Angstaanjagend: meer ISIS-aanslagen in Europa staan gepland

Geen categoriemrt 16 2016, 18:00
Staan de aanslagen in Parijs van afgelopen november nog duidelijk op je netvlies gebrand? Zorg dat er nog plek is voor meer, want ISIS is helaas nog lang niet klaar...
Het was een verschrikkelijke dag, toen islamitische slachtersbrigade ISIS in heel het centrum van Parijs terreuraanvallen uitvoerde. Bij de Bataclan en in diverse cafés vallen uiteindelijk 130 doden. Slechts negen daders waren genoeg om meer dan 100 mensen van het leven te beroven.
En ondanks dat ISIS in de knel zit in Irak en Syrië, is het nog niet gedaan met hun terreurdreiging in Europa. Sterker nog: Nederland blijft onverminderd hoog prijken op het verlanglijstje van de mohammedaanse moordenaars. Aldus het AD:

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) is waarschijnlijk van plan meer aanslagen in Europa te plegen. Daarvoor waarschuwt Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof op basis van nieuwe aanwijzingen. Het is niet duidelijk wat die aanwijzingen zijn. Het dreigingsniveau in Nederland blijft onveranderd ,,substantieel''. Dat betekent dat de kans reëel is dat er een aanslag in Nederland plaatsvindt.

De NCTV spreekt van een ,,complex dreigingsbeeld'' waarbij vanuit verschillende hoeken, zoals bijvoorbeeld terroristische organisaties, transnationale netwerken, kleinschalige cellen en eenlingen, dreiging kan komen voor aanslagen. De dreiging van jihadistisch-terroristische aanslagen is erg groot.

De NCTV zegt verder dat het bepaald niet uit te sluiten is dat er in de gigantische vluchtelingenstroom, die pakweg een halfjaar geleden op gang kwam, ook terroristen mee zijn gevoerd die op die manier hun weg hebben weten te maken tot Europa. Aanwijzingen dat dit soort undercover-terroristen ook in Nederland zitten zijn er niet, maar het zou bijzonder vreemd zijn als ons land ineens geldt als een soort no go zone voor ISIS. Nederland is immers één van de meest fanatieke deelnemers aan de internationale coalitie die op dagelijkse basis bommen dropt op Irak en Syrië.
Blijf dus waakzaam. Blijf dus opletten. Hoe treurig het ook is: een aanslag in Nederland zou heel goed kunnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten