. Hij deed dat al enkele malen in het verleden, en toen kwam hij steeds na een paar dagen terug. Laten we hopen dat dit nu ook zo zal zijn. De man is immers geweldig grappig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten