Bizarre Spaanse opperpropagandist uit Noord-Korea was in Den Haag, en dit was wat hij te zeggen had...

Geen categoriemrt 29 2016, 19:00
Recht uit Madrid, maar ook uit Pyongyang. Een uiterst vreemde verschijning was deze propagandavoerder in dienst van Kim Jong Un zeker. Dat hij in Den Haag was, misschien nog meer.
Dit is misschien wel één van de meest bizarre stukjes televisie die ik in tijden gezien heb: de naam van deze 41-jarige man is Alejandro Cao de Benos, en hij is geboren in Spanje. Tijdens persreizen door Noord-Korea leidt hij de journalisten rond, maar nu was de man zélf eens in den vreemde. De trouwe aanhanger van Kim Jong Un was te gast in Den Haag voor een première van een film over Noord-Korea.
En tussen de bedrijven door had hij ook nog wat opmerkingen over Noord-Korea, waarom het Westen daar een verwrongen beeld van heeft en ontkent hij glashard dat er strafkampen zijn in het land:
"Er bestaat in het westen een verkeerd beeld van mijn tweede thuisland Noord-Korea," aldus Cao de Benos. De Benos was in Den Haag vanwege de première van de documentaire The Propaganda Game, waar hij ook in voorkomt. De trailer van die documentaire geeft overigens een stuk beter aan hoe het er aan toegaat in Noord-Korea, dan de woorden van Alejandro:

De Spanjaard Alejandro Cao de Benos claimt de enige buitenlander te zijn die in dienst is van het regime van Noord-Korea. De 41-jarige IT-consultant is al sinds zijn jeugd een overtuigd aanhanger van het communistische systeem.

Welke werkzaamheden Alejandro precies verricht, dat is zoals bijna alles in Noord-Korea in nevelen gehuld.

Ik heb echter maar één vraag: waarom kan die man vrij rondlopen in ons prachtige Nederland? Waarom staat deze mafketel niet op een internationale sanctielijst?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten