Subsidiespons Arjen Lubach zet de aanval in op goedpresterende bedrijven

Dankzij de NPO worden deugende Nederlandse bedrijven genadeloos op de korrel gehouden. Zij verdienen het geld, en de publieke omroep geeft het uit aan haatcampagnes.

Mijn ouders hebben mij wel eens geleerd dat er een “90%-regeling” bestaat, die opgaat voor sommige mensen. Als ik er één iemand voor zou mogen nomineren, zou het Arjen Lubach zijn. De regeling houdt namelijk in dat je bepaalde personen hebt, die 90% van de tijd gewoon normaal doen en geen vreemde fratsen uithalen. In die overige 10% weten ze echter zó raar te doen en het zó te verpesten dat je algemene ‘honderprocents-indruk’ van ze is dat je hier gewoon te maken hebt met een rare kwast of een vervelende snuiter.

Arjen Lubach fits the bill. Soms is hij enorm grappig (herinnert u zich de nieuwe Keulse aanrandings-Barbie nog?), maar vaak ook gewoon raar. Hij verspilde onlangs de tijd van de Tweede Kamer door zich via een burgerinitiatief tot ‘farao’ te willen laten uitroepen, en ook nu is het weer raak. Lubach lanceerde in verband met Valentijnsdag de website ‘dezemannenkunnengeenvrouwkrijgen.nl’, en postte daar de profielfoto en naam van menig succesvol zakenman.

Oh, geen zorgen: veruit de meesten van hen zijn gelukkig getrouwd en hebben thuis geen probleem met het vrouwelijk geslacht, maar volgens Lubach hebben ze dat op het werk wél: “Deze grote beursgenoteerde bedrijven hebben geen enkele vrouw in de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen,” schrijft de VPRO-komiek: “Wel mannen.”

Een daaronder dan allemaal van dit soort blokjes:

asm-vrouw

Dat ASM geen vrouw in een zeskoppig bestuur heeft, is kennelijk een enorme misdaad. De meeste vrouwen op de werkvloer willen echter uitsluitend parttime werken, en dat diskwalificeert je nu eenmaal voor de hoogste functies van een bedrijf. Daar is niets geks aan, maar Lubach laat zich niet temmen door feiten. Die haalt zonder blikken of blozen een 18-tal bedrijven door het slijk. Zo noemt Lubach nog enkele grote bedrijven bij naam: Brunel, Boskalis, HunterDouglas.. allemaal krijgen ze er hardhandig van langs bij de man die zelf op kosten van de belastingbetaler helemaal de barmhartige VPRO-feminist mag uithangen.

Lubach schijnt te vergeten dat de NPO alleen maar kan bestaan bij gratie van deze bedrijven, die vele Nederlanders een baan bezorgen én daarmee het ook mogelijk maken dat zoveel mensen belasting betalen, waarmee zijn eigen baan gefinancierd wordt.

Laat Lubach maar een keer iets zinvols doen – iets echt zinvols – in plaats van dat hij alleen wat flauwe grappen op een zondag maakt. Dan mag hij daarna meepraten met de grote jongens die tientallen miljarden toevoegen aan ons bruto nationaal product en Nederland draaiende houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Wouters

  Het begint saai te worden, maar Timmetje slaat de plank weer eens volledig mis. Prima dat je tegen ‘positieve’ discriminatie bent. Ik zelf ben daar ook niet louter van gecharmeerd. Echter het is volledig ten onrechte dat Lubach bekritiseerd wordt vanwege een kritische blik naar grote bedrijven.
  Als we dan toch geld uitgeven aan een publieke omroep, dan het liefst aan programma’s met enige vorm van inhoud. En of je Lubach nou leuk vindt of niet, of je zijn mening deelt of niet, dat programma gaat doorgaans wel ergens over. Absoluut belachelijk dat je over je belastingcenten gaat zitten mieren, omdat je iemand’s mening niet deelt.

 2. Pimsch

  “als er iets is wat ik het meest veracht, dan is het ondankbaarheid.” (Napoleon)

 3. Krijgsman

  Een opmerkelijk standpunt van Tim: de NPO moet zich realiseren dat ze alleen kan bestaan dankzij de grote bedrijven en daarom moet ze een komiek terugfluiten die nare grappen maakt over multinationals.
  Soms geloof je je ogen niet.

 4. olafd

  Wat een enorm nonsense stukje zeg. Dhr Engelbart begrijpt het volgens mij niet helemaal. Ik snap de mix van onterechte subsidies van de NPO, Lubach, grote bedrijven en de vrouwen in topfuncties in dit gehele stuk niet.
  Een Lubach moet volgens Dhr Engelbart dus, omdat de NPO gesubsidieerd wordt, geen gevatte grapjes maken over een aantal topbedrijven? Gewoon maar weer het Jaap Aap gehalte aannemen? 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.