'Vluchteling' opgepakt bij anti-terreuractie Duitsland

Geen categoriefeb 04 2016, 16:00
Bij een grootschalige anti-terreuractie zijn in Duitsland drie mensen opgepakt, waaronder een vermeende vluchteling.
Dat melden Duitse media vandaag. Het zou om een enorme operatie zijn gegaan waarbij maar liefst 450 politie-eenheden betrokken waren in meerdere deelstaten. Er zijn meerdere invallen gedaan in vluchtelingenopvangen in onder andere Berlijn, Hannover en verschillende plaatsen in Nordrhein-Westfalen.
Er zouden drie mensen zijn opgepakt bij deze acties, waaronder één Algerijn die zich vermoedelijk uitgaf als vluchteling. Hij werd opgepakt in een opvang in Attendorf, een dorp ten oosten van Keulen. Deze man zou al langere tijd gezocht worden door de Algerijnse authoriteiten. De 35-jarige man zou de hoofdverdachte zijn in deze zaak: volgens Algerije heeft hij onder andere gevechtstraining gehad hebben in Syrië, en banden hebben met terreurgroep ISIS. Deze groep probeert, helaas vaak succesvol, actiever te worden in Europa. Het ronselen van asielzoekers of het infiltreren van de asielzoekersstroom met strijders lijkt daarbij een voor de hand liggende taktiek. Aangezien Europese landen nog steeds niet in staat lijken ofwel de stroom te filteren op strijders, ofwel te stoppen, lijkt deze taktiek vooralsnog succes te kunnen hebben.
Behalve de Algerijn werden er nog twee mensen opgepakt: een andere Algerijnse man, en een vrouw van onbekende nationaliteit. Er zijn berichten dat deze personen een aanslag zouden voorbereiden op het Alexanderplatz, een centraal plein in Berlijn waar de bekende Fernsehturm (TV-toren) staat. Twee van de verdachten zou daar in de buurt in een kiosk en een bakkerij hebben gewerkt. Aangezien slechts één van de opgepakte verdachten in Berlijn woonde, valt logischerwijs te concluderen dat nog minstens één verdachte op vrije voeten is. Laten we hopen dat ook deze man of vrouw snel in de boeien wordt geslagen. Al blijft het dweilen met de kraan open: zolang de stroom aan potentiële jihadisten niet ophoudt, is er geen beginnen aan deze allemaal te controleren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten