DWDD laat advocate Bénédicte Ficq gehakt maken van Ayaan Hirsi Ali

De VARA weer in de bocht: een levensechte karaktermoord op voormalig politicus Ayaan Hirsi Ali.

Ze is inmiddels alweer zo’n goede tien jaar weg uit Nederland: voormalig VVD-politica Ayaan Hirsi Ali. Mensen binnen en buiten haar eigen partij hebben hun best gedaan om de van oorsprong Somalische vrouw kapot te maken, en zelfs na een decennium van Ayaan in Amerika zijn ze nog niet klaar met hun klusje.

De verfoeilijk linkse advocate Bénédicte Ficq mocht meehelpen met een rondje heldinnen slopen gisteren bij De Wereld Draait Door. De strafpleitster moest iemand uit een lijst met belangrijke denkers trappen, en zonder aarzelen opteerde Ficq voor Ayaan.

De reden waarom is daadwerkelijk te bizar voor woorden. Ze is namelijk zwart. Ja, dat zei ze echt. Ayaan moet weg omdat ze zwart is:

…En omdat ze een vrouw is die voor zichzelf opkomt. Ayaan is namelijk ex-moslima, en verliet de islam vanwege het weinig gevoelige karakter van dat geloof. Ze schreef boeken vol, over hoe het Westen de strijd aan dient te gaan met de radicale islam die van Europa een kalifaat wil maken, en Amerika en Israël erachteraan.

Ayaan wil met die strijd waarborgen dat het vrijdenkende en vrijzinnige Europa kan blijven voortbestaan. Zodat mensen als Ficq hun verlichte waarden kunnen blijven behouden. Multiculturele samenleving? Denk je dat ISIS of Saoedi-Arabië daar ook maar het minste of geringste om geven? Iemand met zulke idealen heeft geen plaats bij een door extremistische moslims gevoerd bewind.

Ficq zou er dus goed aan doen om in haar oren te knopen dat Ayaan niet alleen haar eigen strijd voerde tegen het geloof dat haar zo onderdrukt heeft: maar dat Ayaan die strijd júíst ook voerde voor Ficq. Iets meer dankbaarheid, en iets minder dedain, zou daarmee dus wel op z’n plaats zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Wim

  Wat is dat toch met die lelijke linkse vrouwtjes die zo gek zijn op de Islam en hun mannetjes.

 2. Wim

  O ja ,voor ik het vergeet,volgende week foto’s met allemaal mannetjes.We weten wie er bij staat natuurlijk die door zo op getrommelde links gekkie weg moet.Hij is niet zwart maar grijs blond.

 3. Frulen

  Goed stuk Tim. Heb me ook vreselijk zitten ergeren, eigenlijk verbazen. Zoveel onbenulligheid met als hoogtepunt een stukje interview van Sonja Barend met een viezerik.

 4. Mar

  Ayaan is geen Nederlandse meer. Ze heeft de Amerikaanse nationaliteit aangenomen en is getrouwd met een Brit, dus heeft ze de Nederlandse nationaliteit moeten inleveren.

  De riedel van Bénédicte Ficq ontlokte bij mijn man de opmerking: wat ben jij dom.

 5. J.C.

  Er zijn mensen die onterecht voor minder worden vervolgd voor belediging, haatzaaien en racisme……….

  Echt VARA.

 6. Vigo

  Tja, de islam de rug toekeren en van de PVDA overstappen naar de VVD, dan kan je het wel schudden bij die linkse landverraders.

  Ik begrijp werkelijk waar niet dat er nog mensen zijn die naar dat programma kijken, oh wacht, het sterft in Nederland van de landverraders natuurlijk……VARA…

 7. Ni28

  DWDD, Pauw, VARA? Wat is dat?

 8. Kees

  Toch liever Ayaan dan fikkie.

 9. ceteris paribus

  Ik kon de kritiek van Ficq op Hirsi Ali goed volgen. Ayaan heeft, net als mede vuilspuiter van Gogh, sterk bijgedragen aan de verloedering van het islamdebat.

  1. Houtlijm

   Als er een het recht heeft om over de islam te spreken en te oordelen, is het Ayaan wel. Zelf genitaal verminkt door deze maansekte en jarenlang gezucht onder de geestelijke en lichamelijke terreur van de radicale pislam. Maar ja, extreem-linkse populisten als ceteris houden er extreem-linkse onzinmeningen op na, gebaseerd op de meest smerige extreem-linkse onderbuikgevoelens.

  2. Vigo

   Voila, de eerste landverrader meldt zich om mijn gelijk te bevestigen…

  3. J.C.

   @ceteris paribus

   Grapjas, het islamdebat is nog nooit gevoerd. De heer Wilders heeft destijds, toen een grensrechter was doodgetrapt door een aantal niet westerse allochtonen, geprobeerd een debat te voeren, maar het draaide erop uit dat hij door de 138 islamknuffelaars in de Tweede Kamer werd persoonlijk werd aangevallen op futiliteiten als woordkeuze. De 138 willen helemaal geen islamdebat, is immers gevaar voor zieligheidsindustrie.

  4. Houtlijm

   Stukkie van Martien Pennings: “Terug naar de tafel bij DWDD. Ficq wilde graag Ayaan Hirsi Ali van de lijst geschrapt zien. Ayaan irriteerde haar enorm, zei ze, met haar polariserende opvattingen over de islam die ze vanuit een bepaald superioriteitsgevoel poneerde. Geen rare opvatting van iemand als Ficq, die zich gevoelsmatig meer met Marokkaanse roofmoordenaartjes identificeert.

   Ficq vond ook dat Ayaan in het denken naar de oplossingen toe en in het verbinden van mensen een negatieve rol heeft gespeeld.

   Dit is dus pure kwaadaardige domheid, want Ayaan heeft zowel in het benoemen van de problemen als in het aandragen van oplossingen een moedige voortrekkersrol gespeeld.

   Als je in de verontwaardigde vasthoudendheid van Ayaan, waarmee ze haar kritiek op de islam verwoordt, “superioriteitsgevoel” ziet, dan ben je iets aan het projecteren. In het geval van Ficq: kwaadheid omdat Ayaan haar linkse illusies aantast, waarmee ze de Gutmensch uithangt.

   En tenslotte de beschuldiging dat Ayaan niet in oplossingen zou denken. Ook dat is een kwaadaardige en domme leugen van Ficq. Ayaan heeft een heel boek geschreven over oplossingen, namelijk een boek over de gewenste hervormingen in de islam dat ik en anderen als illusionistisch en veel te optimistisch over het karakter van de islam hebben bestempeld. Zie mijn esseetje: “Daniel Pipes, Ayaan Hirsi Ali, ‘gematigde moslims’ en de gevaarlijke illusie dat de islam hervormbaar is”

   Wat zijn het toch allemaal griezels, dat linkse tuig. Die Groenteman. Die Ficq. Dat gemakkelijke en feitenvrije moralisme. Dat foute wentelen in hun eigen gelukzalige domheid. Dat sentimentele rancunisme. Ik had de indruk dat zelfs Matthijs van Nieuwkerk zowel bij Groenteman als Fiqc zijn reserves had. Nou, dan moet je het als linkse comfort-zwelger wel héél bont maken.”

  5. Anna

   ceteris paribus. Welk islamdebat. Moslims zijn slechts in de verdediging omdat ze geen kritiek mogen leveren op hun zogenaamde religie. De vuilspuiterij kwam van Ficq. Haar linkse kronkel zit haar na tien jaar nog steeds in de weg. Ayaan eruit halen werkelijk ABSURD.

  6. zomaar

   @cp , kom vertel ons eens wanneer en hoe , wij in debat zijn getreden of kunnen treden ,et de islam (moslims) ?.

   hier een klein voorbeeld , hoe de moslim (deze van Turkse komaf) , denken over onze westerse vrijheid .

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/25433772/__Partij_Denk_is_tegenverplichte_integratie__.html

   en dan spreek jij over een verloedering , die de schuld is of zijn moet door van.Gogh of Hirsi.Ali , of Wilders , ect , ect .

   terwijl deze link duidelijk maakt wat het gepamper , en goedpraten betreffende alle misstanden van de hier levende moslims , in onze toekomst te weeg gaat brengen .

   Weg democratie , alle met de neus achter de islamitische leiders aan !!, onze samenleving verword tot een islamitische doctorale staat , hadden Fortuijn en Wilders, zelfs Hans. Janmaat , toch gelijk .

   met hun opmerkingen dat de islam , (en het eindeloos wegkijken vanuit links), een gevaar voor onze samenleving is .

 10. Anna

  Getver. Advocate met een stukje gedachtegang van een bekrompen linkse geest. Hirsi Ali heeft haar opvattingen over de islam geuit. Dat was polariserend. Ze heeft geen oplossingen aangedragen en niet verbonden. Die bekrompen advocate geest weet vast wel hoe de islamitische homohaat,Jodenhaat,christenhaat,vrijheidshaat, vrijheid van meningshaat, vrouwenhaat en de jihad van de islam moeten aanpakken.

 11. Wachteres

  Ayaan zou hebben meegewerkt aan ‘de verloedering van het islamdebat’. Je moet de gore moed maar hebben!

  Als er een kan debatteren dan is het Ayaan wel. maar waarschijnlijk is dat het probleem.

  Als Ayaan haar ervaringen met de islam naar buiten bracht, dan moest zij van links haar mond houden, ze mocht er niets over zeggen, want ze was – door haar levenslange ervaring – emotioneel teveel betrokken. Dan ben je niet objectief.

  Bedoeld wordt: er mag geen kwaad woord over de islam worden gezegd, ook al ben je bedreigd, besneden en moest je naar een ander land vluchten om aan een huwelijk te ontsnappen.

  Een moslimdebat is er hier nog nooit geweest, want zo gauw je iets zegt wat links niet aanstaat dan komt de racistenkaart op tafel.

  En Ayaan is zwart ….. oei oei, dat zouden wij eens moeten zeggen!

  Ayaan en een ex-moslim die bedreigd werd, kregen geen enkele steun van de PVDA.

  Waarom niet? Omdat dit moslimstemmen zou gaan kosten. 8 zetels is daarom een vorm van gerechtigheid en eigenlijk zijn dat er nog teveel.

  Links is en blijft knettergek en levensgevaarlijk voor onze vrije maatschappij.

  1. van Urk

   C.P. Had zeker deelgenomen aan zo,n islamdebat omdat hij meer over de islam weet te vertellen dan Ayaan, die zelf uberhaupt moslima is geweest. Doet mij denken aan die wijsneus Peter R de Vries die over de Syrische vluchtelingen meer dacht te vertellen dan die Syrische mevrouw die zelf ooit gevlucht was.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Hitler kon niet zonder de propaganda van Goebbels en de geperverteerde magistratuur.
  Het nazi-islamisme anno 2016 evenmin.

  En ondertussen worden wij gedwongen deze haat te financieren.
  Matthijs van Nieuwkerk, die islam-nazi-heks zullen & de rest van de PO zullen een rondedans maken wanneer Hirsi Ali zou worden afgeslacht
  En jawel
  Deze rondedans zal gesubsidieerd worden met ons geld.

 13. Seneca

  Mevrouw Ficq heeft een zeer dik belegde boterham door het feit dat zij zich specialiseert in het bijstaan van ongeregeld tuig met een moslim achtergrond. Natuurlijk zegt zij dat. ‘Wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. Iedereen heeft het nu wel over mevrouw Ficq, maar vlak Aboutaleb ook niet uit. Hij heeft Ayaan beschuldigd van ‘nestbevuiling’ waardoor zij het recht op ‘verdediging’ verspeeld zou hebben. Zijn toehoorders – allen moslims – gingen uit hun dak. Aboutaleb deed zijn uitspraak toen hij als ambtenaar in dienst van het Nederlandse volk stond. Wat betreft CP die lult zoals gewoonlijk uit zijn nek.

 14. Chris Schoneveld

  Linkse feministen hebben niets op met geëmancipeerde moslimvrouwen. Ze zijn muisstil over besnijdenis van vrouwen, want dat is inmenging in hun cultuur.

 15. JanKorneeldeWit

  Sooo funny….ik hoef in het belabberde pleidooi van de heks ‘fuqqq’ alleen maar de naam van AHA te vervangen door die van enig ander policor nuttige idioot zoals daar is mevrouw de feeks ‘fuqqq’ zelf en het verhaal sluit als een bus….zou zij dan toch een briljante juriste zijn?……ellendig wijf, dat dan weer wel.

 16. monach

  Ach die ficq, totaal niet toerekeningsvatbaar. Je zie toch dat rode gezicht van de alcohol. Ficq en dat linkse programma voor linkse mensen met mega oogkleppen totaal niet serieus nemen.

 17. LantR.fant

  Ik ben geboren in 1960. Uit mijn jeugd, en dan vooral zo rond mijn tienertijd kan ik me nog herinneren, dat links (ook de VARA) vocht voor bijvoorbeeld de emancipatie van de vrouw. Dat had in de toenmalige samenleving nog heel wat voeten in de aarde.

  En nu vecht links, met de VARA voorop, om die klok van de emancipatie weer terug te draaien. Ayaan stelde onder anderen de vrouwenbesnijdenis aan de kaak.
  Vrouwenbesnijdenis, dat mw. Fick kennelijk juist een hartstikke goed idee vindt.

  Stel dat de gutmenschen de discussie winnen. Dan wordt het grapje: “het enige recht van een vrouw is het aanrecht” werkelijkheid. De vrouw wordt 2e rangs, gelijk gesteld aan de huisdieren.
  En mw. Fick? Die heeft tegen die tijd zoveel geld (uit publieke middelen) bij elkaar gegraaid, dat zij zich ergens in een veilig buitenland een comfortabele plaats koopt.

  Nog dieper kan je volgens mij niet zakken.

  1. ceteris paribus

   Het was me niet bekend dat Ficq een voorstander is van vrouwenbesnijdenis. Heeft Lanterfant een bron?

 18. Mar

  Wat een afgang gisteren bij DWDD.

  Geschrokken van alle commotie nodigen ze een vriendin van Ayaan, nota bene Jessica Durlacher, uit om Ayaan weer op de lijst te krijgen. Het schijnt dat ze zelfs hebben rondgebeld om iemand te vinden en Durlacher, niet vies van publiciteit over de rug van anderen net als haar vent, laat zo’n kans niet glippen.

  Door deze stunt is het op die lijst staan voor alle vrouwen een belediging.

  1. pejoar

   Ayaan is de enige vrouw die daar terecht staat.
   Als je dat niet vind ben je verward,onnozel of gek.
   Belachelijk was dat marokkaans vrouwtje met haar onzinverhaal over de banlieues in Parijs.
   Alles wat daar woont is vrijwillig naar Frankrijk gekomen om een uitkering te krijgen en een woning.De linkse regeringen deden dat maar al te graag om zieltjes te winnen.
   Vervolgens werden die wijken zo crimineel dat politie en gemeentewerkers er niet meer durfden te komen.Denk maar aan o.a. https://en.wikipedia.org/wiki/Ilan_Halimi dit verhaal.
   Door te zeggen dat Ayaan niks voorstelt geef je toe dat je voor besnijdenis,kindhuwelijken,jihad en vrouwenonderdrukking bent.

   1. Mar

    Zaadjes en eitjes hebben weinig te kiezen waar ze heen gaan en na vermernging geboren worden.

  2. ceteris paribus

   Wat is de bron van Mar op grond waarvan hij weet dat ze bij de VARA geschrokken waren van de emotie en hebben rondgebeld om een Ayaan-fan te vinden?

   1. Mar

    Zeg maar zij, hoor.

    Bij de concurrent TPO gelezen. Wouke van Scherrenburg bevestigde het op haar twitteraccount.

    1. Beukman

     Ik heb dat stuk van DWDD net teruggekeken. Het slaat allemaal nergens op. Is er nu een prachtvrouw als Pauline Meurs weggestemd. Staat Nederland briesend op z’n achterpoten? Nee.
     Jammer dat Soundos el dinges voor Jessica Durlacher kwam en niet erna. Dan had ze Ayaan meteen weer weg kunnen stemmen. Een betere manier om aan te tonen wat een flauwe kul dit allemaal is, zou ik niet weten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.