Kamerlid Kuzu: ‘Geen subsidie meer voor PowNed!’ Deal, als hij ook z’n eigen subsidie teruggeeft…

De grootste onbedoelde grapjas van heel Den Haag – het Turkse Kamerlid Tunahan Kuzu – heeft weer eens een onzalig plannetje. De overheid moet de persvrijheid geweld aandoen om te zorgen dat zijn tere gevoelens niet gekwetst worden…

Jaren geleden rijkte toenmalig Kamerlid Joost Eerdmans (tegenwoordig wethouder in Rotterdam) een jaarlijkse prijs uit voor de meest stupide Kamervraag. Het beantwoorden van deze krengen kost klauwen vol met geld, maar toch deinst menig parlementariër er niet voor terug om ze in te dienen voor soms de meest onzinnige kwesties.

GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak heeft Eerdmans’ prijs wel eens gewonnen door vragen te stellen over het Pieterpad. Maar voormalig PvdA’er en tegenwoordig AKP Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu kan er ook wat van! Aldus TPO:

“Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) wil dat het kabinet de financiering van omroep Powned gaat heroverwegen.. De omroep maakte onlangs een filmpje over een safari in de Amsterdamse Bijlmer. Volgens Kuzu heeft Powned daarmee  ‘de grens tussen stigmatisering en satire overschreden’. In het Powned-filmpje worden mensen volgens hem benaderd als ‘dieren’.”

Kuzu zegt:

“En dan wordt dit ook nog gedaan door de publieke omroep. Mensen worden dus gewoon geschoffeerd en gestigmatiseerd op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. Van uw en mijn geld. Dit kan niet.”

Wat een enorme aansteller. Natuurlijk, het is niet altijd fraai wat PowNed maakt – zoals zelfs oud-medewerkers toegeven – maar er is echt geen enkele reden waarom het een goed idee is dat de overheid gaat ingrijpen in de persvrijheid. Ik snap dat Tunahan geïnspireerd is geraakt door de recente overname van de Turkse krant Zaman door zijn broodheer Erdogan en diens getrouwen, maar dit soort onzin heeft echt geen plaats in Nederland.

Maar ik weet het goed gemaakt met Tunahan. Aangezien ik het wél met hem eens ben dat PowNed geen verrijking is voor het politieke bestel wil ik best z’n plannetje steunen. Maar dan moet hij z’n platform tegen verspilling van belastinggeld wel breder trekken. Dus: geen cent meer naar de Turkse islamiseringsorganisatie Diyanet, en ook onzin als straat-, wijk- en jongerencoaches zullen moeten verdwijnen. Weg met onzinnige integratie- en wijkprojecten die wel geld kosten, maar niets opleveren. Ook de verplichting dat de NTR programma’s voor moslims moet organiseren, kan afgeschaft worden.

Als Kuzu dat allemaal steunt, valt er wat mij betreft te praten over het stoppen van PowNeds overheidstoelage. Maar tot die tijd vind ik het allemaal hypocriet gemekker van een lichtgeraakte man die wel érg snel op z’n teentjes getrapt is. Dat iemand met een dergelijk karakter de scepter zwaait over Turkije is al erg genoeg. We hoeven niet ook nog één van z’n lakeien in ons eigen, Nederlandse parlement.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Wim

  De Tweepaspoorten Erdogan moet snel op donderen naar zijn Turkije daar zijn ze gek op zulke matregelen.

 2. sarko

  Waar maakt die man zich druk over. Powned weet dat ze binnenkort niet kunnen voldoen aan de eis als zendgemachtigde en bereiden zich al voor op het totaal gaan op internet .
  Zeg maar Facebook en website.
  Rare man die Kuzu 🙂

 3. sarko

  @Wim
  Waar blijf je met vrijheid van meningsuiting .
  Beetje kort door de bocht , vind je niet .

  1. Wim

   Vind je ,ik geef hem alleen maar advies dat hij in Turkije meer kans heeft met mensen de mond snoeren. Typisch dat je mijn dit verwijt terwijl juist kuzu dat wil.

   1. sarko

    Haha opdonderen zei je toch ?

    1. Wim

     Ja en dat mag toch gezegd worden.

  2. toetssteen

   @Sako
   Nog even en u vindt een greep naar de staatsmacht okidoki, want vrijheid van meningsuiting.

 4. toetssteen

  Ach ja, de grote baas heeft ook net wat media verboden (oa Zaman).

  1. van Urk

   De Appel valt dan ook niet ver van de boom. De Turkse denkwijze en logica sluipt er gewoon in. Wat Moederland Turkije doet en instelt moet hier in ons land ook maar gebeuren , dachten ze.

 5. Houtlijm

  Tunahan Kuzu Is een enge man die -geheel in het voetspoor van zijn grote baas- de vrije pers wil muilkorven en onder curatele stellen. Jammer dat dit soort vuilnis-met-dictatoriale sympathieën een zetel in beslag neemt in onze Tweede Slaapkamer.

  1. sarko

   Grapjas, Geert en aanhangers zien het liefst dat de NPO en andere (zogenaamde linkse media) de mond wordt gesnoerd.

   1. Houtlijm

    Sarko, kunt u bewijzen aandragen dat Geert daar inderdaad voorstander van is?

    1. sarko

     Neen, maar je kunt op je vingers natellen dat het hem niet zal spijten.
     Zijn aanhangers zijn wat directer en schreeuwen het van de daken

     1. Houtlijm

      Als je het niet kunt bewijzen, kun je ook beter dit soort domme dingen niet roepen. Mensen zouden kunnen denken dat je achterlijk bent.

     2. sarko

      Ach tussen de regels door lezen is echt geen kunst.
      Ff op de eenvoudige tour- politici zeggen soms meer dan ze zeggen…

     3. Julius

      Sarko,

      het loodsmannetje dat zich houtlijm noemt ziet meer in het afhakken van neuzen. Ooh, wat zullen de PVV volgelingen lachen als de onwelgevalliger met afgehakte neuzen op de grond liggen.
      Lijfstraffen ligt ze meer.

      Geinig he?

    2. van Urk

     Subsidie stopzetten van de Wereldomroep of omroepen als IKON bijvoorbeeld. Of publieke omroepen een beperkte rol te gaan geven op internet. Dat heeft de PVV enkele jaren terug lieten weten aan Links Nederland als zij aan de macht kwamen.

     1. sarko

      Beter geheugen als de mijne 🙂

     2. Houtlijm

      Dat is niet het muilkorven van de vrije meningsuiting van Urk, maar het kritisch kijken naar subsidieverslaafde omroepclubjes. Wilders vindt terecht dat een omroep zijn eigen broek moet kunnen ophouden -zoals de commerciële omroepen- door voldoende kijkers te trekken. Het gaat hem dus niet om een verkondigde mening, maar om het weglekken van belastingpoet in een bodemloze put.

     3. van Urk

      U hebt gelijk beste Houtman.

     4. cmsuijkerbuijk

      @Van Urk
      “U hebt gelijk beste Houtman.”
      Kijk en dat wil onze nieuwe, rabiaat linkse, huistrol “Naïvo” (a.k.a. Sarko) maar niet snappen!

     5. cmsuijkerbuijk

      @Houtlijm
      “Het gaat hem dus niet om een verkondigde mening, maar om het weglekken van belastingpoet in een bodemloze put.”
      Juist en dat is nou één van de vele onzinnige subsidieposten, die Wilders wil schrappen, ten faveure van de (chronisch) zieken en hulpbehoevende ouderen!

     6. Wachteres

      “[De linksen] denken altijd nog, dat geld de wortel is van alle kwaad – behalve belastinggeld, dat de oplossing van alle problemen is.”

      (Ayn Rand)

  2. nick

   Idd, ik verbijster me iedere keer weer dat dit soort lieden een zetel in de tweede kamer bezetten. Hoe is het mogelijk!! Zo dom en zo beperkt, die Kuzu is echt een puppet van die levensgevaarlijke Erdogan en het bewijs dat een twee paspoort bezitter nooit volksvertegenwoordiger van ons land zouden mogen zijn!

 6. Wachteres

  http://www.hln.be/hln/nl/1275/Islam/article/detail/2639905/2016/03/08/We-moeten-ons-schamen-zo-rekent-Saoedische-journaliste-af-met-moslims.dhtml

  “We moeten ons schamen”: zo rekent Saoedische journaliste af met moslims.

  “In een Koeweitse krant heeft de vrijgevochten Saoedische journaliste Nadine Al-Budair afgerekend met haar geloofsbroeders. Ze bekritiseert de onverschillige houding van moslims ten aanzien van terreurdaden gepleegd in naam van de islam. “Stel jullie eens voor dat jullie voortdurend in angst zouden moeten leven voor aanslagen van christenen?”, werpt ze op.

  In haar provocerend artikel in het dagblad ‘Al-Rai’ doet ze een ‘wat als’-scenario uit de doeken waarin het Westen geen slachtoffer meer is van terreurdaden maar ze zelf pleegt. Zo stelt Al-Budair dat haar geloofsgenoten zich eens moeten inbeelden dat christenen naar het Midden-Oosten afzakken om moslims te doden”.

  En als we dan bedenken dat onze ‘elite’ en links om de haverklap roepen dat ‘dit niets met de islam te maken heeft’ dan beseffen we hoe achterlijk onze linkse elite in feite is.

  1. josef kuijpers

   In oorsprong is die clown een PvdA-kamerlid, die eigenlijk alleen al vanwege zijn Turkse achtergrond op een verkiesbare plek werd gezet. Verdere kwaliteiten werden niet gevraagd door onze zieners van socialistische huize.
   En Nederland staat voor de halve wereld voor Jan met de Korte Achternaam met zo’n stuk onbenul als volksvertegenwoordiger. Onbegrijpelijk dat de man niet eens door heeft dat ie door Pow-News voor Piet Snot wordt gezet, niet goed voor zijn ego….!

 7. ceteris paribus

  Kuzu is al net zo de weg kwijt als Wilders die van de regering eiste een hoogleraar te ontslaan die het had gewaagd een kritische opmerking over de PVV te maken.

 8. H.Vaes

  Tja… Kuzu……ach het kind wil ook wat zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.