Kom jij één van deze bikini-dames tegen? Dan zit je diep in de problemen

De meeste mannen vinden het niet erg om vrouwen in bikini’s tegen het lijf te lopen. Maar pas op, als je één van deze baddames op je pad vindt, weet je dat het tijd is om hard weg te rennen…

Het is niet altijd gemakkelijk in het zwembad voor jonge vrouwen die gewoon even een paar baantjes willen trekken of doodgewoon genieten van het warme water. Het is in Europese steden waar sinds het uitbreken van de vluchtelingencrisis nog veel minder makkelijk: veel mannen blijken de wil van vrouwen niet te respecteren, en zitten aan ze wanneer ze daar maar zin in hebben. In Duitsland moesten overal dit soort flyers worden verspreid, om de mannen uit het Midden-Oosten er aan te herinneren dat je je tengels thuis moet houden:

media_xll_3633836Maar in Zweden gaan ze nog een stapje verder: stoere vrouwen in bikini patrouilleren daar in een zwembad om seksueel misbruik van vrouwen te voorkomen:

Groepsleider Siri vertelt waarom ze samen met enkele andere in bikini gestoken vriendinnen patrouilleert tegen misbruik:

“We zijn het zat dat mannen denken naar Zweden te kunnen komen om vrouwen te molesteren. Wij willen gewoon kunnen zwemmen zonder bevoeld te worden.”

En:

“Zwembaden zijn tegenwoordig een toplocatie om te jagen door troepen mannen die azen op kwetsbare vrouwen.”

Vandaar dus dat Siri samen met enkele vriendinnen de zwembaden nauwlettend in de gaten houdt, en ingrijpt waar nodig is. De baas van het zwembad waar ze patrouilleren is daar echter niet zo blij mee: hij zegt dat de bezoekersaantallen zijn teruggelopen sinds de vrouwen begonnen met hun bewaking. Siri gelooft haar oren niet:

“Het aantal bezoekers is waarschijnlijk gedaald, omdat jonge vrouwen zich niet meer veilig voelen. Wij zijn hier om dat te stoppen.”

Je bent dus gewaarschuwd. Deze vrouwen zijn de bodyguards van de zwakkeren en zijn er niet om mee te sollen. Doe je dat toch, dan kan je wel eens een heel groot probleem hebben…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. DeKadt

  Uitstekend initiatief. Vrouwen moeten juist extra pro-actief ‘de boer op’. Ze moeten hun specifieke rechten zelf beschermen. Ze moeten opkomen voor hun individualiteit, voor hun zelfstandigheid, voor hun fundamentele rechten. Het is nog niet zo lang geleden dat vrouwen ook in de westerse wereld een gevaarlijk bestaan leiden. Vrouwenrechten zijn nog vrij jong tenslotte.

  Mannen kijken graag naar vrouwen. Ik ook. Daar is niets mis mee. Maar daar houdt het ook gelijk op. Althans, als je als man het stenen tijdperk hebt kunnen los laten. Of Allah. In de westerse beschaving hebben we er lang over gedaan maar we hebben het hoogste punt bereikt: volledige rechtsgelijkheid en maatschappelijke gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.

  Holbewoners, zoals veel moslimmannen, want daar gaat het natuurlijk om, zijn blijven hangen in het stenentijdperk. Geholpen door een of andere achterlijke cultuur c.q. achterblijvend religieus geloof. De mannen met de blauwe ballen zullen maar zeggen.

  Daarom: heel goed dit. Laat vrouwen maar zien in al hun schoonheid. Een bikini is een heel normaal kledingstuk, net als een rok of een bloes. Over loshangend haar zal ik maar niet beginnen. Wie zich niet in bedwang kan houden er uit halen en straf toespreken. Desnoods vervolgen, straffen e/o uitzetten.

  Het is islamitische achterlijkheid die de vrouwenrechten bedreigd. Vrouwen moeten daarom veel weerbaarder worden en deze gruwel keihard aanpakken.

  1. ceteris paribus

   In Nederland wordt elke week gemiddeld 24 keer aangifte gedaan van verkrachting, het topje van de ijsberg.
   Ik kan DeKadt verzekeren dat het merendeel van die verkrachtingen blanke autochtone mannen betreft.

   1. cmsuijkerbuijk

    Nou, kom op dan: Officiële cijfers op tafel!

    1. ceteris paribus

     Ik verwijs naar de bijdrage van Beukman.

     1. cmsuijkerbuijk

      @C.P.
      Er wordt nergens gesproken over de afkomst van de dader(s) en dát is dan weer veelzeggend!
      Het zoveelste miskleuntje dus!

   2. Vigo

    Dat zal best gezien het aantal autochtonen versus allochtonen, maar doet niets af aan de absurde verkrachtingsgolf die Europa momenteel teistert, hoofdzakelijk gepleegd door migrerende moslims onder het mom van het zijn van vluchteling.

    Dus waag nog eens een poging een en ander te relativeren…..

    1. ceteris paribus

     Mij is niets bekend van een ‘absurde verkrachtingsgolf’. De gevallen van daadwerkelijke verkrachting door asielzoekers verbleken bij het permanente aantal verkrachtingen door blanke mannen.

     Het is op dit punt betekenisvol dat in de afgelopen decennia met duizenden asielzoekers in Nederland er geen enkel gedocumenteerd geval van verkrachting door een asioelzoeker bestaat.

   3. Beukman

    Daar komt nog bij dat het zeer vaak om bekenden gaan, dat verkrachting “in de bosjes zelden voorkomt” en binnenshuis des te meer, en dat er in verreweg de meeste gevallen van verkrachting helemaal geen aangifte wordt gedaan.

    “In veel gevallen kennen zedenslachtoffers de dader. Het meeste misbruik vindt binnenshuis plaats. De ‘man in de bosjes’ vormt de kleinste groep daders.”

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3446461/2013/05/24/Elke-week-24-aangiften-wegens-verkrachting.dhtml

    En let wel: vóór 1991 bestond verkrachting binnen het huwelijk nog niet: de vrouw werd bij geen zin geacht te fungeren als seksslavin voor haar man.

    1. Vigo

     Een link uit 2013 die geen recht doet aan de huidige verkrachtingsgolf die west Europa teistert, hoofdzakelijk gepleegd door zich als vluchteling voordoende islamitische mannen met een testosteron probleem en een op hun ideologie gebaseerd gebrek aan respect voor vrouwen.

     De volgende relativeringspoging met nul succes.

     1. Beukman

      Die link doet daarentegen weer wél recht aan het feit dat ook “onze” mannen hun poten niet kunnen thuishouden. Iedere jonge vrouw kan je vertellen dat het niet alleen buitenlandse mannen zijn die vol testosteron zitten.
      Bovendien zuipen “onze” mannen stevig. Zoals je wellicht zelf ook weet, is alcohol libidoverhogend (en prestatieverlagend). Vrouwen, ga uit de weg voor dronken mannen!

    2. toetssteen

     @Beukman
     Vandaar dat behalve de gevangenissen ook de blijf van mijn lijf huizen zo verkleurd zijn. En aangezien je link uit 2013, kun je er nog wat verkleuring bij optellen.
     O ja, voor je vriend Van Dyke wilt citeren, hij telt dat wat nu autochtoon mag heten, maar ook bijvoorbeeld de Marokkaanse nationaliteit heeft, op bij de autochtonen. Mja, zo gebeurt het dus dat Bram en Saar van over de zestig weer aan het jongen zijn geslagen. De grootste gotspe ooit, een vergrijzend land dat ineens begint te groeien van binnenuit.

     1. Beukman

      Dat BVML-huizen een relatief grote allochtonenbevolking hebben, komt omdat schaamte en familie-eer in die culturen een grote rol spelen. Hierdoor kunnen verkrachte of mishandelde allochtone vrouwen moeilijk onderduiken bij vrienden of familie, zoals autochtone Nederlandse vrouwen dat wel kunnen: die hebben doorgaans wel iemand in hun netwerk waar ze veilig kunnen verblijven.
      Ik heb zelf trouwens legio autochtone vrouwen gekend die op de vlucht hebben moeten slaan voor hun even autochtone partner. de mythe van de Arabische verkrachter is, zoals het woord al zegt, een mythe.

     2. toetssteen

      @Beukman
      Knock it of man! Ga je mythe uitleggen in verweggistan.
      Nee en ik zeg helemaal niet dat het onder die kaaskoppen niet voorkomt, maar jij bent nu net zo’n wegkijker als degenen die inzake Keulen en nog wat steden zeggen: hadden ze geen foto’s kunnen maken…. Dieptriest om terug te moeten grijpen naar dit soort retoriek.

      Deal with it en do er wat mee! Benoem het in dezelfde mate, maar kijk niet lafjes weg met een: maar wij kenne (opzettelijke taalvaut)er ook wat van hoor…. Ja, dat is zo, maar moeten we dan de ogen maar sluiten voor de vloedgolf van zaken gedurende de afgelopen decennia van nieuwe aanwas?
      Nee we gaan naar Henkie wijzen, logisch.

 2. JanKorneeldeWit

  Nee hoor, daar geef ik mij met mijn stomdronken kop vrijwillig aan over……’doet nog een stevige rode opentrekken…’

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.