Deze rode lynx en coyote zijn normaal gesproken vijanden, maar zij niet. Nee, zij zijn juist de beste vrienden

Geen categoriemrt 29 2016, 14:00
Liefde is blind.
Een opmerkelijk verhaal over liefde -- en dan niet tussen mensen, maar tussen dieren. Van verschillende diersoorten.
In een kleine dierentuin in Californië woont een kleine coyote, Macy. Het beestje is bijzonder mooi én lief, maar ze is helaas ook erg klein. Daardoor werd ze bijzonder slecht behandeld door haar broertjes en zusjes.
Om haar tegen hen te beschermen werd Macy na een tijdje een groot deel van de dag uit het hok met de andere coyote's gehaald. Maar goed, in je eentje is ook maar alleen. De eigenaren van de kleine dierentuin dachten even na, en besloten toen om een rode lynx bij haar te zetten: misschien dat die twee wel op een leuke manier met elkaar konden spelen. Het was een behoorlijk risico, maar wat moesten ze anders.
Nou, het ging vanaf de eerste minuut geweldig. De twee werden razendsnel de beste vrienden. En Macy kreeg daar zoveel zelfvertrouwen door dat ze nu zonder problemen bij de andere coyote's gezet kan worden.
Overigens spelen de twee nog steeds met elkaar. Eigenlijk zijn ze de hele dag bij elkaar. Volgens de dierentuin is hun band met elkaar "hechter dan met de mensen die voor hen zorgen."
De enige vraag is wat er gebeurt als de twee volwassen zijn. De eigenaren zijn bang dat het dan lastig zal zijn om ze bij elkaar te houden. Maar misschien valt dat ook wel mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten