Ze waren ISIS-seksslavinnen, maar wisten te ontkomen. Nu komen ze terug, maar dan om een flink pak slaag uit te delen

Geen categoriefeb 13 2016, 13:00
Het respect dat ik heb voor deze vrouwen is niet in cijfers of woorden uit te drukken. Wát een ongelofelijke heldinnen!
Ze noemen ze de 'Sun Ladies': honderd uiterst goedgetrainde Yezidi-vrouwen die door het brute slachtersgilde ISIS gevangen werden genomen om te dienen als seksslavinnen. Maar niet alleen hadden deze vrouw geluk - ze wisten te ontsnappen, of werden vrijgekocht - maar ze besloten ook nog eens het geluk dat ze ervoeren toen ze ontsnapten te schenken aan anderen.
Dat lees je inderdaad goed: bevrijd uit verkrachtend ISIS-stan, maar ze komen terug. Dit keer echter tot de tanden bewapend en klaar om de maniakale onthoofders een lesje in nederigheid te leren.
De Sun Ladies hadden namelijk nog een appeltje te schillen met de mannen die genocide pleegden op hun volk. De wapens oppakken en meevechten tegen de tirannieke islamisten van ISIS was dus wel het minste wat ze vonden dat ze konden doen:

Capt Khatoon Khider, a member of the Sun Ladies, told media: 'Whenever a war wages, our women end up as the victims.

'Now we are defending ourselves from the evil. We are defending all the minorities in the region. We will do whatever is asked of us.'

She is among more than 100 Yazidi women who have trained with the Kurdish Peshmerga forces which are preparing to attack Mosul, with another 500 waiting to follow suit.

ISIS nam anderhalf jaar geleden zo'n 5000 yezidi-vrouwen gevangen, waarvan er inmiddels zo'n 2000 weer vrij zijn. Zo'n 3000 bivakkeren dus nog in het gezelschap van de baardverkrachters. Maar de Sun Ladies gaan binnenkort deelnemen aan de langverwachte belegering van de Irakese stad Mosul, één van de grootste steden van ISIS en hoog op de lijst om heroverd te worden door vrijheidstroepen.
Hup Sun Ladies! Girl power tegen Allah Akbar. Ik weet wel voor wie ik partij kies. Hint: het zijn niet de mannen die geen varkensvlees mogen eten omdat hun kleinzerige profeet zo kieskeurig was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten