Dieptriest: Nederlandse rabbijn belaagd door stenengooiers in Brussel

1280px-Grand_place_brussels
Foto: Moyogo (bron: Wikimedia Commons) de grote markt in Brussel.

De jonge rabbijn liep over straat in Brussel toen hij werd bekogeld met stenen. 

De aanslagen in Brussel hebben geleid tot meerdere arrestaties, maar dat betekent niet dat de Belgische hoofdstad nu veilig is. Niet voor Joden, in ieder geval. Een jonge rabbijn uit Amsterdam werd dit weekend aangevallen in Brussel, alleen omdat hij herkenbaar is als Jood. Terwijl hij over straat wandelde, werd hij plotseling bekogeld met stenen. Op Facebook doet hij zijn verhaal:

Rabbijn aangevallen

 

De rabbijn schrijft dat hem in Amsterdam nog nooit zoiets is overkomen, en spreekt de hoop uit dat dat ook nooit zal gebeuren. De oplossing om antisemitisme te bestrijden ligt volgens hem in onderwijs. Bovendien doet hij een oproep aan de leiders van de islamitische gemeenschap: het is nodig dat zij ophouden met hun “ongezonde obsessie met Israël en de Joodse gemeenschap”, schrijft de rabbijn. “Die energie kunnen zij beter steken in educatie voor hun eigen jeugd – een succesvolle samenleving is immers gebouwd op liefde en wederzijds respect, niet op haat.”

De rabbijn sluit zijn bericht af met de mededeling dat niemand gewond is – een hele opluchting. Desondanks is dit voorval natuurlijk het zoveelste signaal dat het met de veiligheid van de Joden in Europa steeds slechter is gesteld. Deze Amsterdamse rabbijn is in Brussel met de schrik vrijgekomen, maar dat kan helaas niet worden gezegd van de slachtoffers van de aanslag op een Joodse supermarkt in Parijs vorig jaar, of de Joodse school in Toulouse die in 2012 slachtoffer werd van een terroristische aanslag.

In Nederland leeft de Joodse gemeenschap in de wetenschap dat zij een doelwit vormen voor aanslagen en ander antisemitisch geweld. Scholen en synagoges staan onder zware beveiliging, en steeds meer Joden gaan liever niet herkenbaar over straat. De ketting met davidsster wordt verstopt onder een sjaal, en veel jongens dragen liever een pet over hun keppeltje. Terroristische aanslagen op de Joodse gemeenschap hebben in Nederland niet plaatsgevonden, maar ander geweld is aan de orde van de dag. Het is geen uitzondering dat Joden worden uitgescholden of zelfs bespuugd op straat.

Helaas is het nog steeds niet “politiek correct” om de waarheid te benoemen dat het in de meeste gevallen om islamitische daders gaat, en dat de oplossing dus ook met name moet worden gezocht in de islamitische gemeenschap. De rabbijn slaat de spijker op de kop: het is tijd dat de islamitische gemeenschap haar verantwoordelijkheid neemt, en de bestrijding van antisemitisme echt serieus gaat nemen. Dat is niet alleen belangrijk voor Joden, maar ook voor moslims zelf.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  De SP liep mee met volk in een demostratie wat riep Hamas,Hamas alle joden enz.
  een zekere Harry had toen een vuiltje in zijn oor anders was hij wel weg gelopen toch.

  1.   

   Nou Wim, dit oude plaatje is hier en overal al behoorlijk grijs gedraait. Kom met iets nieuws, dat maakt het een stuk leuker voor eenieder hier.

   1.   

    Maar we moeten het donkere verleden niet vergeten.

    1.   

     Wijze woorden Wim! Het donkerbruine verleden moeten we zeker niet vergeten.

     Maar om op een herdenking in Brussel het donkerbruine heden massaal te tonen lijkt me nou ook niet bepaald kies.

     1.   

      Ik heb het over bedreiging van de Joden,

     2.   

      Je hebt het over bedreigen van de joden Wim?

      OW. Sorry, ik wist niet dat je even weg keek..

 2.   

  Ik dacht dat het vanmiddag in Brussel vooral onveilig was door roedels extreem-rechts tuig die een herdenking van de aanslagen verstoorden.

  1.   

   Nee hoor, dit waren waarschuwingen aan ongedierte zich te gaan gedragen op straffe van…………..

   1.   

    Ik begreep dat men name de burgers die daar een vreedzame herdenking wilden houden zich ernstig bedreigd voelden. Extreem-rechts tuig is ook een grote bedreiging van de veiligheid.

    1.   

     Je bent verkeerd voorgelicht trol, de herdenking werd afgelast omdat door de autoriteiten de veiligheid om mensen te beschermen tegen moslim ongedierte niet kon worden gewaarborgd, vandaar dat deze spontane, door mensen met wel een ruggengraat demonstratie plaats vond.

     Die natuurlijk door de ruggengraat ontberende bestuurlijk laffe policor elite van Brussel niet op prijs werd gesteld uit angst voor ditzelfde moslim ongedierte en het waterkanon werd ingezet.

     1.   

      Gelukkig had je je regenpakje aan Vigo.

     2.   

      Je denkt toch niet dat ik dat land verradende Volkskrant vod serieus neem paardelulpis?

     3.   

      Zo lost vigo opkomende cognitieve dissonantie op: als de feiten niet passen in het denkraam kun je gewoon zeggen dat de bron niet deugt.

    2.   

     @CP
     Extreem rechts tuig?
     Dan doel je op Libertariërs? Want dát zijn de enigen, die extreem recht zijn, maar óók extreem geweldloos.
     Je bedoelt natuurlijk extreem LINKS tuig, zoals alle andere vormen van socialisme!

     1.   

      Ik had niet de indruk dat we vandaag in Brussel met extreem-links tuig te maken hadden en als u de krant las weet u ook wel beter.

     2.   

      @Suijkerbuijk
      Extreem dit/ extreem dat, het zijn doekjes voor het bloeden. Ik heb het al zo vaak aangehaald dat je dan stuit op de Libertarische Partij. Hoe sommige dwazen die groep koppelen aan nazisme/fascisme enzovoort, gaat mijn verstand volkomen te boven.
      Maar het bekt lekker.

      Vandaag ook weer iets gelezen dat het Stalinisme en het Maoïsme extreem rechts zouden zijn geweest. Maar natuurlijk! Een paar totaal gefaalde totalitair collectivistische clubs vergelijken met een groepering die lijnrecht tegenover die gedachte staat.

      Grinn, en als ze het niet meer kunnen rijmen komt dat hoefijzer uit de kast. Want plus en min trekken elkaar aan…., mja in de natuurkundige aardrijkskunde wel, maar ik zie een libertariër niet achter het rode vaandel aan marcheren.

  2.   

   Volgens mij gaat dit over bedreiging van Joden.

  3.   

   Jij hebt het over mensen die vonden dat het maar eens afgelopen moet zijn met Islam terroristen en de islamisering.Ja dan heb je snel een kruis op je arm geplakt natuurlijk.

 3.   

  Ach, wat is politiek correct nog tegenwoordig. Doden respectvol herdenken? Doe niet zo soft.

  Gelukkig komen er genoeg Vigo’s en Wimkes in verzet. En die zijn als het er op aankomt ook niet zo dol op joden.

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2659021/2016/03/27/Honderden-hooligans-maken-amok-aan-Beursplein.dhtml

  1.   

   Jan lul Julius doet kond van de politiek correcte Belgische media, wat een aandoenlijke linkse lul is het toch.

   1.   

    Ik vind jou ook lief Vigo.

    Pas op voor nekkramp. Daar schijn je behoorlijk last van te krijgen bij het langdurig nieuwe wegkijken ;)

    1.   

     Misschien wel eens leuk in plaats van dat lachebekje een tomaatje te plaatsen

     1.   

      Een tomaatje? Ow natuurlijk. Je gaat er natuurlijk vanuit dat ik of een alias ben (het argument van het gemiddelde aluhoedje hier) of dat ik SP-ert ben.

      Verder kom je niet Wim? Afijn, het moet hartverwarmend voor je zijn geweest dat het verzet zich vandaag in Brussel weer heeft laten zien. Je maat Vigo gelooft er allemaal niks van en is van mening dat het allemaal in scène is gezet. De pers heeft het gedaan ;)

     2.   

      Nee hoor, ik keur geweld altijd af daarom heb ik niets met links.

 4.   

  Met de massale instroom van moslims (als z.g “vluchteling”) zal het alleen maar erger worden.

  Deze moslims nemen o.a hun antisemitisme mee naar Europa en uitten dat steeds meer openlijker.

  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam
  http://www.elsevier.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

  1.   

   Ze komen in een continent terecht met een enorme antisemitische traditie waarin een apocalyptische Holocaust werd georganiseerd. Dus we weten waar we over praten.

   1.   

    Inderdaad , je vindt het nog terug in de linkse partijen.

 5.   

  But the natural, nonspiritual man (Julipus, CPTrolSimon cs) does not accept or welcome or admit into his heart the gifts and teachings and revelations of the Spirit of God, for they are folly (meaningless nonsense) to him; and he is incapable of knowing them [of progressively recognizing, understanding, and becoming better acquainted with them] because they are spiritually discerned and estimated and appreciated.

  But the spiritual man tries all things [he examines, investigates, inquires into, questions, and discerns all things], yet is himself to be put on trial and judged by no one [he can read the meaning of everything, but no one can properly discern or appraise or get an insight into him].

  For who has known or understood the mind (the counsels and purposes) of the Lord so as to guide and instruct Him and give Him knowledge? But we have the mind of Christ (the Messiah) and do hold the thoughts (feelings and purposes) of His heart. [Isa. 40:13.]
  1Cor2:14,15,16 Ampl.

 6.   

  in het nieuws , http://www.telegraaf.nl/buitenland/25488286/__Veel_doden_bij_aanslag_Pakistan__.html

  weer blijkt dat binnen een samenleving , die voor een grootdeel of merendeel uit moslims bestaat , anders gelovigen of ongelovigen , niet veilig zijn .

  waarom zijn er dan nog mensen tussen ons , die de islam (moslims) blijven zien als een tolerante ideologie , waar geen kwaad van uit gaat .

  de nieuws berichten laten het anders zien , elke week of dag gebruiken de moslims geweld naar anders denkende cq gelovigen .

 7.   

  http://fenixx.org/2016/03/28/dus-de-hitlergroet-is-met-twee-armen-omhoog-tegenwoordig/

  Dus de Hitlergroet is met twee armen omhoog tegenwoordig?

  Leugens uit de linkse [=politiek-correcte] kranten. Blijkbaar kunnen we Simon c.s. – vanwege hun suggesties dat wij deel uitmaken van het rechtse tuig, in het vervolg – net als Zwetslana, maar dat wisten we al – linken aan de anti-fascisten, die veel gewelddadiger en met veel grotere aantallen en dus veel gevaarlijker zijn dan welk rechts tuig dan ook.

  En dan heeft hij nog het voordeel dat zijn medestanders opgejut en gebruikt worden door de EU-elite en onze regeringen.

  Daar zou ik echt trots op zijn.

  Let op; onder het artikel staat een duidelijke foto van de liefde van de islam voor het nazisme.

  Maar natuurlijk horen we noch de linkse kranten, noch Simon c.s daar ooit over.

  Dat geeft te denken, trouwens.

  1.   

   Fenixx lijkt me een reuze objectieve bron.

   Raad iedereen aan daar eens te gaan kijken. Zoveel gestoorde islamofobie vind je zelden bij elkaar.

   1.   

    Als Simon hier nog enigszins serieus genomen wil worden dan moet hij toch eens met andere tegenargumenten komen.

    Zielig ventje.

 8.   

  http://www.krapuul.nl/politiek-blog/xenofobie-2/2568269/pegida-fascist-astrid-bello-wil-alle-moslims-vergassen/

  Links is niets te min. Wat een goor tuig! In Duitsland wordt vanaf het begin al het mogelijke gedaan om Pegida uit te schakelen, zelfs door de regering. Bezwaar hebben tegen de islamitische instroom en daartegen protesteren, mag blijkbaar niet.

  Zegt dat niet voldoende over de achterliggende, werkelijke plannen van de EU?

  Dit is de reactie van Astrid Bello op PowNed:

  “Graag even een reactie op jullie geplaatste artikel, aangezien Pegida en ik op allerlei wijze zelfs door het aanmaken van Fake accounts met foto’s die ergens worden weggehaald zwart worden gemaakt. Trap der niet in mensen want links doet er alles aan om mij en Pegida te stoppen. Morgen zal hier dan ook aangifte van worden gedaan wegens smaad en laster..zo ook van het verspreiden van dit bericht graag ontvang ik van jullie de link waar dit op gezet zou zijn.
  Asje B | 28-03-16 | 00:00 | niet ok!”

  1.   

   De waarschuwende boodschap van Jezus aan zijn dienaren “Wanneer de wereld je haat, bedenk dan dat zij mij eerder haatte dan jullie. Als jullie bij de wereld zouden horen, zou ze jullie hebben liefgehad als iets van haarzelf, maar jullie horen niet bij haar, want ik heb jullie uit de wereld weggeroepen. Daarom haat ze jullie. Denk aan wat ik gezegd heb: Een slaaf is niet meer dan zijn meester. Ze hebben mij vervolgd, dus zullen ze ook jullie vervolgen; Maar wie zich aan mijn woorden gehouden heeft, zal zich ook aan jullie woorden houden. Dit alles zullen ze jullie vanwege mij aandoen, want ze kennen Hem niet die mij gezonden heeft.”(Joh. 15:18-21) “Maar het woord moet vervuld worden, dat in hun wet is geschreven: Zij hebben Mij zonder reden gehaat”. (Joh.15:25)

 9.   

  Ietwat verbaasd ben ik dat CP niet onder het pseudoniem Beukman nog niet gereageerd heeft. De man is zo bezorgd over het antisemitisme (lees anti Judaïsme) – hij beschuldigt mij zelfs als zijnde antisemiet – dat ik nu mijn gevoel bevestigd krijg, dat dit individu zelf een rabiate anti Judaïst is. Kan eigenlijk ook niet anders, al die links lullende en ‘rechts’ vullende idioten op dit forum zijn rabiate anti Judaïsten.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!