Je WhatsApp is enorm veranderd, en je hebt het waarschijnlijk niet eens door!

WhatsApp is vanmorgen geüpdatet. Het gevolg? Veel meer leuks! 

WhatsApp stelt gebruikers eindelijk in staat om hun berichtjes te formatteren. De nieuwste update van de populaire message app stelt je in staat om teksten bold te maken, in italics te schrijven, en gebruik te maken van een strikethrough. Deze nieuwe tools werden al enkele tijd getest in een beta versie van de app, maar vormen nu een vast onderdeel van de app zelf.

En het is ontzettend gemakkelijk om ze te gebruiken.

Eerst moet je dus controleren dat je WhatsApp geüpdatet is. Voor iPhone gebruikers moet je versie 2.12.17 hebben en Android gebruikers versie 2.12.535. In de meeste gevallen worden je apps automatisch geüpdatet, maar dat geldt niet voor iedereen.

Vervolgens wil je de nieuwe opties natuurlijk gebruiken. In andere apps doe je dat door op een knop te drukken. Zo werkt dat niet bij WhatsApp. In plaats daarvan gebruik je symbolen in de tekst zelf. Google + gebruikers zullen dit herkennen, daar werkt het ook zo.

Door sterretjes om een tekst te zetten wordt het dik gedrukt. Dus bijvoorbeeld: “Ik *houd* van jou” ziet er nu uit als “ik houd van jou.”

Schuingedrukt is net zo gemakkelijk alleen gebruik je dan geen sterretjes, maar een underscore. Dat is dus deze: _. Je schrijft dan dus: “Het gaat goed met mij. _En met jou?_” Dat ziet eruit als: “Het gaat goed met mij. En met jou?

Tenslotte heb je dus ook nog strikethrough. Om die functie te gebruiken zet je dit symbool voor en achter de tekst die je wilt doorhalen: ~. Dus: “Het gaat goed, ~maar die vervelende buren maken me toch een klereherrie!~” Dat ziet er dan uit als: “Het gaat goed, maar die vervelende buren maken me toch een klereherrie!

Denk er wel om dat je de symbolen altijd na een punt, komma, vraagteken of uitroepteken gebruikt als je dat aan het einde van een zin doet. Anders werkt het niet. Je kunt dus wel schrijven: “Het _gaat_ goed.” (dat ziet eruit als “Het gaat goed.”) maar niet “Het gaat _goed_.” Dat laatste ziet er dan uit als Het gaat _goed_. In plaats daarvan moet je de tweede underscore achter de punt zetten, dus: Het gaat _goed._ Dat wordt dan: Het gaat goed.

Overigens hebben we het hier even getest en: de functies werken inderdaad al wel op mijn iPhone, maar nog niet op de Samsung van mijn vrouw. Ook is daar nog geen update van WhatsApp op te vinden. De kans is dus groot dat de nieuwe versie van WhatsApp in de komende uren (of dagen?) pas beschikbaar is op Android-toestellen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.