Eigenaar Red Bull: als er volgend seizoen nog steeds belangstelling is voor Max Verstappen kan hij onder zijn contract uit

Geen categoriemrt 14 2016, 8:00
Max Verstappen mag wat de eigenaar van Red Bull betreft volgend jaar de overstap maken naar een ander team; een team dat zowaar meedoet voor de prijzen.
Dat zegt miljardair Dietrich Mateschit in een interview met Speed Week.
Topteams als Mercedes en Ferrari zagen Verstappen vorig jaar al als een goede vervanger van Nico Rosberg of Kimi Räikkönen. Eén van de problemen was, en is, dat hij tot en met 2017 onder contract staat bij Red Bull. Die twee andere teams willen hun tweede rijders volgend jaar echter al vervangen. Als Red Bull Verstappen niet laat gaan zal hij die rol helaas niet kunnen overnemen.
Blijkbaar begrijpt Mateschit dat ook en wil hij dit probleem best oplossen. Zoals hij uitlegt wil hij toch geen rijder hebben die het met tegenzin doet voor zijn team:

"De lengte van contracten zeggen me niets. Als iemand echt wil vertrekken, zal ik hem niet tegen kunnen houden."

Trouwens, zegt Matschit, het is zeer wel mogelijk dat Red Bull zich aan het einde van dit seizoen alsnog terugtrekt uit de Formule 1:

"Als we na dit seizoen geen competitieve motor hebben, stoppen we ermee. We zijn te goed om alleen deel te nemen. Een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap voor de komende vijf jaar is voor ons onacceptabel."

Het team van Red Bull werkt met Renault motoren maar is daar niet tevreden over. Het satelliet-team van RB, Toro Rosso, heeft weliswaar een Ferrari-motor, maar die motor is van vorig jaar en dus achterhaald (wat het des te opmerkelijker maakt als Verstappen het ook dit jaar weer goed doet).
Hoewel beide teams van Red Bull prima zijn zou het voor Verstappen natuurlijk geweldig zijn als hij binnenkort inderdaad de overstap kan maken naar een team dat meedoet om de hoofdprijs. Als alles goed gaat kan Nederland dan niet alleen binnen afzienbare tijd een Formule 1 wedstrijd winnen, maar mogelijk zelfs een kampioen afleveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten