Wapenstilstand Syrië nu al een gigantische miskleun

Geen categoriefeb 26 2016, 19:00
De terroristen van Al Nusra -- die één van de grootste en meest invloedrijke groepen in Syrië vormen -- verwerpen het bestand, en zeggen gewoon door te gaan met vechten en het plegen van aanslagen.
Maar hé, de media vertellen ons maar wat graag dat het echt een ge-wel-di-ge doorbraak is, dus het komt vast goed!
Toch?
De Volkskrant bericht:

Verreweg de meeste gewapende oppositiegroepen in Syrië hebben vrijdag ingestemd met het staakt-het-vuren dat afgelopen nacht officieel van kracht werd.

Je zou denken: fantastisch! Verreweg de meeste groepen! Nou, dat gaat 'm worden!
Mjah. Helaas is er een probleempje. Zoals de krant voor politiekcorrect maar niet al te hoog opgeleid Nederland vervolgens uitlegt:

Het aan Al Qaida gelieërde Al Nusra-front, dat sterker is dan al die groepen gezamenlijk, liet daarentegen weten de strijd te zullen opvoeren.

Dus niet slechts ermee door te zullen gaan, maar er nog een schepje bovenop te doen. Want tja, terroristische organisaties zijn nou eenmaal niet zo dol op wapenbestanden. Heel gek, natuurlijk. Niemand die dat had kunnen zien aankomen. Nope. Normaal gesproken zijn dat soort barbaarse massamoordenaars namelijk juist bijzonder vredelievend. Niet dan?
Laten we deze farce meteen beëindigen -- dit heeft totaal geen zin. In plaats van net te doen alsof het allemaal wel goed komt moeten we de werkelijkheid onder ogen zien: als we niet op grote schaal ingrijpen wordt deze oorlog over 5 jaar nog steeds gevoerd. En dat is niet alleen vreselijk slecht voor de regio, maar ook voor Europa.
De oplossing is dan ook vrij simpel: er moet een coalitie komen van landen die grondtroepen willen sturen. Vervolgens moeten eerst ISIS en Al Nusra, en vervolgens Assad vernietigd worden. Daarna is het tijd voor wat realpolitik: geen 'democratische revolutie,' maar het installeren van een regime dat zaken wil doen met het Westen. Nee, dat is niet heel idealistisch, maar daar hebben we tegenwoordig geen tijd meer voor: een idealistisch buitenlands beleid heeft de hele mensheid veel te veel levens gekost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten