BRUSSEL TERREUR: Verdachte Faisal Cheffou vrijgelaten

Geen categoriemrt 29 2016, 9:00
Berusten al die moppen over Belgen dan toch op de werkelijkheid?
Wat maken die Belgen toch een ontzettende puinhoop van het onderzoek naar de aanslagen in Brussel zeg. In elk ander land -- behalve Nederland misschien -- zouden de verantwoordelijke ministers al lang naar huis zijn gestuurd, maar niet in België. Nee, daar bieden ze hun ontslag weliswaar in, maar wordt dit gewoon verworpen.
Omdat ze het zo ge-wel-dig doen natuurlijk.
Waarom ik nou weer aan het schelden ben op die Belgen? Nou, wat denk je hiervan?

A European manhunt for the surviving terrorist of the Brussels bombings was intensified yesterday after Belgium’s embattled police force admitted they had arrested the wrong man.

In a fresh setback for Belgium’s security services, prosecutors were yesterday forced to release the Belgian man they had believed to be the suicide bombers’ accomplice and concede that the main suspect for last week’s attacks remained at large.

Ze dachten dat Faisal Cheffou de derde zelfmoordterrorist was op Zaventem, het vliegveld van Brussel. Die derde terrorist liet zijn bom niet afgaan en ging er waarschijnlijk van tussen nadat hij had gezien dat zijn mede-terroristen tientallen mensen de dood in hadden gejaagd. Doordat Faisal op de derde terrorist leek en een aanhanger is van de Radicale Islam dachten maakten de autoriteiten een rekensommetje, 1+1=2, en pakten ze hem op.
Helaas zaten ze er dus naast. Cheffou was niet de derde terrorist.
En dat betekent dat die terrorist nog altijd vrij rondloopt. Misschien is hij in Brussel, maar hij kan ook best naar Nederland, Duitsland, of Frankrijk zijn gegaan. Of misschien is hij zelfs op weg naar Syrië. Wie zal het zeggen?
Als ik dacht dat onze zuiderburen zich kónden schamen om dit soort wangedrag dan zou ik ze daartoe oproepen, maar helaas denk ik niet dat zij dit soort gevoelens kennen. Als dat wel zo was, was het hele kabinet namelijk al lang opgestapt.
Screen Shot 2016-03-29 at 10.49.02
Hoe dan ook, volgens Belgische kranten hebben ze nu een nieuwe verdachte op het oog: Naïm al-Hamed.

De Syriër Naïm al-Hamed (28) is mogelijk de 'man met het hoedje' die op Zaventem de aanslag hielp plegen. Zijn naam komt voor op een door het Amerikaanse CNN onthulde lijst van acht verdachten die werd uitgewisseld onder Belgische en Franse inlichtingendiensten.

De Franse krant Le Monde berichtte zaterdag dat DNA van Al-Hamed is teruggevonden in het appartement in Schaarbeek, waar de groep zijn bommen klaarmaakte. Al-Hamed zou ook ondergedoken hebben gezeten in het huis in Vorst waar twee weken geleden alles begon. Het federaal parket bevestigt de berichten niet.

Als er niet snel voortgang wordt geboekt doen de Belgen er verstandig aan om de zaak uit handen te geven aan buitenlandse autoriteiten. Dat gaan ze natuurlijk niet done, maar het zou wel slim zijn: de kans dat die buitenlandse onderzoekers er een grotere puinhoop van maken is nihil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten