Geweldige boer schoolt asielhonden om in truffelspeurders

Geen categoriemrt 04 2016, 20:00
"Je kunt elke hond trainen."
Honden in Australië hebben tegenwoordig hoop op een nieuw leven en een schitterende toekomst. En dat met dank aan een geweldige truffelboer.
Jason Mesman is een Australische boer en truffelspecialist die truffels verkoopt aan de beste chefs en restaurants in de wereld. De truffels van zijn boerderij staan voor kwaliteit. Heel hoge kwaliteit.
Dat komt voor een groot deel doordat Jason met geweldige honden werkt; bijzonder goede werkhonden die hem helpen om truffels te vinden, waardoor hij vervolgens goed geld kan verdienen.
Dat is mooi, maar wat nog mooier is, is het verhaal van de honden: het zijn namelijk stuk voor stuk voormalige asielhonden.
Screen Shot 2016-03-04 at 16.51.43
De meeste honden waar Jason mee werkt zijn labradors. Labradors zijn namelijk niet alleen ontzettend gehoorzaam, maar hebben ook nog eens een geweldige neus. Ja, zelfs voor honden (die er immers allemaal om bekendstaan dat ze goede speurders zijn).
Op zich is dat al schitterend, maar het meest positieve aan dit verhaal is dat Jason altijd de asielhonden kiest die normaal gesproken juist het moeilijkst zijn om weg te geven aan een liefhebbend gezin:

"Als ik naar het asiel ga zoek ik altijd naar de honden waar andere mensen niet mee om kunnen gaan. Dat zijn de honden met een enorme passie om te jagen, die continu willen spelen; de hond die net zo lang doorgaat met apporteren tot hij erbij neervalt."

Met andere woorden: hyperactieve honden die het asiel aan straatstenen niet kwijt kan.
https://www.instagram.com/p/4B1fD4rrlU/
Naast labradors gebruikt Jason ook herdershonden. En ook dan kiest hij altijd de hond die het asiel het moeilijkst kwijt kan omdat het beestje vol energie zit.
https://www.instagram.com/p/12zOjYLrkT/
Opmerkelijk genoeg maken de meeste truffelboeren gebruik van speurhonden die speciaal gefokt zijn voor dit doel. Jason vindt dat onzin. "Je kunt elke hond trainen, het gaat er alleen om dat je de specialiteit van elke individuele hond ontdekt." En daar heb je wat geduld en hondenkennis voor nodig. Jason heeft dat.
En zo zorgt Jason ervoor dat deze geweldige trouwe viervoeters niet alleen een geweldig mooi leven hebben op zijn boerderij, maar ook nog eens nuttig zijn. Een echte win-win situatie dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten