Calais verandert in migrantenslagveld, terwijl Frankrijk het kamp probeert op te ruimen

Frankrijk is klaar met de zogeheten ‘vluchtelingenjungle’ van Calais, en probeert het tentenkamp nu af te breken. Het antwoord daarop? Geweld, brandstichting en anarchie.

Al jaren kamperen er talloze vluchtelingen nabij Calais in een plaats die de ‘jungle’ is gaan heten. Deze migranten hopen ter zijner tijd de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen maken, maar de hoop daarop lijkt snel te vervliegen. De Franse regering is namelijk korte metten aan het maken met de zogeheten ‘jungle’.

En dus is de politie het kamp gedeeltelijk aan het afbreken. Zo’n 1000 tot 3000 mensen wonen in het stuk dat nu gesloopt wordt, en die waren niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven:

De Franse politie is dinsdag verdergegaan met het ontruimen van een deel van het illegale vluchtelingenkamp ‘de jungle’ bij Calais. Een aantal migranten probeerde in de ochtend in vrachtwagens te klimmen die op weg waren naar de haven.

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag traangas gebruikt tegen migranten die met stenen gooiden, schrijft de BBC. Maandag werd al begonnen met het ontruimen van het zuidelijke deel van het kamp. Een groep van 150 tot 200 mensen probeerde maandag de ontruiming te voorkomen en bekogelde agenten met stenen. Zeker vier activisten die kwamen protesteren tegen de ontruiming zijn opgepakt.

Wie video’s bekijkt van de situatie, ziet wat voor gigantische puinhoop het nu is in Calais:

En meer:

Er zijn 100 brakke huisjes omvergetrokken gisteren, maar ook gingen er een hoop tenten in vlammen op. Veel vluchtelingen zijn namelijk niet tevreden met de containerwoningen die de Franse regering heeft laten bouwen, en eisen om langer in het kamp te mogen verblijven. Maar de Fransen? Die hebben genoeg van deze wanordelijke ellende, en zijn de puinzooi nu aan het opruimen.

Dat werd hoog tijd, als je het mij vraagt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Bromsnor

  Wat dit allemaal met z.g “vluchtelingen” te maken heeft is mij een raadsel.

  Ik zie veel jonge mannen die zich agressief gedragen als ze hun zin niet krijgen en die zich met criminaliteit bezighouden.

  Pro-Migrant Actor Jude Law’s ‘Minders’ Ambushed, Robbed By Migrants During Visit To Calais Jungle
  http://www.breitbart.com/london/2016/02/28/leftist-british-actor-jude-laws-minders-ambushed-robbed-by-migrants-during-visit-to-calais-jungle/

  1. van Urk

   Dit zijn inderdaad geen vluchtelingen Bromsnor. De meesten die naar Groot Brittanie willen, zijn gewoon gelukszoekers of familieleden van Britse allochtonen.

 2. Wim

  Calais verandert in migrantenslagveld, Duurt niet zolang meer dan is het Europa verandert in migrantenslagveld,

 3. Rob de Cock

  Is er werkelijk niemand die kan zien in welke ellendige en uitzichtloze situaties deze sloebers zich bevinden?

  1. Wachteres

   Simon begrijpt niet dat dit hun eigen keuze is. Als je daar blijft rondhangen omdat je perse naar het Mekka GB wilt, dan doe je dat jezelf aan.

   Arme sloebers? Ze maken het leven van de inwoners van Calais al een paar jaar tot een hel.

   Maar daar maakt Simon zich natuurlijk niet druk om, de mensen in Calais zijn geen ‘zielige vluchtelingen’.

   Ik heb ze zien rondlopen. Niks zieligs aan; honderden jonge mannen, die ook hun land zouden kunnen verdedigen.

   1. van Urk

    Wachteres, Kwamen ze allemaal als vluchteling maar uit een oorlogsgebied. Er zitten ook vele West Afrikanen tussen die denken dat zij in Groot Brittanie wel de handen uit hun mouwen kunnen( ja, om geld te vangen maar niet om te werken) gaan steken dan in hun eigen land om die welvarend op te bouwen. Ik weet dat die landen uitzichtloos zijn, maar er is zoveel geld door ons in die landen gepompt voor ontwikkeling en infrastructuur waarvan je toch zou zeggen dat er vooruitgang geboekt zal worden? Maar ja, corruptie en wapenverkoop is belangrijker in die landen.

    1. Wachteres

     https://ejbron.wordpress.com/2016/03/01/oostenrijkse-militaire-geheime-dienst-elke-dag-gaan-er-80-000-afghanen-op-weg-naar-europa/

     Oostenrijkse militaire geheime dienst: Elke dag gaan er 80.000 Afghanen op weg naar Europa!

     De Oostenrijkse militaire geheime dienst waarschuwt de Oostenrijkse regering ervoor dat de “vluchtelingen”crisis in 2016 erger zou kunnen worden dan vorig jaar. Dagelijks zouden bijvoorbeeld 80.000 Afghanen op weg gaan naar Europa. Turkije wordt bekritiseerd.

  2. Wim

   Op wat linkse opnaaiers na ziet inderdaad niemand dat in en ze daar zelf voor kiezen.

 4. Svetlana

  Dit is SCHANDALIG! Waar zijn de zogenaamde “mensenrechten” waar wij met volle mond over spreken? We weten natuurlijk dat dit met een ding te maken heeft: RACISME. Omdat het moslims zijn en mensen met een ander huidskleur worden ze niet als mensen behandeld. En wat doen de politici? Ze sluiten hun ogen en gaan zelfs mee in de anti vluchtelingen sentiment alleen om de wilders en pegidatuig tevreden te houden

  1. Luctor et emergo

   @Svetlana; Mensen hebben rechten EN plichten. Aspirant asielzoekers moeten zich laten registreren in het eerste veilige land! Doen ze dat niet, kunnen ze geweigerd worden. Zijn het economische migranten (wat op zich te begrijpen is) kunnen ze ook geweigerd worden als een land het niet wil. Een land mag zelf bepalen wie er binnen komt!

  2. Luctor et emergo

   @Svetlana, weet je waar onverholen haat en vervolging plaatsvindt? Moslims ten opzichten van christenen. Kijk naar hun situatie in moslimlanden. Die hebben een echte reden om te vluchten. Kijk ook eens hoe vrouwen, Jezidi’s en homo’s behandeld worden. Durf dan nog eens je mond open te doen over migranten in Europa die hier zelf naar toe komen en denken overal recht op te hebben?!

  3. LantR.fant

   Svetlana, u lult uit uw nek. Die mensen is andere -en kwalitatief veel betere- opvang aangeboden door de Franse overheid. Is dat racisme?

   Punt is dat deze mensen zich tegen de wet verzetten en illegaal naar GB willen reizen. Hierbij belagen zij vrachtwagenchauffeurs, die met heel die zaak niets van doen hebben en terroriseren zij de bevolking van Calais.

  4. Ali Yas

   Wildkamperen is in Frankrijk verboden, maar die gasten in Calais hebben dat maandenlang ongestraft kunnen doen. Zeer merkwaardig. Ik zou me kunnen voorstellen dat de legale bewoners van Calais zich hebben afgevraagd waarom de Franse overheid met twee maten meet.

 5. Luctor et emergo

  Schandalig dat dit zo lang heeft kunnen voortbestaan. Deze mensen zijn illegaal in Frankrijk en moeten terug naar land van herkomst! Als ze uit oorlogsgebied komen of denken vervolgd te worden hebben ze de mogelijkheid om asiel aan te vragen in Frankrijk of eerdere doorgangslanden als Italië! Naar mijn mening in principe alleen tijdelijk. Het is niet aan hen om te bepalen naar welk land ze willen! Daarbij hebben zich te voegen naar de wetten van het land waar ze zich bevinden. Dat moeten de burgers ook.

  1. Wouters

   Zowaar een reactie die niet compleet losstaat van de werkelijkheid. Hulde. Besef overigens wel, dat asiel aanvragen betekent, dat je in zo’n tentenkamp terechtkomt.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Wouters
    “Besef overigens wel, dat asiel aanvragen betekent, dat je in zo’n tentenkamp terechtkomt.”
    Het gaat er bij “vluchtelingen” toch om, dat ze veilig zijn? Dan mogen ze BLIJ zijn, om in een tentenkamp twerecht te komen!

    1. Wachteres

     Nou @cmsuijkerbuijk, het is wel teleurstellend als je van tevoren verteld is dat je een huis, een auto en 3000 euro in de week krijgt.

     Dan is het afzien.

     1. Wachteres

      Sorry, 3000 euro in de maand. In Duitsland zijn er echt figuren die daarop gerekend hebben.

      Ik vraag me weleens af wie dit hebben rondgebazuind..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.