Democratische verkiezingen tussen Jesse Klaver en... Jesse Klaver resulteren in Jesse Klaver als lijsttrekker

Geen categoriemrt 11 2016, 17:00
GroenLinks is echt een geweldige democratische partij!
Daar kunnen ze in Noord-Korea nog wat van leren:

GroenLinks-leider Jesse Klaver is al zeker van het lijsttrekkerschap van zijn partij. Er hebben zich geen andere kandidaten gemeld. Dat maakt het partijbureau vrijdag bekend. Op 23 april wordt Klaver op het congres formeel als lijsttrekker van zijn partij gekozen.

Op 23 april zal hij dus officieel de nieuwe lijsttrekker worden, maar dat is dus al kat in het bakkie. Ondertussen laat het bestuur van GroenLinks weten ontzettend blij te zijn met Klaver! Echt waar! Een geweldige lijsttrekker, aardige vent ook, en een vlotte prater! Natuurlijk waren zijn tegenkandidaten ook heel goed, maar hij was echt de beste.
Wacht even. Tegenkandidaten?
Oh ja, die waren er niet!
Natuurlijk heeft Klaver het sinds zijn aantreden als lijsttrekker prima gedaan, maar daar gaat het nu even niet om. Het punt is dat een democratisch systeem alleen daadwerkelijk democratisch is als er verkiezingen zijn. Dat is niet alleen goed voor de betrokkenheid van de leden, maar ook van de kwaliteiten van de leiders; door het debat aan te gaan met elkaar worden de kandidaten namelijk allemaal beter. En dat is weer goed voor de hele partij.
Als klassiek-liberaal ben ik er blij mee dat GroenLinks dat niet begrijpt, maar als kiezer vind ik het toch problematisch dat een partij die democratisch zegt te zijn feitelijk een autocratie is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten