Europese Commissie: het kost Nederland een half miljard om grenscontroles in te voeren! Nou, dat lijkt me een prima deal

Geen categoriemrt 04 2016, 19:00
De Europese Commissie is er lang niet blij mee dat er steeds meer stemmen opgaan die stellen dat het tijd wordt om grenscontroles opnieuw in te voeren in Europa. Dat is immers tegen het zere been van eurofielen die geloven dat we ons tegenwoordig als één groot Europees land moeten gedragen.
En dus komt de Commissie vandaag met deze 'berekening':

Steeds meer Europese landen voeren iets in wat we kennen van vroeger: grenscontroles. De Europese Commissie heeft berekend hoeveel het kost als alle lidstaten hun grenzen sluiten. Nederland zou jaarlijks meer dan 500 miljoen euro extra moeten ophoesten.

Volgens de Commissie zou het totale kostenplaatje neerkomen op ergens tussen 5 en 18 miljard euro. Als je denkt: goh, dat lijkt me nogal een verschil. Ja, dat klopt. En de reden daarvoor is dat de Commissie feitelijk geen idee heeft hoeveel het kost en er natuurlijk alles aan doet om de 'schatting' zo duur mogelijk te doen lijken. Dat is immers een effectieve methode om dit debat zo snel mogelijk de kop in te drukken.
Helaas trappen wij daar natuurlijk niet in. De Commissie kennende betekent deze berekening dat het werkelijke bedrag vrijwel zeker ergens rond de 5 miljard zal liggen, en misschien zelfs daaronder.
En zelfs als dat niet zo was: wat dan nog? Het gaat immers niet alleen om de kosten, maar ook om de veiligheid en over de nationale soevereiniteit. Dat mag best een beetje kosten.
Daar komt bij: hoe kan de Commissie berekenen hoeveel het ons scheelt aan extra kosten door de tsunami van immigranten? Je zou bijna denken dat de Commissie maar wat met cijfers strooit. Maar nee, dat zal toch niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten