Anders Breivik moet naar Guantanamo Bay worden gebracht

Geen categorie•mrt 16 2016, 10:00
Massamoordenaar Anders Breivik mag vandaag drie uren lang uitleggen waarom hij "onmenselijk behandeld wordt."
De reden? Hij zou niet genoeg bewegingsvrijheid krijgen en zijn 'recht op privacy' is nagenoeg niet bestaand. Vindt hijzelf. Zoals De Telegraaf uitlegt:

Breivik, die al meer dan 4,5 jaar in een isoleercel zit, beschuldigt de staat ervan hem onmenselijk te behandelen. Hij beroept zich op de Europese Conventie voor Mensenrechten. Er is maar liefst drie uur spreektijd ingeruimd voor de massamoordenaar. Gevreesd wordt dat hij een gedeelte van die tijd ook gaat proberen te gebruiken om zijn gedachtegoed verder uiteen te zetten.

De 'zaak' zal plaatsvinden in het gymlokaal van de gevangenis: de Noorse overheid wil Breivik namelijk niet naar Oslo vervoeren, wat niet zo gek is aangezien dat bakken met geld kost. En dat terwijl de Noorse belastingbetaler al genoeg kwijt is aan het in leven houden van deze radicale massamoordenaar.
En dat brengt me bij het volgende: het is een grof schandaal dat massamoordenaars als Breivik, die schuldig bevonden zijn aan een vreselijke misdaad, nog zo goed behandeld worden, en het recht hebben om te klagen over de manier waarop ze behandeld worden. Ja, je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is, en tot dat moment moet je op een respectabele manier behandeld worden. Maar Breivik is al schuldig bevonden. En dus kan hij gewoon keihard worden aangepakt.
Wat mij betreft neemt Noorwegen vandaag nog contact op met de Amerikanen om hem naar Guantanamo Bay te verhuizen; de gevangenis waar terroristen gevangen zitten. En waterboard hem daar maar flink, het liefst iedere dag weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten