Knettergek Griekenland opent 14 nieuwe azc's

Geen categoriemrt 07 2016, 12:00
Waarom nieuwe opvangcentra opzetten als je vluchtelingen ook terug kunt sturen naar Turkije?

Griekenland opent in de loop van de week veertien nieuwe asielzoekerscentra. Die bieden volgens de Griekse krant Kathimerini plaats aan nog eens 17.400 asielzoekers. Volgens de werkgroep die door de Griekse regering is belast met de vluchtelingencrisis zijn er op het ogenblik ongeveer 33.320 vluchtelingen en migranten in Griekenland, schrijft Kathimerini. Het Rode Kruis houdt het echter op meer dan 50.000.

Het is wel begrijpelijk waarom de Grieken dit doen. Tienduizenden immigranten staan namelijk bij de grens met Macedonië waar ze niet door worden gelaten. Ook in andere delen van het land zijn er teveel vluchtelingen voor bestaande azc's.
En dus denken de Grieken: 'We bouwen er nog maar wat opvangcentra bij. We moeten toch wat.'
Als Turkije zich aan de afspraken hield -- door de vluchtelingenstroom nu in te perken -- kon dat inderdaad, maar helaas is de werkelijkheid anders. President Erdogan doet er alles aan om Europa onder de voet te laten lopen door massa's Arabieren, en met name Griekenland is daar het slachtoffer van.
Door azc's te bouwen geeft Griekenland Erdogan feitelijk zijn zin. Dat betekent dat hij de komende tijd lekker op deze manier doodgaat, wat niet alleen funest is voor Europa, maar al helemaal voor Griekenland.
Daarom moet Athene precies het tegenovergestelde doen. In plaats van meer azc's te openen moeten Griekse leiders het aantal azc's inperken en vluchtelingen massaal terugsturen naar Turkije, of die vluchtelingen dat nou prettig vinden of niet.
De rest van de Europese Unie moet de Grieken daarbij helpen. We hebben al weet ik hoeveel miljard in Griekenland gestopt, als West-Europa zijnde: als dat land naar de verdoemenis gaat gebeurt hetzelfde met ons geld... en uiteindelijk met onszelf.
Stuur dus maar boten, agenten en militairen naar Griekenland. Help dat land niet om vluchtelingen op te vangen, maar om ze terug te sturen. En als Erdogan daar moeite mee heeft moet hem gewoon luid en duidelijk worden verteld dat hij dit helemaal aan zichzelf te danken heeft. Hij heeft dit probleem deels gecreëerd, hij is dus ook degene die op de blaren mag zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten