Wauw! Wie had ooit gedacht dat deze grote diersoort zo minuscuul aan het leven begint?

Geen categoriefeb 15 2016, 12:00
En vervolgens in no time uitgroeit tot een geweldenaar.
Jay Rooker, een zeebioloog van A&M University in Texas, maakte de foto hierboven in 2013. Wat je daar ziet is een baby-zwaardvis. Het visje is zo klein dat Jay hem letterlijk op zijn vingertopje kon leggen.
Het is nauwelijks te geloven, maar die kleine visje groeide in de 12 maanden erna waarschijnlijk een meter. Ja, dat lees je goed: hij ging van 1 centimeter naar 1 meter in slechts één jaar tijd. Dat doet een mensenkind hem niet na.
De gemiddelde zwaardvis weegt uiteindelijk als volwassene 115 tot 160 kilo. Ze kunnen afhankelijk van de leefomstandigheden echter veel groter worden. Zo werd er in Florida een zwaardvis gevangen die maar liefst 278 kilo woog.
[caption id="attachment_131609" align="aligncenter" width="1200"]Een volwassenen zwaardvis. Foto: Derek Snodgrass (bron: Wikimedia Commons). Een volwassenen zwaardvis. Foto: Derek Snodgrass (bron: Wikimedia Commons).[/caption]
Het is eigenlijk niet te geloven dat die enorme vis ooit zo klein aan het leven begon... en dat hij ook nog eens zo snel groeit. Wat is de natuur wonderbaarlijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten