Heel goed: voetbalelftal loopt van het veld vanwege racistisch gedrag van de fans

Geen categoriemrt 06 2016, 16:00
Dit is, als voetbalclub zijnde, verreweg de beste manier om racisme te bestrijden.

De voetbalwedstrijd in de hoofdklasse C tussen Harkemase Boys en VVOG uit Harderwijk is zaterdag niet volledig uitgespeeld. Dat gebeurde vanwege racistische geluiden vanaf de tribune.

Toen het einde van de wedstrijd in zicht kwam begonnen fans van de Harkemase Boys zwarte spelers van VVOG racistisch te bejegenen. Zoals dit soort tuig altijd doet deden ze dat door het maken van apengeluiden. Blijkbaar zijn er nog steeds voetbalfans in Nederland anno 2016 die dat vermakelijk vinden.
VVOG en dacht dat net een beetje anders over. De spelers hoorden het, keken het een tijdje aan en besloten toen in actie te komen: ze liepen weg, terug naar de kleedkamer. Game over. Letterlijk.
Er zijn mensen die ontkennen dat er een racismeprobleem is in ons land. Dat is belachelijk. Er is wel degelijk racisme en ja, er zijn wel degelijk racisten. Deze mensen houden zich normaal gesproken misschien wat stil, maar als ze de mogelijkheid zien om hun racistische denkbeelden in de praktijk te brengen dan doen ze dat.
Als maatschappij kunnen en mogen we dat niet accepteren. Dat heeft niets te maken met 'politieke correctheid,' maar met fatsoensnormen. Wij willen geen Nederland waarin racisten zich thuis voelen. Dit soort types moeten zich de hele dag door ongemakkelijk en ongewenst voelen. Er kan geen enkele vorm van tolerantie voor zijn.
En dat betekent dus ook dat voetbalclubs in actie moeten komen als racisten van zich laten horen tijdens een wedstrijd. GGOV deed dat nu, en dat is geweldig. Nu is het zaak dat andere clubs GGOV publiekelijk steunen en gewoon precies hetzelfde doen als iets vergelijkbaars gebeurt bij één van hun wedstrijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten