Angstaanjagend: meer ISIS-aanslagen in Europa staan gepland

terrorism-isis
Foto:

Staan de aanslagen in Parijs van afgelopen november nog duidelijk op je netvlies gebrand? Zorg dat er nog plek is voor meer, want ISIS is helaas nog lang niet klaar…

Het was een verschrikkelijke dag, toen islamitische slachtersbrigade ISIS in heel het centrum van Parijs terreuraanvallen uitvoerde. Bij de Bataclan en in diverse cafés vallen uiteindelijk 130 doden. Slechts negen daders waren genoeg om meer dan 100 mensen van het leven te beroven.

En ondanks dat ISIS in de knel zit in Irak en Syrië, is het nog niet gedaan met hun terreurdreiging in Europa. Sterker nog: Nederland blijft onverminderd hoog prijken op het verlanglijstje van de mohammedaanse moordenaars. Aldus het AD:

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) is waarschijnlijk van plan meer aanslagen in Europa te plegen. Daarvoor waarschuwt Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof op basis van nieuwe aanwijzingen. Het is niet duidelijk wat die aanwijzingen zijn. Het dreigingsniveau in Nederland blijft onveranderd ,,substantieel”. Dat betekent dat de kans reëel is dat er een aanslag in Nederland plaatsvindt.

De NCTV spreekt van een ,,complex dreigingsbeeld” waarbij vanuit verschillende hoeken, zoals bijvoorbeeld terroristische organisaties, transnationale netwerken, kleinschalige cellen en eenlingen, dreiging kan komen voor aanslagen. De dreiging van jihadistisch-terroristische aanslagen is erg groot.

De NCTV zegt verder dat het bepaald niet uit te sluiten is dat er in de gigantische vluchtelingenstroom, die pakweg een halfjaar geleden op gang kwam, ook terroristen mee zijn gevoerd die op die manier hun weg hebben weten te maken tot Europa. Aanwijzingen dat dit soort undercover-terroristen ook in Nederland zitten zijn er niet, maar het zou bijzonder vreemd zijn als ons land ineens geldt als een soort no go zone voor ISIS. Nederland is immers één van de meest fanatieke deelnemers aan de internationale coalitie die op dagelijkse basis bommen dropt op Irak en Syrië.

Blijf dus waakzaam. Blijf dus opletten. Hoe treurig het ook is: een aanslag in Nederland zou heel goed kunnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

76 reacties

 1.   

  Ik lees bij Tim steeds het gelijk van Wilders.

  1.   

   Tim is lief, of niet dan.
   Bakvis…

   1.   

    Waarom schelden sarko, mensen van de SP zijn toch lief en niet kwaadaardig of vergis ik me eigen ouwe Mao fan.

    1.   

     mensen die SP aanhanger zijn , zijn kwaadaardig !!.

     dit is enkele weken terug gebleken tijdens een tegen demonstratie te Amsterdam.

     een tegen demonstratie georganiseerd door GroenLinks en de SP, de verwensingen en dreigen met geweld was niet uit de lucht !!.

     en weer lezen wij uit de hand van @Sarko , dat de echte SP’ers schelden als een opleiding zien en beschouwen .

 2.   

  https://www.google.at/search?site=&source=hp&ei=CpPpVreSJ4n7ywOmh5TQBw&q=herd+of+sheep&oq=&gs_l=mobile-gws-hp.1.0.41l3.0.0.0.2929.1.1.0.1.1.0.299.299.2-1.1.0….0…1c..64.mobile-gws-hp..0.1.140.3.sr3_4VtRuW8#imgrc=PvBsCCU8w4m1TM%3A

  Dit was een PVV bijeenkomst vorig jaar. Wilders sprak tot zijn volk en ze antwoorden hem “jaaaaaaa meester”

 3.   

  ISIS werd van begin af aan gebagatelliseerd tot een groepje niet representatieve islamieten die snel het loodje zoude leggen. Wij zijn jaren en vele doden verder en de dreiging wordt steeds groter. Als een kankervlek verspreid ISIS haar tentakels op de hele wereld terwijl men zich alleen op Syrië concentreert. De stroom migranten die zij(en anderen) hebben veroorzaakt zijn onderdeel van het plan want het naïeve Westen laat iedereen ongecontroleerd binnen onder de mom van democratie en mensenrechten. Deze standpunt zal leiden tot het einde van niet alleen de EU maar de Europa met haar cultuur die in eeuwen opgebouwd is. Er zullen onnodig nog vele doden vallen dankzij Brussel en Berlijn en bijbehorende jaknikkers.

  1.   

   De stroom migranten wordt niet veroorzaakt door ISIS maar door de moorddadige bombardementen van Assad, Putin en 12 westerse landen.

   1.   

    whahahahahahaha
    GENIAAL MAFKEES !!
    Laten we het verhaal omdraaien en Putin de schuld geven !!!!!!!!!!!
    van het oprichten, geld geven , bewapenen en trainen
    van de “mudjuhadien, Al Quyada , Is , ISIS , etc
    dan wel iedere LLAH EL HAKKENBAR ORGANISATIE !!

    helemaal goed , whahahahahahaha

    ik dacht een filmpje te hebben waar Hilary “”sigaartje ” daar trots bij een onderzoek zat te vertellen dat , ” ZIJ “‘ DE GROTE USA DE VEROORZAKER WAS ,

    Dus beste hersenloze Mafketel !!!

    BIJ DEZE, GAAT U DOOR VOOR DE HOOFDPRIJS VAN DE MEEST STOMPZINNIGE REACTIE SINDS , DE 80 JARIGE OORLOG

    op te halen bij “” livenstro “”, VVD mafkees , .het is een koelkast met een deukie , zoals de hele VVD

    groeten wim bauknecht

    1.   

     Oracle begint altijd vroeg met stevig innemen maar, eerlijk is eerlijk, het leidt altijd tot origineel proza.

     1.   

      geheel zo uit de humorvolle mouwen van het Oracle geschud !!
      Na het innemen van ;
      1 glas heerlijke echte chocomel en een glaasje Coca-cola !

      dat is de manier om hersencellen perfect te laten werken !!

      Maar na zo’n reactie van Putin did it, zit je toch zlf ook wel met de tenen krom in je schoenen ??
      denk ik zomaar !!

      Karel Bokma

      p.s. moet ik het fimpje van Hilary even doorsturen ??

      whahahaha

     2.   

      En de groeten aan Bokma, beste orakeltje: vierkant in de fles doch rond op de tong.

 4.   

  Tim timt:

  “Blijf dus waakzaam. Blijf dus opletten.”

  Nou, we merken het wel.
  Bekijk de dwdd University met Beatrice de Graaf, expert op het gebied van terrorisme. Het beste wapen tegen terrorisme? Een open, democratische samenleving. En bovenal: je niet gek laten maken door angsthazen en alupluutjes.

  http://www.npo.nl/dwdd-university-presenteert-terrorisme-door-beatrice-de-graaf/12-03-2016/VARA_101378729

  1.   

   DWDD, het meest irritante ultralinkse TV programma. Waar alleen naïeve linkse gutmenschen het woord mogen voeren. En etterbak peter R ….

   Een open democratische samenleving tegen geweld. Hoe durft zo’n stomme linkse trut dit naar voren brengen.

   Net las ik dit in de Telegraaf:

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/25408880/___Wij_zijn_hier_in_Europa_hoor____.html

   ’Hier is een onschuldig mens vermoord’
   2 uur geleden Rob Savelberg

   HANNOVER – De vader van een Duits-Koerdische bruid die na het geven van haar ja-woord stierf in een kogelregen, heeft een emotioneel betoog op Facebook gezet.

   De 50-jarige man is doodongelukkig. ,,Met enorm verdriet, pijn en een bloedig hart maak ik de dood van mijn geliefde dochter Shilan bekend.“ Het gezinshoofd verkondigde: ,,Hier is een onschuldig mens vermoord. Wij zijn hier in Europa, hoor!”, schrijft Ghazi.

   Dinsdagavond eindigde het huwelijksfeest in Hannover in moord en doodslag. De voortvluchtige dader betrad het bruidsfeest en opende meteen het vuur.

   En dit soort tuig wordt in onze ‘open, democratische samenleving’ [een giller!] – steeds meer door de ‘open, democratische EU’ binnengehaald.

   En wee degenen die hier tegen protesteren.

   Ja hoor, onze samenleving is nog democratisch voor degenen die het met de linkse EU eens zijn.

   In elk geval heeft de open democratische samenleving geen antwoord gehad op dit geweld. Net zoals het geen antwoord zal hebben op het geweld van aanslagen en andere gruwelen die zeker zullen plaatsvinden.

   Als een open democratische samenleving ‘scum of the earth’ bij duizenden binnenhaalt dan kan die maatschappij heel veel problemen verwachten. Daar hoef je geen “expert” – hi hi – voor te zijn.

   Maar ach, zolang het je eigen familie niet betreft.

   Ik zie me al thuis gezellig een stelletje moorddadige criminelen als gasten uitnodigen: “Welkom, we zijn hier een open democratische samenleving. Jullie gaan niks uitvreten hé, nu je dat weet”.

   Ik wist dat links onnozel was, maar zoooooo onnozel.

   Ik heb iemand in de familie die jaren bij de anti-terrorisme bestrijding heeft gewerkt.

   Ik weet wat hij gaat doen als ik dit naar hem stuur; HARTELIJK LACHEN!

   En dat is ook maar het beste wat je kunt doen.

   Tot slot: als je tuig binnenhaalt – IS aanhangers bijvoorbeeld – dan kun je geweld verwachten en degenen die hen binnenhalen zijn verantwoordelijk voor dat geweld.

   Maar we kunnen er van op aan dat de EU en links zich in geen enkel opzicht verantwoordelijk zullen voelen. DAT ZIT ER NIET IN.

   1.   

    Mevrouw Wachteres noemt de hoogleraar Beatrice De Graaf een ‘stomme lonkse trut’.
    Dit soort mensen moet de mond worden gesnoerd, is het niet, mevrouw Wachteres?

    1.   

     Lonkse = linkse

    2.   

     @CP
     Nou, tot nóg toe, mogen ze hun Goddelijke gang gaan, omdát ze links zijn. En we zien dágelijks, wat dát oplevert. Dus já, zulke onnozele linkse figuren moeten gestopt worden, omdat zij verantwoordelijk zijn voor deze chaos. Dán maar de mond snoeren, dat doet men immers met rechtse mensen ook. (Ik noem een Paul Cliteur, die om zijn rechtse standpunten weg moest) Deze tijden verlangen nou eenmaal échte maatregelen en geen gezemel!

   2.   

    Dit hoort gewoon bij hun cultuur Wachteres. Kun je daar niet enige begrip voor hebben. Wij hier hebben de gewoonte om geen erewraak uit te oefenen maar dat heeft alles met onze cultuur te maken. Deze mensen hebben een heel ander cultuur en daar moet je begrip voor hebben. Het zal heus wel goed komen omdat als wij 10 generaties verder zijn de vluchtelingen die nu komen volledig ongeburgerd zullen zijn. Tegen die tijd zal de islam zich nog verder aangepast hebben.

    Democratie en islam passen samen als een vis in het water! Geen enkele religie in de wereld is zo democratisch als de islam.

    1.   

     en @Svetlana , hebben ze vanavond jou weer overgeslagen , met de pilletjes ?.

     ga je hier weer onzin uit zitten kramen , omdat je de slaap niet kan vatten ?.

   3.   

    @Resje
    Beatrice de Graaf is een toonbeeld van kennis en rust in deze hysterische tijden.

    1.   

     Eens, Beukman, maar het precies die kennis en die rust die mensen als Wachteres tot razernij brengt.

     1.   

      Inderdaad. De enige door razend rechts geaccepteerde modus operandi is die van permanente razernij. Wie niet permanent razend is, maakt zich verdacht.

      Hier een leuk stukkie van Koelman over de razernij van rechts, toen bleek dat de HEMA een reclamefolder had uitgebracht waarop stond: “Vrolijk voorjaar”.

      http://www.koelman.com/2016/de-knieval-van-de-hema/

    2.   

     Ik had van jou wat meer tegenargumenten verwacht. Beukie.

     En uitleg van jouw beweringen.

     Natuurlijk, waarom zouden we ‘hysterisch’ doen over aanslagen en dergelijke.

     Daar maakt links zich inderdaad niet druk om. Stel je voor dat moslims zich beledigd zouden voelen, als we daar iets van zeggen, dat moeten we toch niet willen?

     Doe je dat wel, dan ben je hysterisch. Nou, dat is eens wat anders dan een racist of een fascist.

     Deze kende ik nog niet. Er komt enige variatie in de linkse benoemingen van andersdenkenden.

     Dat mag ook wel na zoveel jaar.

     1.   

      Heb je die uitzending van Beatrice inmiddels bekeken, @Resje? Iets op aan te merken? Deel je haar in bij “links”? Zoja, waarom?

  2.   

   @Beukman
   Deze “terrorisme-expert” is van alle werkelijkheid losgezongen. Dat blijkt ook wel, anders wordt je niet bij DWDD uitgenodigd.
   Niveautje slappe thee drinken en dan komt alles weer goed!

   1.   

    Eerlijk is eerlijk, onze Suikerbuik blijft consequent inhoudelijk argumenteren.
    Dat maakt hem ook zo’n kanjer in het inhoudelijke debat!

    1.   

     @CP
     Dick Schoof is de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Vandaag liet hij een rapport verschijnen dat gebaseerd is op informatie van de inlichtingendiensten. Heel concreet geeft Schoof in dit rapport toe dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen de open grenzen politiek die wordt aangejaagd door Merkel en de EU, en de komst van ISIS terroristen in georganiseerd verband. Citaat:

     Het ontbreken van een waterdichte EU-buitengrenzencontrole en de ruime mogelijkheden tot vrij reizen in het Schengengebied biedt terroristen gelegenheid om zich naar en binnen Europa te verplaatsen. Zij maken daarbij ook gebruik van vervalste identiteitsbewijzen of van documenten die toebehoren aan andere personen.

     Er zijn inmiddels, dat weten we al, concrete aanwijzingen dat ISIS ruim gebruik maakt van de gatenkaas die de EU ervan heeft gemaakt.

     Minstens twee van de aanslagplegers van Parijs zijn via de migrantenstroom meegereisd naar Europa. Zij voeren mee op een schip van Turkije naar Griekenland waar zij werden geregistreerd.

     Wat Schoof nu zegt liegt er niet om:

     Er kunnen vraagtekens geplaatst worden bij de huidige capaciteiten en mogelijkheden van de Europese immigratie- en veiligheidsdiensten om voldoende zicht te krijgen op de eventuele aanwezigheid van jihadisten binnen de vluchtelingenstroom. Daarnaast bestaat het risico dat terroristen misbruik maken van de asielprocedure. Hoewel de instanties in Nederland alert zijn op dit risico en asielzoekers door betrokken organisaties worden gescreend, kan niet worden uitgesloten dat terroristen erin slagen de Nederlandse asielprocedure te gebruiken voor een verblijfstatus.

     En als dan deze linkse luchtfietster Beatrice de Graaf beweert, dat we met “dialoog” er uit kunnen komen, want “we leven immers in West Europa in een open maatschappij”, dan is zij inderdaad een linkse onwetende, knettergekke, lévensgevaarlijke trut! En dan zijn allen, die haar een autoriteit en een oase van rust op dit gebied vinden, net zó van de pot gerukt!
     Laat je verdomme nakijken, idioot!

     1.   

      @Suijkerbuijk
      Wat is er nou makkelijker dan de helft van het betoog weglaten? Jole is er een grootmeester in. Ter onderbouwing:

      http://www.telegraaf.nl/binnenland/25407551/___Terreurplan_IS_in_Europa___.html

     2.   

      Dick Schoof wees met name op het grote gevaar dat Wilders veroorzaakt door mensen aan te sporen zich tegen vluchtelingen te verzetten.

     3.   

      Wat dacht jij dan paardepis dat men dat ongedierte maar zonder slag of stoot dient te accepteren?

     4.   

      Vigo heeft de gewoonte van de nazi’s om Joden aan te duiden als ongedierte moeiteloos overgenomen, een bevestiging van het feit dat Jodenhaat en moslimhaat voortkomt uit hetzelfde riool.

     5.   

      @CP
      Maar weerleggen doe je én kun je niet!

  3.   

   beuk tijdens Duitsland , Nederland (voetbal wetstrijd), die afgelast werd omdat er vermoedelijk aanslagen gepleegd zouden worden , zaten twee ministers in een Duitse politiewagen met bange konijnen ogen te rillen van angst .

   en zo zie je maar @Beuk dat als het geweld nabij komt , onze regenten GEEN en ik schrijf GEEN helden zijn 1.

   en pakken zij , als het eenmaal losbarst het vliegtuig naar veilige oorden , en laten ons verrekken .

   1.   

    Ben je weer zwaar aan het drinken, zomaar ? Aan dit proza is toch geen touw vast te knopen?

   2.   

    Maar Zo! Dat is toch allemaal geen reden om zelf ook de schijtlaars uit te hangen? Vooralsnog hebben we meer te duchten van dronken automobilisten en ladderzatte blanke testosteronbommen dan van Daesh. Nou, ik merk het wel, ik laat me niet gek maken.

 5.   

  En warempel ik hoef de krant maar open te slaan:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25409673/__NL_ers_wilden_kalasjnikov__.html

  NL’ers wilden kalasjnikov
  1 uur geleden

  GDANSK – In de Poolse stad Gdynia zijn drie Nederlanders gearresteerd die probeerden kalasjnikovs en een pistool te kopen in een wapenwinkel. De winkel weigerde de wapens te verkopen omdat de mannen er geen vergunning voor hadden, zei de eigenaar tegen de Poolse krant Dziennik Baltycki. Daarna bood het trio ze de dubbele prijs. De eigenaar ging er niet op in en belde de politie, die de Nederlanders later aanhield in een winkelcentrum. Ze zouden zich daarbij hebben verzet, waarna de politie tasers gebruikte.

  Het openbaar ministerie in Gdansk bevestigt dat er drie Nederlanders zijn aangehouden. Volgens de krant gaat het om:

  ,,Nederlanders van Arabische afkomst”. Ach wie had dat nu kunnen denken.

  God zij dank hebben we een open democratische samenleving. Ongetwijfeld krijgen ze de kalasjnikovs en een pistool nog wel in handen. Maar, omdat wij een open democratische samenleving hebben, zullen ze echt niet gaan schieten.

 6.   

  De heer paribus is zoooooo naief. Ongeloofelijk zeg! Volgens mij vluchten de asulanten voor isis ipv de coalitie.. knuppel.

  1.   

   Deze bijdrage doet vermoeden dat we met FietsBel een geduchte opinieleider mogen verwelkomen.

 7.   

  De mensen die omkomen in een door moslims gepleegde aanslagen zijn zelf ook meestal islamofobe racisten geweest in hun leven. Voor mezelf maak ik me helemaal geen zorgen om een aanslag omdat ik altijd erg vriendelijk was tegenover de islam.

  Ik loop bijna 5 keer per week mee als AntiFA lid tegen PVV en Wilders fascisten

  Ik zorg heel goed voor Mohammad, de liefste schoonzoon die men wensen kan

  En ik ben een grote voorvechter voor de multiculturele samenleving in het algemeen.

  Pas als het Nederlandse cultuur niet meer bestaat, en het zelfde geldt voor de Duitse, de Engelse, de Franse en ja ook de Russische hebben wij gewonnen.

  Nationale culturen zijn barbaars!

  1.   

   @Svetlana , heb je nu aan de waterpijp liggen lurken?, moet wel je kraamt meer onzin uit .

  2.   

   @Svetlana
   Gaat u even naar Tokio en toeter dat daar rond.

   1.   

    Zwetslana is wel eerlijk, Toets. Via haar weten we precies hoe links denkt.
    [En ook hoe dom de slinksen zijn].

    Zij en de Groenen in Duitsland zijn de enigen die open zijn over de linkse én de EU-plannen.

    Zwetsje, moeten alleen de Europese landen verdwijnen of zeg je dat ook tegen je Turkse, Marokkaanse en Saoedische vriendjes in het Midden-Oosten.

    Kun je beter niet doen hoor, naders lezen we morgen in de krant dat Zwetslana geëxplodeerd is.

    Dat zou toch een gemis zijn op de site.

  3.   

   @Svetlana
   Jij zorgt dus héél goed voor Mohammed. Ben je nu al onderworpen dan?

 8.   

  tja en wat doet onze regering en rechters hiermee ?,

  http://www.telegraaf.nl/premium/avond/25410230/___Polderjihadi_s_blijken_ijselijk_wreed___.html

  totaal niets , onze rechters geloven deze terugkerende jihad ganders op hun mooie blauwe ogen blijkt !, onze regenten (Rutte) roepen dat wij in oorlog zijn met I.S , en de terugkerende oorlogsmisdadiger krijgt van hen een huisje, uitkering , auto , en alle gezondheidshulp die zij wensen , desnoods regelen zij nog een of twee vrouwen voor hen .

  afin http://www.telegraaf.nl/buitenland/25408902/___Aanslag_Parijs_verijdeld___.html

  het blijkt al weer raak te zijn in Parijs, weer een voorkomen terroristische aanslag .

  tja en de ontsnapte terroristen kunnen nu overal in Europa zitten , dankzij de opengrenzen , en dankzij de voorkeur van onze linkse eurofile , die juist dit volk (islamieten) massaal importeren .

  door hen de status verrijking voor onze samenleving toe te bedelen .

 9.   

  Morgen schijn er – in elk geval in de Telegraaf – een bericht te komen over de gruwelijke wreedheden die Nederlandse jihadisten in Syrië hebben begaan.

  Toch fijn die multiculturele samenleving.

  1.   

   Europa wordt ingenomen zonder wapengekletter. Hoe dom kan men zijn om dat niet in te willen gaan zien. En als deze “‘onschuldige” vijand hun zin niet krijgen plegen zij moordaanslagen.

   1.   

    Dat klopt, heer van Urk, vluchtelingen dragen geen wapens maar kleine kinderen.

    1.   

     @CP
     “Vluchtelingen” stoppen ook direct met vluchten, zodra ze veilig zijn! Diegenen die dus hier komen, mét kleine kinderen als dekmantel, zijn helemaal geen vluchtelingen, maar minstens slechts migranten en daar tussen de nodige terroristen. En dacht jij nou werkelijk, dat een terrorist, onder het mom van vluchteling, wapens met zich mee zou dragen? Man, jij bent wérkelijk een koekwous hé! Die komen hier wel aan hun spullen hoor, of ze wippen even België binnen, Molenbeek weet je wel, en ze komen met al hun gerief weer naar hier. Leve de EU en het vrije verkeer!

     1.   

      http://joostniemoller.nl/2016/03/dick-schoof-dankzij-vluchtelingen-komt-nieuw-parijs/

      ‘Dick Schoof: Dankzij ‘vluchtelingen’ komt nieuw ‘Parijs’

      Met dank aan die Merkel koe en al haar volgelingen….moge de toekomstige slachtoffers vooral gaan behoren tot deze categorie mafkezen.

     2.   

      De heer Suijkerbuijk, die zowel vanuit het oogpunt van logica als beschaafde omgangsvormen ernstig aan het ontsporen is, meent dat vluchtelingen hun kinderen gebruiken als dekmantel voor het willen plegen van terroristische acties.

      Een bizarre en ook smerige bewering die uiteraad zonder bewijsvoering blijft.

 10.   

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/03/4-waarschuwingen-van-terreurbestrijder-schoof-282036/

  4 waarschuwingen van terreurbestrijder Schoof

  1) Er is sprake van een ‘complex dreigingsbeeld’, schrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in een nieuw Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland. Dat rapport is woensdag naar de Tweede Kamer gestuurd. De dreiging voor aanslagen is divers: het gevaar komt van terreurorganisaties, maar ook van ‘transnationale netwerken, kleinschalige cellen’ en van eenlingen, de zogenoemde lone wolves. Alle waarschuwingen van coördinator terreurbestrijding Dick Schoof op een rij.

  2) Er zijn verschillende aanwijzingen dat Islamitische Staat (IS) aanslagen als in Parijs (in november vorig jaar) wil plegen in Europese steden.

  Het feit dat de buitengrenzen van de Europese Unie nog altijd niet waterdicht zijn, is reden tot zorg. Want met de grote migrantenstroom komen ook terroristen mee. Zij kunnen vrijwel onbekommerd reizen door het Schengengebied, ook omdat de grenscontroles in deze zone erg beperkt zijn.

  3) Aan de randen van Europa groeit de instabiliteit en de uitzichtloosheid, waar jihadistische groepen volgens het NCTV in toenemende mate van profiteren. In Libië ontbreekt elk centraal gezag, en heeft de lokale IS-tak de afgelopen tijd aan invloed gewonnen.

  4) Naast de jihadistische dreiging is er ook aandacht voor de dreiging van links- en rechts-extremisme.

  Het bovenstaande – uitgebreid via de link – lijkt me van meer gezond verstand getuigen, dan links gekwezel over een ‘open, democratische samenleving’.
  Alsof die een bescherming is tegen islamitisch geweld.

 11.   

  Nog maar eens de waarschuwingen van Schoof erbij gehaald. Een linkse fantast kan het niet laten om ‘het gevaar Wilders’ erbij te halen. volgens deze mafketel heeft Schoof voor hem gewaarschuwd. Over hysterie gesproken.

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/03/4-waarschuwingen-van-terreurbestrijder-schoof-282036/

  4 waarschuwingen van terreurbestrijder Schoof

  1) Er is sprake van een ‘complex dreigingsbeeld’, schrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in een nieuw Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland. Dat rapport is woensdag naar de Tweede Kamer gestuurd. De dreiging voor aanslagen is divers: het gevaar komt van terreurorganisaties, maar ook van ‘transnationale netwerken, kleinschalige cellen’ en van eenlingen, de zogenoemde lone wolves. Alle waarschuwingen van coördinator terreurbestrijding Dick Schoof op een rij.

  2) Er zijn verschillende aanwijzingen dat Islamitische Staat (IS) aanslagen als in Parijs (in november vorig jaar) wil plegen in Europese steden.

  Het feit dat de buitengrenzen van de Europese Unie nog altijd niet waterdicht zijn, is reden tot zorg. Want met de grote migrantenstroom komen ook terroristen mee. Zij kunnen vrijwel onbekommerd reizen door het Schengengebied, ook omdat de grenscontroles in deze zone erg beperkt zijn.

  3) Aan de randen van Europa groeit de instabiliteit en de uitzichtloosheid, waar jihadistische groepen volgens het NCTV in toenemende mate van profiteren. In Libië ontbreekt elk centraal gezag, en heeft de lokale IS-tak de afgelopen tijd aan invloed gewonnen.

  4) Naast de jihadistische dreiging is er ook aandacht voor de dreiging van links- en rechts-extremisme.

  Het bovenstaande lijkt me van meer gezond verstand getuigen, dan links gekwezel over een ‘open, democratische samenleving’. Alsof die een bescherming is tegen islamitisch geweld.

  1.   

   “links gekwezel over een ‘open, democratische samenleving’.”

   Het benadrukken van dat soort waarden zou verboden moeten worden! Niks open, niks democratisch, de vrijheid van het model Geert Wilders, dát geeft orde en veiligheid.

   Stelletje linkse kwezels.

  2.   

   Europa dichttimmeren gaat niet lukken, en de rechtsstaat afschaffen om de rechtsstaat te redden kán helemaal niet.
   Bekijk die Beatrice nou maar. Zij analyseert, niet links, niet rechts, maar glashelder, vier voorbije periodes van terreur, die elk een vergelijkbaar verloop hadden.

   Terroristen willen niets liever dan dat de staat heftig reageert op terrorisme, en verandert in een totalitair beest dat mensenrechten uit het wetboek schrapt. Dit maakt terrorisme echter alleen maar groter.

   Wat werkt dan wél tegen terorisme (tegen alles, trouwens)? Niet toegeven aan die expliciete eisen van terroristen, maar als staat gewoon zichzelf blijven: een open, democratische, veerkrachtige staat.

   Als gratis advies voeg ik hier aan toe: laat je niet gek maken, laat je niet bang maken. Je schiet er niks mee op, je verpest er alleen maar je eigen leven mee.

   1.   

    http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/nieuws/nieuw-college-dwdd-university-beatrice-de-graaf-over-terrorisme

    Ik heb Beatrice beluistert @Beukie. Zij is lid van de christen unie, een partij met zeer politiek correcte opvattingen [ik heb cu-ers in de familie] en ze reageert zo links als het maar kan. Heel veel praten, veralgemeniseren – een heel doortrapte strategie – maar niet aanhalen waar het werkelijk om gaat, wat het echte probleem is. Als ze dat had gedaan – en de VARA had dat geweten – dan was zij trouwens nooit uitgenodigd bij de VARA. De werkelijkheid moet worden aangepast aan het politiek correcte denken; over manipulatie gesproken.

    Deze golf van geweld is niet te vergelijken met de golven uit het verleden, die zij aanhaalt. Dit probleem ligt totaal anders.

    Neem de IRA, daar had in feite alleen Ierland mee te maken en GB en dat was in die context ook te begrijpen en uiteindelijk aan te pakken.

    De Algerijnse kwestie; ook een lokale aangelegenheid. Enzovoort, enzovoort.

    Wij halen, oftewel de EU haalt én het geweld uit het Midden-Oosten én de problemen die daarmee gepaard gaan, hier willens en wetens binnen. Daar heeft niemand, behalve de EU en links, om gevraagd, – en het bedrijfsleven vindt het ook wel best – maar het is wel gebeurd en het gebeurt nog.

    Al jaren wordt de islam hier binnen gehaald, terwijl we allemaal, als we dat tenminste willen – en dat is een van de problemen, links wil dat niet – kunnen zien dat die heel veel geweld en alle mogelijke narigheid oplevert. Geweld dat gebaseerd is op een achterlijke ideologie, godsdienst zo je wilt, die de mensen blijft vasthouden in voor middeleeuwse opvattingen.

    Niet voor niets is het Midden-Oosten niet ontwikkeld volgens westerse maatstaven en kunnen we er eindeloos geld in blijven pompen, zonder dat dit echt blijvend resultaat oplevert. Jezelf geestelijk ontwikkelen is al vaak een doodzonde.

    En democratie vind je daar al helemaal niet.

    Van deze nieuwe instroom van ‘vluchtelingen’ weten we al dat 90% geen vluchteling is. Het is bekend dat die naar hier worden gestuurd met schone beloftes en/of met godsdienstige beloftes. Niet voor niets bestaat het grootste deel van de ‘vluchtelingen’ uit jonge strijdbare mannen. IS is volop vertegenwoordigd. De EU weet dat en doet er NIETS aan. Er wordt geen halt aan de instroom toegeroepen – die zal nog jaren doorgaan – en zelfs de buitengrenzen mogen niet dicht.

    En wat IS aan wreedheden begaat is niet te beschrijven, niet alleen tegen ‘ongelovigen’, maar ook tegen anders gelovige moslims. Dat wij – het Westen – met hun gedrag te maken zouden hebben, is volkomen linkse kletskoek. Veel landen in het Midden-Oosten en in Afrika worden stapje voor stapje met veel grof geweld door hen ingenomen.

    Datzelfde zijn ze hier ook van plan – dat zeggen ze zelf – en geloof maar dat dit niet zachtzinnig zal gaan. Dit is geen landelijk probleem, maar een probleem van het hele Westen. En dan lachen ze om onze “democratische, open samenleving”.

    De islam is al eeuwen een gewelddadige ideologie en daar is geen verandering in gekomen.

    Ook Turkije wil de islam in het Westen vestigen. En nu al werkt het Westen daar hard aan mee. We hebben zelfs nauwelijks nog een leger.

    Trouwens, om de term ‘open, democratische samenleving’ moet ik lachen en velen met mij. Vind je nu echt dat wij nog een open, democratische samenleving hebben?

    Met een EU-leiding van wie je maar in één richting mag denken; Precies zoals zij zelf denken? Dat zeggen zij ook openlijk. Dat jij dit niet merkt, omdat jij toevallig in de goede richting denkt, wil niet zeggen dat de EU geen dictatuur is.

    Deze hele situatie doet me denken aan de tijd voor de tweede wereldoorlog. Toen luisterden de mensen ook liever naar figuren als Chamberlain en de regeringsleiders van de andere Europese landen.

    Als ze maar zeiden dat het wel meeviel – men moest zich vooral niet bang laten maken!!! – en dat Hitler het allemaal niet zo slecht bedoelde. Alleen Churchill sprak over ‘bloed zweet en tranen’ en hij werd hartelijk uitgelachen.

    Hoeveel miljoenen doden heeft dat wegkijken opgeleverd?

    Ik ken mensen die het zien en die al echt bang zijn. Ik ben niet bang – dat is geen verdienste, maar dat ligt in mijn karakter – maar ik zie het wel.

    En niet bang zijn omdat je je hoofd heel diep in het zand hebt gestoken, lijkt misschien tijdelijk een goede oplossing, maar uiteindelijk werkt dat ook niet.

  1.   

   Poepoe.
   De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is niets meer dan een linkse door de overheid gesubsidieerde Bangmaker, die met halfzachte praatjes over al dan niet substantiële dreigingsniveaus poogt de stemming te masseren richting meer repressie en minder rechtsstaat.

   De kans om in het verkeer om te komen is vele malen groter dan de kans om zelfs maar een schrammetje op te lopen bij een aanslag van Daesh. Stel je toch eens voor dat er ook een Nationaal Coördinator Verkeersongelukkenbestrijding rondliep, die ons elke week kwam vertellen dat het dreigingsniveau door de vele dronken testosterontorren die ons Nederlandse wegen onveilig maken “substantieel” was?
   De vele alupluutjes die de DDS-gemeente rijk is, zouden zich niet meer buiten wagen. Deze gezonde jongen genaamd B. Beukman zegt echter: “Krijg allemaal het lazerus”, en vervolgt vrolijk fluitend zijn leven.

   1.   

    @Beukman
    Mag ik weten waar je nu weer over bazelt?
    Ik plaatste de officiële link omdat er beweerd wordt dat Wilders de hoofdtoon zou voeren in de waarschuwing van het NCTV. Te lezen in het officiële document dat dat niet het geval is.
    Ik begrijp dat het je niet welkom is, maar hou dan je mond oid.

    1.   

     Ik heb niks met Wilders te maken, @Steen. En ik laat me geen angst aanjagen door zo’n door de overheid gesubsidieerde Bangmaker, die het over “substantiële dreigingsniveaus” heeft zoals de weerman over hogedrukgebieden.
     Iedere boerenlul die de krant leest, weet dat het best mogelijk is dat vroeg of laat een verdwaasde Daesh-fan een aanslag pleegt in ons mooie land. Daar hebben we echt geen betaalde Bangmaker voor nodig.
     Angst is een slechte raadgever. Je hebt er helemaal niks aan.

     1.   

      De regering die ons officiele bangmakers informeert over al dan niet substantiële dreigingsniveaus is ook de veroorzaker van deze risico’s door fanatiek te willem meebombarderen in Irak, Afghanistan en Syrië.
      En om de dreigingsniveaus nog verder op te voeren loopt er in dit irrationele theater ook nog een blonde gek rond die de Breivikjes van de Lage Landen aanspoort om zich te verzetten tegen de vluchtelingen die we met onze bommen stimuleren deze kant op te komen.

    2.   

     @Beukman
     Man, waar heb je het toch over? Het gaat stomweg om het naakte feit dat dat rapport over heel wat anders gaat! En dan niet anders dan wat het artikel van Tim stelt, maar wel anders dan wat o.a. CP beweert! Dáár gaat het me om. Dáárom plaatste ik het officiële stuk.

     1.   

      Ach Toets. Links heeft ervoor gekozen om de kop in het zand te steken.

      Af en toe een verdwaasde is figuur en dat is het. En die verdwaasde is geen IS, maar Daesh. Anders zou je de islam ermee vereenzelvigen en dat willen we niet. Het is daar toch, zonder IS, allemaal pais en vree onder elkaar?

      En die sjiiten en soennieten die elkaar afslachten, dat zijn gewoon geen moslims.

      En degenen die vrouwen en andersdenkenden stenigen, hangen of anders democratisch bestraffen, dat zijn ook geen moslims

      Toch fijn als je, met jezelf voor de gek houden, je angst onder controle hebt.

      De toekomst zal het leren. Maar dan kun je altijd Wilders nog de schuld geven. Zo heb je alles onder controle.

      En dat dit ontduiken van de waarheid honderdduizenden slachtoffers op kan leveren, nou dat zien we dan wel weer.

      Zo komt Jan Splinter door de winter.

      Ik ken moslims met meer gezond verstand. Die beseffen donders goed wat er op ons afkomt.

     2.   

      Het verbaast me altijd weer dat de linkse Wachteres die beruchte terreurgroepering niet bij de enige naam durft te noemen, te weten “Daesh”, op het uitspraken waarvan er verschrikkelijke straffen bestaan bij die terruergroepering zelf. Wie hieraan toegeeft, zwicht in feite voor terreur.

 12.   

  Moslims zijn niet de nieuwe joden
  De vergelijking is, in goed Jiddisj, een gotspe

  Het ‘argument’ dat moslims de nieuwe joden zijn, is als een koortslip. Een onsmakelijk virus dat onuitroeibaar is en telkens na een korte sluimerperiode zijn etterende kop weer opsteekt. Islamofobie zal leiden tot deportaties, geweld en erger!

  Om te beginnen is islam een ideologie. Moslims zijn geen volk; als ik wil, ben ik morgen moslim. Joods-zijn ligt wat ingewikkelder: joden zijn een volk, er zijn seculiere joden, maar er zijn ook religieus-praktiserende joden die zich bekeerd hebben tot het jodendom en niet door geboorte tot het joodse volk behoren. Dus daar gaan we al: ras, sekse, geaardheid: je wordt ermee geboren, je kan er geen afstand van doen en je kiest er niet voor. Islamofobie bestaat niet en is als concept al helemaal niet op één hoop te vegen met antisemitisme. Het is prima mogelijk om een hekel te hebben aan islam, en toch ‘de moslims’ als groep niet te veroordelen maar iedere moslim individueel op zijn of haar daden te beoordelen. Net zoals het mogelijk is om een afkeer te hebben van het joodse geloof, dat is wat anders dan antisemitisme- een afkeer van ‘de joden’.

  Islamitische ellende

  Je kunt je afvragen wat iemand bezielt om zich bij zo’n afschuwelijke ideologie als de islam aan te sluiten, trouwens. Ik ken vredelievende, democratische moslims die net zo veel van vrijheid en gelijkwaardigheid houden als u en ik. Maar die hebben er een dagtaak aan om de dagelijkse waslijst van islamitische ellende die via het nieuws tot ons komt, zo te spinnen en te draaien dat het niets met hun geloof te maken zou hebben. Een onbegonnen taak, een onhoudbaar standpunt en een werkelijk verstandig mens verdedigt het onverdedigbare niet. Maar gelukkig is daar de slachtofferrol: de houding in West-Europa jegens moslims is hetzelfde als die jegens de joden in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw.

  De grootste influx van moslims in Nederland in de moderne tijd, is die van de arbeidsmigratie. Turken en Marokkanen kwamen hier om te werken. Zij kregen hier alle ruimte om hun geloof te belijden, en na de gezinshereniging kregen zij, en hun vrouwen en kinderen, onderwijs, zorg, uitkeringen, huizen, banen, en dezelfde rechten als ieder ander, ook om bijvoorbeeld gebedshuizen op te richten. Sterker nog: er gingen bakken subsidie naar allerlei moslimclubs. Moslims werden vooral aangespoord moslim te zijn en te blijven.

  Ik zie hoe de vergelijking met Seyss Inquart zich opdringt, ja.
  Opgeschoten joodse ettertjes?

  Wat we nu zien is toegenomen intolerantie tegen joden en homoseksuelen in wijken waar veel moslims wonen. Joden kunnen in veel Nederlandse wijken niet meer herkenbaar als jood over straat, homostellen worden weggepest, hand in hand lopen doen zij al jaren niet meer, joodse instellingen worden permanent beveiligd.

  Precies zoals in de jaren dertig, toch, toen opgeschoten ettertjes die Mordechai, Abraham en Schlomo heetten, zich schuldig maakten aan grootschalige straatterreur, overvallen, bende-oorlogen, seksuele intimidatie? Toen haatrabbijnen uit het buitenland kwamen om in synagogen de joodse jeugd te vergiftigen met anti-westerse praatjes, en ze overhaalden tot gewelddadige verspreiding van hun geloof? Toen overal in Europa bloedige aanslagen op onschuldige opiniemakers, cartoonisten, en willekeurige burgers plaatsvonden? Toen de hele wereld zuchtte onder joodse dreiging en expansiedrift?

  Oh nee wacht.
  Homoseksuelen in aparte kampen

  Jihadisten die terugkeren uit Syrië worden beter behandeld dan de joden die na 1945 terugkeerden uit de kampen. De joodse vluchtelingen in de jaren dertig werden op onmenselijke wijze tegengehouden, wij zetten de deuren wijd open voor een brisante mix van oorlogsvluchtelingen, gelukzoekers en extremisten. Die worden gevoed, gehuisvest, gekleed en zullen niet of nauwelijks uitzetbaar blijken. De verhalen van homoseksuelen en christenen uit AZC’s zijn huiveringwekkend. Kennelijk kunnen de ‘nieuwe joden’ tijd en moeite investeren in het onmiddellijk vestigen van een straffe religieuze sociale controle, ondanks hun vermeend penibele positie. Dankzij de ‘nieuwe joden’ zitten homoseksuelen in aparte kampen. Heel vreemd maar hier dringt zich toch echt een andere historische parallel op.

  Ja maar de brandbommen tegen moskeeën dan, en het ingooien van ruiten bij vluchtelingen, en de varkenskoppen op AZC-locaties? Kristallnacht all over again! Toch? Nee. Zulke daden zijn volstrekt verwerpelijk, en ja, het doet in uitvoering inderdaad denken aan anti-joods geweld in de vorige eeuw. Maar die overeenkomst maakt moslims niet tot ‘de nieuwe joden’, noch maakt het islamkritiek tot de motor achter zulke wandaden. Een gelijkaardige uitkomst (het gebruik van geweld) maakt nog niet dat een situatie verder ook vergelijkbaar is. En, ik kan dit niet genoeg benadrukken, hoe rot de islam ook is, men bestrijdt een slecht idee met kritiek, spot en betere ideeën, en nooit met stokken, stenen en geweld. Anders zijn wij geen haar beter dan extremistische moslims of, inderdaad, nazi’s.
  Historische parallel

  Er is geen hetze tegen islam, islam heeft helemaal geen hetze nodig om door velen uitgekotst te worden. Als vele moslims zich misdragen en zich beroepen op hun geloof (en dat doen zij zodanig dat ze een theologisch loepzuiver argument voor geweld hebben volgens de regels van koran en hadith) dan ligt het aan zulke moslims en aan de islam dat men niet bijster positief staat tegenover islam, en niet aan beeldvorming, hetze en propaganda zoals die destijds tegen de joden werd ingezet om hen tot zondebok te maken.

  Er is geen jood die in de aanloop naar de tweede wereldoorlog de zin ‘dit heeft NIETS met het jodendom te maken’ heeft moeten uitspreken in een verwijzing naar de zoveelste uit naam van het jodendom, door joodse extremisten gepleegde bloedige aanslag. Als we ons dan toch willen bezondigen aan historische vergelijkingen, dan zie ik eerder een andere parallel. Die tussen de islamitische expansiedrift en haar intrinsieke neiging tot totalitarisme en geweld enerzijds en de bezetter die hier de ‘oude’ joden kwam verdelgen anderzijds.

  Voordat mensen zich tot ‘de nieuwe joden’ gaan uitroepen, doen zij er goed aan om er eerst eens voor te zorgen dat de ‘oude’ joden niets te vrezen hebben van hun geloof en geloofsgenoten. Tot die (zelf)kritiek mogelijk is zonder dat het mensen de kop kost, is die hele vergelijking, in goed Jiddisj, een gotspe.

  Annabel Nanninga

  1.   

   Oeroeboeroe vond een stukje tekst op het internet.

   Je moet wat als je je eigen mening niet kunt verwoorden.

   1.   

    @CP
    Maar een weerwoord heb je niet en een eigen mening heb je nooit gehad, want je volgt, als een kwijlend, hitsig schoothondje, braaf Beukman c.s.!

    1.   

     Nou Suijkerbuijk, je kan veel zeggen van CP. Dat ie geen eigen mening heeft, kwaak je echter maar na van een paar druiloren hier, want als er hier iemand is met een eigen mening, is het CP wel. Wat vind je er eigenlijk zelf van?

     1.   

      @Beukman
      Die “eigen mening” van CP bestaat louter uit het treiteren van reageerders en het kritiekloos applaudisseren voor jou, Wouters en de rest van het spul. Een onderbouwde eigen mening, gestaafd met échte bewijzen, heb ik hem nog niet zien geven!

     2.   

      Dit lijkt me een god voorstel: Suikerbuik doet een poging zijn eigen mening te verwoorden en ik zal er mijn beargumenteerde mening tegenover zetten.

  2.   

   @Annabel Nanninga
   Sprakeloos! Zó recht uit het hart en geen speld tussen te krijgen, al zal een trol als CP en soortgelijke Jodenhaters weer wel met een hoop onzin reageren!

  3.   

   Nou Oehoeboeroe, als ik een lap tekst van Nanninga had willen lezen, dan was ik wel naar een Nanningasite gegaan. Het heeft uiteraard helemaal geen zin, dat oeverloze geknip en geplak, en het is tegen de netiquette. Bovendien kan het amper het gebrek verhullen aan het vermogen om zelf een mening te formuleren.

 13.   

  Sinds wanneer heb jij hier een moderationele functie Beukman, ik vind de spijker die Nanninga boven op zijn kop slaat bijzonder lezenswaardig, dat het artikel wat ongemakkelijk aan zal voelen voor jou en je buddy lijkt mij helder….

  1.   

   Als ik Nanninga wil lezen, ga ik wel naar een Nanningasite, Vigo. Ik kom niet naar DDS om de linkjes van talentloze labbekakken door te baggeren.

   Kijk jij trouwens elke avond voor het slapen gaan of er een terrorist onder je bed ligt, of heb je voor de zekerheid je matras op de grond gelegd?

   1.   

    Ja dat zal je dan met Oeroeboeroe uit moeten zoeken, ik stoor mij slechts aan die grote muil van je en de arrogantie waarmee je denkt te kunnen uitmaken wat andere deelnemers wel of niet kunnen plaatsen.

    Als ik dat wil lezen ga ik wel naar een grote linkse muilen site, de Joop of zo.

    1.   

     Als je je ook stoort aan al die knakkers hier die mij en een paar anderen van DDS af willen knikkeren, kan ik daar wel mee leven, Vigo.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!